Всичко ново в приложението iOS 10 Maps

iOS 10 е най-голямата актуализация на iOS от известно време на Apple, със стотици нови функции и значителни преработки навсякъде. Едно приложение за получаване на фейслифт е новото приложение Карти в iOS 10.

Когато приложението Maps стартира заедно с iOS 6, замествайки намереното по-рано приложение Google Maps, то беше обект на много противоречия. Приложението би поставило грешни етикети на местоположенията и беше почти неспособно да дава указания. Написано е извинително писмо, уволнени са ръководители и са въведени нови системи като публичната бета програма, за да се гарантира, че подобни фиаско няма да се случат.

След iOS 6 приложението Maps бавно се подобрява и вече е на място, което наистина може да се разглежда като конкурент на други услуги като Google Maps и Here Maps. iOS 10 променя напълно дизайна на приложението Maps, както и добавя редица нови функции.

Ето всичко ново:

Когато за първи път стартирате новото приложение Maps, ще бъдете посрещнати с нов, прост интерфейс, който пита „Къде искате да отидете?“, Заедно с текущата температура, както и бутони за настройки и намиране на текущото ви местоположение на горе вдясно.

Плъзгането нагоре по полето за въвеждане ще ви даде списък с последните ви търсения, както и опции за бързо получаване на упътвания до места като дом и работа. Освен това приложението сега ще запомни къде сте паркирали наскоро колата си и може да ви даде указания.

Кликването върху въпроса ще изведе списъка с препоръчани местоположения, намерени в предишните версии на Карти, разделен на категории като Храна, Напитки, Пазаруване и др.

След като намерите някъде, където бихте искали да отидете, ще ви бъде дадена карта на местоположението, която включва снимки, телефонни номера, уебсайтове, часове, независимо дали приемат или не Apple Pay и отзиви. В самия връх ще видите голям бутон „Упътвания“, заедно с ETA за начина на транспорт, който най-често използвате.

Щракването върху Упътвания ще ви даде четири опции: Шофиране, Пешеходен транспорт, Транзитно пътуване и Возене. Упътванията за шофиране работят както обикновено, като ви дават множество опции и щракването върху „Отиди“ на една от тях ще изведе новия интерфейс за посока. Отгоре показва текущата ви инструкция, а отдолу показва колко часа ще пристигнете, колко минути са останали, колко мили са останали и има бутон за край. Плъзгането нагоре по вашите упътвания сега ви дава възможност да добавите спирка към маршрута си.

Упътванията за ходене работят по подобен начин, но имат променен интерфейс, тъй като не шофирате.

Транзитът ще ви даде указания, използвайки местен транспорт, с колко часа ще пристигнете в края.

Ride е ново за iOS 10. Това ще позволи на приложения като Uber и Lyft да се синхронизират с приложението Maps и ще ви позволи например да потърсите ресторант в приложението Maps, да резервирате резервация чрез OpenTable направо от Maps и след това резервирайте пътуване направо от Карти.

Apple иска да направи така, че цялото ви преживяване с външни дейности да може да бъде организирано директно от приложението Maps с тези нови плъгини за Maps. Потребителите ще могат да планират цяла вечер за броени секунди.

Новото приложение Maps ще стартира заедно с iOS 10 тази есен, но можете да го изпробвате сега с iOS 10 Beta. За повече информация относно бета версиите прочетете ръководството.

Вижте нашето изчерпателно ръководство за функции и инструкции за iOS 10.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found