Как да използвате Sidecar и да го активирате на несъвместими Mac в Catalina

Изглежда, че Apple най-накрая приема сериозно състава на iPad като модел за производителност. В края на миналата година ни беше предоставен хардуер на ниво Pro, а с пускането на iPadOS сме една крачка по-близо до софтуерното изживяване на ниво Pro.

Забавлението обаче не спря дотук, тъй като Apple включваше и страхотни интеграции между macOS Catalina и iPadOS. Едната от тях е Sidecar, която ви позволява по същество да превърнете iPad във вторичен дисплей за вашия съвместим Mac.

Да, можете да използвате вашия iPad като втори монитор за вашия Mac с iPadOS и macOS Catalina!

В допълнение към това, че просто превърна вашия iPad във вторичен дисплей, Apple също направи възможно да направите следното с вашия iPad:

 • Огледално съдържание за показване на същото съдържание
 • Използвайте Apple Pencil с различни приложения чрез Sidecar
 • Създайте съдържание с iPad и Apple Pencil и го вмъкнете във всеки документ на Mac

Тази добавена функционалност е фантастична за тези, които притежават Mac и iPad и искат да могат да превърнат iPad в продукт, подобен на таблета Wacom.

За съжаление, Apple реши, че тази функция не трябва да бъде достъпна за всички, които могат да работят с macOS Catalina.

Използвайки няколко бързи команди, все още можете да активирате Sidecar на MacBook, който не е съвместим с macOS

Как да използвате вашия iPad като втори монитор със Sidecar

 1. Включете вашия Mac и вашия iPad
 2. Свържете вашия iPad към вашия Mac чрез кабел
  1. Можете също така да свържете вашия iPad безжично
 3. В лентата с менюта на вашия Mac докоснете иконата AirPlay

 4. Ако не виждате иконата AirPlay, изберете менюто на Apple> Системни предпочитания> Дисплеи , след това се уверете, че сте избрали " Показване на опциите за огледално отражение в лентата с менюта, когато е налично
 5. Изберете вашия iPad от списъка на AirPlay
 6. Иконата AirPlay се променя на син правоъгълник, което показва, че Sidecar е активен
 7. Вашият iPad показва разширение на вашия работен плот на Mac по подразбиране. Ако искате да отразявате дисплея на вашия Mac, докоснете синия правоъгълник и изберете опцията за отразяване на дисплея
 8. За да излезете от Sidecar, в менюто AirPlay изберете Disconnect

Sidecar не работи? Вижте нашето видео

Виждате съобщение за грешка „не можете да отворите екрана за предпочитания„ Sidecar “, защото в момента не е налице за вас?“

Проверете дали вашият Mac е официално съвместим с Sidecar

Sidecar изисква Mac с процесори Skylake и по-нови модели и iPad, който поддържа Apple Pencil.

Ето списък на Mac и iPad, които са съвместими „от кутията“ със Sidecar от официалния списък на Apple за Mac и iPad, които поддържат Sidecar.

Тези модели iPad поддържат Sidecar, работещ iPadOS (iPad с поддръжка на молив на Apple)

 • 12,9-инчов iPad Pro
 • 11-инчов iPad Pro
 • 10,5-инчов iPad Pro
 • 9,7-инчов iPad Pro
 • 6-то поколение или по-нова версия на iPad или по-нова версия
 • iPad mini (5-то поколение)
 • IPad Air от трето поколение

В момента тези модели на Mac „официално поддържат“ Sidecar, работещ с macOS Catalina

 • 2016 или по-нова версия на MacBook
 • MacBook Air, представен през 2018 г. или по-късно
 • 2016 или по-нова версия на MacBook Pro
 • Mac mini, представен през 2018 г. или по-късно
 • iMac е представен в края на 2015 г. или по-късно
 • iMac Pro, представен през 2017 г. или по-късно
 • Mac Pro представен през 2019 г.

Сега списъкът на съвместимите с Catalina macOS устройства всъщност е много по-голям, отваряйки възможност за по-старите Mac-ове потенциално да бъдат съвместими със Sidecar. За съжаление, Apple направи на пръв поглед произволно прекъсване за компютри Catalina, които не са „съвместими“ със Sidecar.

Как да активирате Sidecar на несъвместим Mac (заобиколно решение)

Добре, сега за някои евентуално добри новини.

Има заобиколно решение, което може да активира Sidecar . При нашето тестване с различни модели и години на Mac този трик работи върху някои, а не върху други - с малко рима или причина. Но си струва да опитате!

Ако не работи, най-често срещаният опит е Sidecar, който се показва в Preferences, но вашият iPad не се показва в падащото меню на устройствата.

За да опитате и активирате Sidecar на вашия Mac, ако не е в списъка, изпълнете следните стъпки:

 1. Свържете вашия iPad към вашия Mac с кабел
 2. Отворете терминала от вашия компютър macOS Catalina
 3. Въведете “по подразбиране напишете com.apple.sidecar.display AllowAllDevices -bool true; по подразбиране пише com.apple.sidecar.display hasShownPref -bool true; отворете /System/Library/PreferencePanes/Sidecar.prefPane ”в терминала (без кавичките)
 4. Натиснете Enter
 5. Въведете паролата си, ако бъдете подканени

След като въведете този ред от команди в терминала, вашите системни предпочитания се отварят. Оттам, ако е работило, ще видите нова опция до дисплеите, наречена „Sidecar“ и вие също можете да се насладите на забавлението.

Не работи?

Ако стъпките не са работили за вашия Mac, читателят Brandon откри заобиколно решение на GitHub, което вместо това закърпва SidecarCore на вашия Mac. Този метод редактира черния списък на Apple в macOS, който деактивира устройствата iPadOS 13 / macOS Catalina да използват Sidecar.

Не препоръчваме да следвате стъпките, освен ако не ви е удобно да използвате Терминал, да редактирате рамковите файлове на вашия Mac и да приемете, че използвате приложението и командите на свой собствен риск! Не е за обикновения потребител на Mac! Процесът включва деактивиране на SIP (защита на интегритета на системата) на вашия Mac с помощта на терминал, инсталиране на малко приложение и изисква 2 рестартирания в дяла за възстановяване.

Въпреки че някои Mac ще работят безжично, повечето Mac ще изискват кабелна връзка, за да Sidecar работи с този метод.

Как да свържете Sidecar

При условие, че имате инсталирани macOS Catalina и iPadOS, вече можете лесно да влезете в Sidecar. Отворете System Preferences, докоснете иконата Sidecar и въведете настройките.

Икона Sidecar в Настройки на системните предпочитания.

Оттам ще искате да кликнете върху падащото меню под „Свързване с“. Изберете устройството, което търсите, и след това наблюдавайте магията.

Apple също така е включила няколко допълнителни настройки, с които да се занимавате, след като Sidecar е активиран

 • Показване на страничната лента: отляво / отдясно
 • Показване на сензорната лента: отдолу / отгоре
 • Активирайте двукратното докосване на Apple Pencil
 • Показвайте показалеца, когато използвате Apple Pencil
Настройки на страничната количка в Предпочитания.

Ще трябва да се забъркате с тези настройки, за да намерите най-доброто оформление за вашите нужди. Но независимо от това, след като Sidecar е активиран и включен с вашия iPad, ще имате настроен най-преносимият двудисплей, с любезното съдействие на Apple.

Как да деактивирам Sidecar чрез терминал

Ако сте се заиграли с Sidecar и осъзнавате, че наистина не работи за вас, тогава може да искате да го деактивирате. Има шанс Apple в крайна сметка да затвори тази вратичка в бъдеще, независимо, но засега може да искате да я затворите сами.

За да направите това, следвайте тези стъпки

 1. Отворете терминала от вашия Mac
 2. Въведете “по подразбиране напишете com.apple.sidecar.display AllowAllDevices -bool false; по подразбиране напишете com.apple.sidecar.display hasShownPref -bool false ”в терминала
 3. Натиснете Enter
 4. Въведете парола, ако бъдете подканени

Може да искате да рестартирате вашия Mac наистина бързо, след като са изпълнени командите на терминала. Това ще измие всички остатъци от Sidecar, така че да не се притеснявате за проблеми с бъдещите версии на macOS Catalina.

Sidecar не работи поради несъвместимост?

Ако сте се опитали да накарате Sidecar да работи с вашия iPad и Mac, но той просто отказва да започне, все още има приложения на трети страни като Duet Display, които поддържат по-стари Mac и много по-голямо разнообразие от iPad - Duet дори поддържа iPhone!

Не е безплатно. Но има много отдадени фенове, които обичат, че работи с толкова много различни устройства!

Отстраняване на неизправности във вашата Sidecar връзка

 • Качеството на картината на iPad е ужасно!
  • Използвайте кабелна връзка вместо безжична. Това важи особено за по-старите Mac компютри, които нямат HEVC кодер / декодери
 • Грешка 32002
  • Вместо това използвайте кабелна връзка
  • Изключете Wi-Fi и Bluetooth на вашия iPad
  • Нулирайте настройките за доверие на вашия iPad и възстановете връзката за доверие с вашия iPad и Mac

Заключение

Включването на Sidecar вероятно означава края на реда за приложения като Duet или продукти като Luna Display. Въпреки това, с самоналожената граница за по-стари macOS устройства с Catalina, тези, които не са готови да се справят с дефектни клавиатури, засега ще могат да разчитат на тези продукти.

Наистина бихме искали Apple току-що да направи възможно използването на Sidecar с всички компютри, съвместими с Catalina, но не можем да получим всичко, което искаме. Надяваме се, че бъдещите версии на най-новия софтуер на Apple не блокират това решение да бъде полезно, но не би ни изненадало и това да се случи.

Уведомете ни, ако сте се сблъскали с някакви проблеми, когато се опитвате да използвате Sidecar и ще бъдем повече от щастливи да опитаме и помогнем. Междувременно, следете за още съдържание на iOS 13, iPadOS и macOS Catalina, което идва скоро.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found