Не можете да превъртите надолу в Safari на iPad / iPhone / iPod Touch

Повечето хора знаят, че за да превъртите уеб страница, трябва да плъзнете нагоре, надолу или настрани с пръст. Понякога обаче се използват HTML рамки, за да се даде възможност за показване на множество „.html“ документи в рамките на една уеб страница (вижте PDF документа в рамката по-долу). Много пъти тези рамки са вградени в уеб страница и трябва да можете да превъртите надолу, за да видите пълното съдържание (например списъци, формуляри и т.н.) на рамката вместо цялата страница.

Прочетете най-новите статии за Safari

През 2018/2019 се наблюдава увеличена интеграция на Safari и icloud ключодържател, което позволява на потребителите да запазват своите пароли и да променят поведението за автоматично попълване със силни пароли.

  • Как да премахнете уебсайт от настройката на паролата „Никога не запазвайте“ на Safari

През 2019 г. също видяхме увеличаване на случаите, когато потребителите установиха, че техният Safari е пренасочен към Bing поради злонамерена дейност. Ето как можете да се погрижите за този пренасочен проблем.

  • Как да коригираме пренасочването на Safari към проблема със злонамерен софтуер Bing
  • Safari не реагира или замръзва, поправка
  • Как да се отървем от изскачащите изскачащи прозорци на Safari

На вашето iOS устройство, ако използвате само един пръст, за да превъртите надолу, цялата страница ще се превърти надолу, вместо само рамката. Ако искате да превъртате в рамките на кадър на уеб страница, вместо на цялата страница , ще трябва да използвате два пръста вътре в рамката. Това се дължи главно на факта, че уебсайтът, който посещавате, има някои лошо проектирани дизайнерски елементи (CSS, HTML 5, JavaScript и др.), Поради което Safari не може да ги изобрази правилно.

За да преодолеете този проблем, опитайте следното:

  • НЕ ВЛАЧЕТЕ ГО. Просто докоснете частта от вътрешната лента за превъртане, към която искате да отидете
  • Деактивирайте JavaScript в Safari, като докоснете Настройки> Safari. Можете също да потърсите javascript в лентата за търсене на настройките и да намерите това.
  • Опитайте двойно почукване от двете страни на екрана по краищата
  • Използвайте натискане с два пръста в прозореца, който се опитвате да превъртите и да ги преместите едновременно нагоре или надолу. Или стиснете палеца и показалеца си заедно и ги преместете нагоре или надолу

Също така, потърсете сива лента в долната част на текстовото поле, вдясно, в ъгъла има графика с три наклонени линии. Ако докоснете това, тогава текстовото поле се отваря малко повече при всяко докосване. Ако текстовото поле на уебсайта го няма (и повечето го нямат), опитайте да натиснете и задържите текста, за да изведете индикатора за избор. Когато плъзнете индикатора под границата на текстовото поле (където е скритият ви текст), селекторът го принуждава. Докато Apple не сложи клавиши със стрелки на клавиатурата си, това е единственото решение, което намерихме.

iOS 12 и Safari Freezing Issue на iPad и iPhone

Започвайки с iOS 12, Apple представи някои нови експериментални функции, които могат да причинят проблеми със сърфирането във вашия Safari. Моля, проверете тези настройки и направете корекции и след това тествайте дали проблемът ви е разрешен.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found