Проблеми с WiFi връзката на iPad Pro, Fix

Новият iPad Pro може да има проблеми с свързването към 5GHz Wi-Fi канал. Това беше открито в моделите iPad Pro, по-специално 9,7-инчовия модел. Проблемът възниква с връзката, тъй като тя се прекъсва само за 30 секунди.

Може също така да установите, че са необходими няколко опита, за да бъде приета вашата парола, въпреки че въвеждате правилната парола. Това обикновено се случва, когато се опитате да се свържете отново.

 • Приближете се до рутера, за да видите дали това е проблем с разстоянието
  • Ако е така, може да помислите за добавяне на WiFi ретранслатор или удължител ИЛИ да приемете мрежова мрежова система във вашия дом / бизнес, за да намалите мъртвите зони
 • Промяна на сигнал от 2,4 GHz (вместо 5 GHz)
 • Рестартирайте своя iPad и / или вашия WiFi рутер
 • Нулирайте настройките на вашата мрежа
 • Ръчно добавете вашия iPad към настройките на вашия рутер

Какво се случва с WiFi на моя iPad?

Този проблем се появява особено при 5 GHz канал, докато все още можете да намерите надеждна връзка с 2,4 GHz канал.

Този брой е уникален за новия iPad Pro, тъй като по-ранните iPad и iPhone поддържат 2,4 GHz канал.

На първо място, приближете се до WiFi рутера, за да определите дали проблемът е близостта

Ако вашият iPad е твърде далеч от вашия рутер, сигналът може просто да е твърде слаб, за да работи надеждно. Затова влезте в обхвата и опитайте да се свържете отново.

След това се уверете, че сте спазили препоръчаните настройки за Wi-Fi рутери и точки за достъп. Можете да ги намерите на уебсайта на Apple, като кликнете тук.

Вероятно проблемът е незначителен и се решава, като се следват някои прости трикове. Като начало можете да опитате следните стъпки.

Превключете и изключете WiFi

Звучи глупаво, но често работи! Така че отидете в  Настройки> WiFi  и изключете WiFi. Изчакайте няколко секунди или така, след това го включете отново.

Ако видите, че автоматичното присъединяване е забранено под името на вашата WiFi мрежа, докоснете го, за да включите автоматичното присъединяване.

За мнозина този прост съвет върши работа!

Рестартирайте устройството:

 • На iPad Pro 11-инчов или iPad Pro 12,9-инчов: Натиснете и бързо освободете бутона за увеличаване на звука. Натиснете и бързо освободете бутона за намаляване на звука. След това натиснете и задръжте бутона за захранване, докато устройството се рестартира
 • На iPhone 8 или по-нова версия: Натиснете и бързо освободете бутона за увеличаване на звука. Натиснете и бързо освободете бутона за намаляване на звука. След това натиснете и задръжте страничния бутон, докато не видите логото на Apple 
 • На iPhone 7 или iPhone 7 Plus: Натиснете и задръжте бутоните Side и Volume за поне 10 секунди, докато не видите логото на Apple
 • На iPhone 6s и по-стари версии, iPad или iPod touch: Натиснете и задръжте бутоните Home и Top (или Side) за поне 10 секунди, докато не видите логото на Apple

Нулиране на мрежовите настройки:

Отидете в Настройки> Общи> Нулиране> и след това Нулирайте мрежовите настройки

Сега отидете на Wi-Fi и дайте удостоверяване отново, за да се свържете.

Проверете вашия рутер или модем

Рестартирайте рутера си:

Понякога това може да е грешка на вашия рутер или модем. Рестартирайте или изключете / включете вашия рутер, за да видите дали проблемът спира. 

За да сте сигурни, свържете Wi-Fi с някой друг мобилен телефон или компютър, за да видите дали проблемът е в края на рутера.

Актуализирайте фърмуера на вашия рутер:

Актуализирайте вашия WiFi рутер с най-новия фърмуер.

Тъй като това е различно в зависимост от производителя, консултирайте се с производителя на вашия рутер или вашия доставчик на интернет услуги за точни стъпки за актуализиране на фърмуера му.

Деактивиране на QoS:

Можете да опитате да деактивирате QoS услугата на рутера, ако е налична. Проверете тук за пример за популярния рутер Belkin.

Ако проблемът ви не се реши с горните прости стъпки, опитайте това.

Промяна на честотната лента:

Можете да опитате временно да превключите честотната лента на канала в режим само 2,4 GHz. Това често решава проблема и позволява на вашия iPad да работи на 2,4 GHz канал. 

След като успешно свържете iPad с интернет, опитайте да преминете към 5 GHz сигнал и вижте дали iPad поддържа постоянен сигнал.

Ръчно добавяне на устройство към рутера: 

Опитайте ръчно да добавите устройство, като разгледате раздела за устройства на страницата за настройка на вашия рутер и след това използвате „добавяне на устройство ръчно“.

След като намерите тази настройка, добавете името на вашия iPad или друго устройство и неговия wifi адрес (намерете това в Settings> General> About> WiFi Address ) и накрая запазете всички промени.

Сега се върнете в Настройки> WiFi на устройството и въведете отново паролата и вижте дали то се свързва успешно с вашата wifi мрежа!

Това е решението на подобен проблем с свързаността, с който са се сблъсквали някои потребители на Mac. Това трябва да свърши работа и да ви позволи логичен 5GHz канал на новия ви iPad Pro. Обикновено се среща само в определени рутери.

iPad все още не се свързва с WiFi?

Дори това да не реши проблема с връзката ви, е време да отидете в магазин на Apple и да ги накарате да разгледат настройките на вашия хардуер.

В повечето случаи те ще заменят iPad с нов. Уверете се обаче, че новият iPad, който сте получили, няма същия проблем. Проверете дали можете да се свържете с 5GHz връзка и вижте дали тя работи добре.

IPad Pro е фантастично ново устройство с увеличен екран за подобряване на потребителското изживяване. Подобно на много други устройства, ще откриете проблеми, когато използвате този iPad за първи път. Те обикновено се решават чрез основно отстраняване на неизправности.

Ако не можете да отстраните проблемите, свържете се с Apple, тъй като този нов iPad все още ще бъде под гаранцията на Apple. Можете да се свържете с Apple в техните магазини или да се свържете с тях чрез Apple Support.

Успех и ни кажете вашите коментари по-долу.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found