Съобщения Значка за уведомяване на приложения не се изчиства след четене на текстове

iOS е може би най-голямата мобилна операционна система на планетата днес. Има толкова много различни начини да се възползвате от софтуера или да го използвате точно както е без проблем.

Съществуват обаче някои нюанси относно софтуера, които могат да предизвикат разочарования, главно в отдела за известия. Напоследък все повече потребители откриват грешка, която няма да позволи изтриването на значките от приложението Messages.

Препоръчително четене

 • Как да възстановите iPad до фабричните настройки
 • iOS: Всичко за DFU и режим за възстановяване
 • Как да възстановите вашия iPhone от iCloud

Изглежда, че това засяга преди всичко онези, които отговарят на съобщения на iPad. За щастие има няколко различни стъпки, които можете да предприемете, за да премахнете тези значки за известия.

Изключете известията „Съобщения“

Първият и най-лесният начин да опитате да изчезвате известията от Messages е като просто ги превключвате. Ето стъпките, за да направите това:

 1. Отворете Настройки
 2. Изберете  Известия
 3. Превъртете надолу и докоснете  Съобщения
 4. Превключете  Разрешаване на известията  на „Изключено“

Докато значката е проблемът, изключването на всички известия трябва да е от помощ. След като направите това, върнете се на началния екран и рестартирайте устройството.

В случай на iPad или iPhone 8 / по-стари, можете да го рестартирате, като изпълните следните стъпки:

 1. Натиснете и задръжте бутона Top (или Side), докато плъзгачът се появи.
 2. Плъзнете плъзгача, за да изключите устройството си напълно. *
 3. След като устройството се изключи, натиснете и задръжте бутона Top (или Side) отново, докато видите логото на Apple.

Ако имате проблеми с вашия iPhone X, ето как можете да го рестартирате:

 1. Натиснете и задръжте страничния бутон и двата бутона за сила на звука, докато се появи плъзгачът.
 2. Плъзнете плъзгача, за да изключите напълно своя iPhone X. *
 3. След като вашият iPhone X се изключи, натиснете и задръжте отново страничния бутон, докато не видите логото на Apple.

След като устройството ви се рестартира, просто следвайте горните инструкции в обратен ред, за да активирате отново известията в Messages.

Провери за актуализации

Следващият най-лесен начин да опитате да върнете вашия iPad или iPhone обратно в работно състояние е да проверите за актуализация. Apple е известна с това, че пуска актуализации „.1“, които отстраняват някои проблеми, но могат да причинят други.

В този случай ще искате да проверите два пъти раздела за актуализация на софтуера в Настройки. Ето стъпките:

 1. Отворете  Настройки
 2. Изберете  Общи
 3. Докоснете  Актуализация на софтуера

Ако има налична актуализация, ще искате да изтеглите и инсталирате актуализацията. Оттам нататък ще трябва да изчакате, докато процесът приключи и след това да видите дали има проблеми със съобщенията.

Архивиране и възстановяване

Така че сте изключили известията, актуализирали сте устройството си и все още имате проблеми с появата на „фантомни значки“. Последната стъпка, която ще трябва да предприемете, е може би най-обширната, тъй като ще трябва да възстановите устройството си.

Сега, с помощта на iCloud и iTunes, това може да се направи доста лесно и е безболезнен процес. Но преди просто да възстановите вашия iPad или iPhone, ще искате да направите резервно копие.

Архивиране

 1. Отворете Настройки
 2. Докоснете вашия Apple ID в горната част
 3. Изберете вашия iPhone от списъка с устройства
 4. Докоснете iCloud Backup
 5. Докоснете Архивиране сега

Изключете „Намиране на моя iPhone / iPad“

Следващата стъпка преди да завършите фабрично нулиране е да изключите „Find My iPhone“. Ако не изключите това, няма да можете да възстановите фабричните настройки на телефона си.

 1. Отворете Настройки
 2. Докоснете вашия Apple ID в горната част
 3. Изберете вашия iPhone от списъка с устройства
 4. Докоснете Find My iPhone
 5. Превключете
 6. Въведете парола за Apple ID

Избършете шистичката

Сега, след като имате чисто нов архив и сте изключили Find My iPhone, вече можете да възстановите фабричните настройки на iPhone до първоначалните му настройки. Това напълно ще изтрие всичко от вашия iPhone и се надяваме да поправи грешките.

 1. Отворете Настройки
 2. Изберете Общи
 3. Превъртете надолу и докоснете Нулиране
 4. Докоснете Изтриване на цялото съдържание и настройки
 5. Потвърдете

Важно е да се отбележи, че ако има налична нова актуализация на софтуера, вашият iPhone вероятно ще го изтегли и инсталира. Това е, за да поддържате телефона си във върхова форма с най-новата версия на iOS.

Възстановяване от архива

Когато задействате устройство за първи път или възстановявате, имате възможност да изберете резервно копие. Това е методът, който ще искаме да изберем, за да не загубите нито една запазена информация от преди.

Това е доста просто, тъй като ще трябва да следвате подканите, да изберете най-новото архивиране и да оставите iPad или iPhone да свършат останалото. След като това приключи, всичко ще се появи на вашето устройство, както е било преди.

Ако всичко върви по план, тогава приложението Messages вече няма да ви дава значки за фантомно известяване. Изключете звука в коментарите по-долу и ни уведомете дали тези стъпки са работили за вас!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found