Бързо коригиране на конфликт при инсталиране на iTunes с по-стара версия

Много хора съобщават, че не могат да инсталират или актуализират iTunes на платформите на Microsoft поради постоянни съобщения за грешки, предупреждаващи за конфликт с по-стара версия на iTunes, която не може да бъде премахната. Всички опити за преинсталиране на iTunes необяснимо завършват с неуспех. Дори след ръчно премахване на iTunes. Дори след премахване на всички споменавания на Apple и iTunes от компютърния регистър. Звучи познато?

С извинение на Спилбърг, наречете го Phantom Msis.

За щастие, има поправка за липсващия файл “itunes.msi”, който предизвиква суматохата. Първо се уверете, че проблемът не е прост случай на надзор. Много хора ще направят грешката, когато се опитват да деинсталират iTunes, че не премахват други свързани програми, които могат да повлияят на успеха на преинсталирането на iTunes.

Отидете в контролния панел и използвайте функцията Добавяне / премахване, за да деинсталирате iTunes. Но също така деинсталирайте други софтуерни програми, които са свързани или биха били използвани от iTunes. Деинсталирайте в този ред: iTunes> QuickTime> Apple Software Update> Apple Mobile Device Support> Bonjour> Apple Application Support (iTunes 9 или по-нова версия). След като iTunes и свързаните с него програми бъдат напълно премахнати, инсталирайте най-новата версия на iTunes.

Ако инсталацията все още не работи, ще трябва да изтеглите копие на помощната програма Windows Installer CleanUp, за да стигнете до корена на проблема. Microsoft обаче премахна програмата от своя Център за изтегляния поради конфликти с Office 2007 и оттогава стана трудно да се намери. Но налични са копия - просто търсене в Google за msicuu2.exe трябва да ви отведе там, където трябва. След като изтеглите помощната програма CleanUp - версия 3.0 - сканирайте я за вируси, за да сте сигурни, че не съдържа злонамерен софтуер или вируси и инсталирайте.

Когато CleanUp работи, сканирайте горната част на екрана за записи, които започват с (Всички потребители), но нямат име на програма или просто номер на версия в скоби или просто казват (Всички потребители) или са напълно празни. Ако някоя от тези опции е видима, най-вероятно гледате файла itunes.msi, който трябва да бъде премахнат.

След като установихте виновника, е време за бързо правосъдие. В CleanUp изберете (Всички потребители) или празен ред за въвеждане и изберете Премахване. Рестартирайте компютъра си и преинсталирайте iTunes.

Ресурси

Проблем с инсталирането на iTunes или QuickTime за Windows

Помощна програма за почистване на Windows Installer (Wikipedia)

Как да отстранявате проблеми, които могат да възникнат, когато инсталирате, деинсталирате или надстроите програма на компютър, базиран на Windows

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found