Как да ограничите iMessage на iPad, iPod и iPhone

Можете лесно да ограничите iMessage на iPod touch, iPad или iPhone; въпреки че няма пряк начин за това, като се използват ограничения, известни също като родителски контрол. Ето как:

Стъпки: Как да използвам родителския контрол за ограничаване на iMessage

1. Деактивирайте iMessage, като отидете в Settings> Messages и превключете плъзгача iMessage на OFF, за да го деактивирате. Пропуснете тази стъпка, ако iMessage вече е деактивиран.

2. Сега трябва да заключите способността да променяте настройките на акаунта в ограничения (известни също като родителски контрол), така че само вие да можете да активирате iMessage. Докоснете Настройки> Общи> Ограничения. Ако вече сте активирали ограничения преди, ще бъдете подканени да въведете паролата си и да въведете паролата си. Ако не, докоснете Разрешаване на ограничения и въведете парола. Изберете парола, която ще запомните. Не забравяйте паролата си, тъй като паролата ще се изисква, за да деактивирате ограниченията.

3. Докоснете Разрешаване на промени: и изберете Акаунти, след което докоснете Не позволявайте промени. Сега достъпът до iMessages е ограничен.

Бележки:

а. Имайте предвид, че приложението Messages все още ще присъства на началния екран, но когато се опитате да го отворите, ще видите съобщение с надпис „Този ​​iPad е ограничен от създаването на акаунти в iMessage“

б. Имайте предвид, че можете да ограничите iMessage на iPhone, но описаният по-горе метод няма да ограничи приложението Messages. Това означава, че съобщенията, използващи SMS и MMS, ще продължат да работят.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found