Wi-Fi не работи с iOS 9.3.1, инструкции

Получихме доста коментари от хора в статиите за iOS 9.3.1, където те изпитват проблеми с свързването към wi-fi на своите iPhone и iPad. От коментарите изглежда, че тези проблеми с Wi-Fi връзката не са свързани с определен модел на устройството. Описаните предизвикателства включват невъзможност за свързване с wi-fi, wi-fi връзката изглежда временна, тъй като отпада след известно време и изобщо не може да намери wi-fi връзката на устройството. Проблемът с Wi-Fi, който не работи, може да бъде свързан с множество фактори, но по-често може да бъде лесно отстранен с няколко общи стъпки.

Първо, първо, ще се опитаме да изолираме проблемите и да ги стесним. Проверете вашата wi-fi мрежа с други устройства, които имате у дома или на работа. Проблемът с wi-fi свързан ли е само с конкретно устройство на Apple с iOS 9.3.1 или се случва с всички устройства?

Ако имате проблем на няколко устройства, това може да означава проблем в настройките на вашия рутер.

Рестартирайте рутера / модема:  Изключете захранването за 2 минути и включете отново. Актуализирайте фърмуера на рутера (проверете уебсайта за поддръжка на производителя за по-нов FW). Опитайте и различни честотни ленти (2,4 GHz и 5 GHz) и различни честотни ленти (препоръчва се 20 MHz за 2,4 честотни ленти). Ако вашият рутер се предлага с функция за приоритизиране на устройства, може да искате да деактивирате тази функция. Шансовете са, че просто рестартиране на рутера ще реши проблема.

Ако сте изолирали проблема само на iPhone или iPad, които работят с iOS 9.3.1 и всичките ви други устройства работят добре с вашия рутер, моля, преминете към тази следваща стъпка.

Тествайте с друга мрежа:  Занесете iPhone или iPad на място на приятел и вижте дали може да се свърже с wi-fi. Ако вашето устройство може нормално да се свърже с wi-fi и да функционира добре, тогава можем ясно да изключим, че каквито и да било проблеми, които срещате, не са свързани с надстройката на iOS 9.3.1. За да разрешите този проблем на iPhone или iPad, опитайте стъпки A и B, когато се приберете вкъщи и обратно към вашия wifi.

Моля, опитайте следните стъпки:

Стъпка - 1  Нулирайте мрежовите настройки на устройството. отидете в Настройки> Общи> Нулиране и нулиране на мрежовите настройки. Деактивирайте функцията за подпомагане на wi-fi и след това опитайте да видите дали това решава проблема ви.

Стъпка - 2 Моля, докоснете Настройки> Wi-Fi. Уверете се, че вашият Wi-Fi е включен. Докоснете мрежата, с която имате проблеми. Докоснете „Подновяване на лизинг“ в долната част. Проверете дали това работи за вас. Това ще бъде полезно за тези от вас, които изпитват проблеми с отпаднала Wi-Fi връзка.

Подновете настройката за лизинг

Стъпка -3 Ако горните стъпки не са разрешили проблема, докоснете Настройки> Wi-fi> и изберете мрежата, с която имате проблеми, подобно на предишната стъпка. Моля, натиснете Забравете тази мрежа и потвърдете на следващия екран. Преди да продължите, моля, обърнете внимание, че ще трябва да конфигурирате мрежата отново на вашия iPhone или iPad, така че ще трябва да знаете името и паролата за wi-fi. След като настроите мрежата си на iPhone, опитайте да се свържете с wi-fi.

Стъпка - 4 Ако все още имате проблеми с Wi-Fi,

Извършете принудително рестартиране: Задръжте едновременно бутоните Home и Wake / Sleep за около 15-20 секунди, докато се появи логото на Apple. Разрешете на устройството да се рестартира. След като устройството се стартира отново, моля, опитайте да се свържете с вашия wi-fi.

Ако имате проблем след принудителното рестартиране, моля, проверете дали настройките на DNS на вашия телефон или iPad за мрежата са зададени правилно. Можете да направите това, като докоснете Настройки> Wi-Fi> Щракнете върху Мрежа, Изтрийте всички номера под DNS и въведете 8.8.8.8 или алтернативно 8.8.4.4. Това са публичните DNS адреси на Google и понякога помощ, когато сървърите на вашия доставчик на услуги са бавни.

Стъпка - 5 Опитайте следната последователност

  1. Включете самолетен режим
  2. Включете „Не безпокойте“
  3. Изключете устройството си за 5 минути
  4. Включете устройството и изключете Самолетен режим и Не безпокойте

Стъпка - 6  Ако нито една от горните стъпки не е направила пробив в отстраняването на проблема, може да искате да възстановите устройството. за да възстановите вашето устройство, моля, проверете указанията на Apple. За упорити проблеми, свързани с вашето устройство след надстройката до iOS 9.3.1, това може да е единственият изход, преди да решите да си уговорите среща в Genius bar / Apple Store.

От коментарите и обратната връзка видяхме, че за незначителни проблеми стъпки 1 и 2 допринасят много за отстраняването на проблема. Когато проблемите са свързани предимно с проблеми с надстройката на iOS на устройството, стъпки 4 и 5 са ​​най-полезни. Моля, не се колебайте да проверите нашето ръководство за често срещаните грешки и свързаните с тях поправки за проблеми с iOS 9.

Моля, уведомете ни коя стъпка / и работи за вас в коментарите по-долу и не се колебайте да споделите публикацията с вашето племе. Късмет!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found