iPhone се самоизключва дори при достатъчно зареждане

Няколко потребители съобщават за проблем, при който iPhone се изключва, сякаш е изчерпал батерията по време на нормална употреба (изпращане на текстови съобщения, сърфиране в мрежата и т.н.) или докато не се използва, въпреки че телефонът показва повече от 5% живот на батерията. Ако имате този проблем, ето как можете да отстраните неизправности:

1. Въпреки че може да има много причини за този проблем, ще започнем с лесния, но много вероятно. Възможно е индикаторът за батерията на телефона ви да бъде калибриран. Apple препоръчва да калибрирате всички батерии на вашето iOS устройство (iPhone, iPad и iPod touch) веднъж месечно. Ако вашият iPhone се изключи, докато индикаторът за зареждане на батерията е над 1%, направете следното:

  • Свържете устройството си към електрически контакт за пет минути. Телефонът ви ще се рестартира автоматично, когато има достатъчно заряд.
  • След това изключете устройството си и направете хардуерно нулиране на телефона си, като натиснете едновременно бутона за начало и бутоните за включване / изключване (сън / събуждане), докато не видите логото на Apple. След това използвайте телефона си, за да източите батерията си, докато тя отново се изключи. Повтаряйте този процес, докато вашият iPhone започне да се изключва при 1% живот на батерията. Обикновено са необходими един или два опита. След това следващия път, когато вашият iPhone се изключи поради недостатъчно зареждане, включете устройството си в електрически контакт и зареждайте непрекъснато в продължение на четири часа, без да използвате телефона. Ако това реши проблема ви, отсега нататък, веднъж месечно, напълно изтощавайте устройството си, след което заредете батерията до 100%.

2. Ако горното решение не реши проблема ви, може да имате проблем със софтуера. За да проверите това:

  • Актуализирайте вашия iOS, ако има налична актуализация.
  • Ако актуализирането на iOS не реши проблема, архивирайте устройството си (iTunes или iCloud), след това изтрийте цялото съдържание и настройки и след това го възстановете като ново устройство. Използвайте устройството си, за да видите дали проблемът ви все още съществува. Ако проблемът е изчезнал, сега трябва да възстановите устройството си от резервното копие на iTunes или iCloud. Ако това не помогне, може да имате хардуерен проблем.

3. Ако едно от горните решения не отстрани проблема с батерията, може да се окаже, че батерията на вашето устройство е повредена и трябва да бъде сменена. Ако вашият нов iPhone е на възраст под една година, вашата гаранция покрива тази подмяна. Ако устройството ви е с гаранция, може да го замените от Apple за $ 79.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found