Всичко, което трябва да знаете за 3D Touch за iOS

С iPhone 6s, Apple представи нова функция в линията на iPhone, наречена 3D Touch. Тази функция, заимствана от Apple Watch, позволява на екрана на iPhone да усети натиска на входа на потребителя и да изведе различен резултат в зависимост от количеството натиск. Това позволяваше неща като преки пътища за 3D Touch в приложения и „надникване“ и „изскачане“ в разговори в iOS.

Започвайки с iOS 10, 3D Touch преминава отвъд функцията „леко полезен трик“ към необходимия аспект на iPhone. Потребителите без 3D Touch ще имат забележимо различно и по-бавно изживяване, дори с прости неща като 3D Touching, за да изчистят всички известия, изискващи устройство с тази функция.

3D Touch идва на всички iPhone, iPad и iPod (7-мо поколение) с iOS 13 и iPadOS Бързи действия!

С представянето на устройства с хаптично докосване, като iPhone XR и iOS 13 / iPadOS, Apple актуализира начина, по който работи дългата преса.

Дългите натискания сега стартират менюта за бързо действие, точно като 3D Touch, но без хаптична обратна връзка (освен ако вашият iPhone модел не поддържа хаптици.)

Бързите действия с продължително натискане не изискват iPhone да включва чувствителен на натиск 3D сензорен екран (които са скъпи.)

Вместо това тези менюта за бързо действие предлагат функции точно като 3D Touch, включително Peek и свързани с приложението функции, като се използва само продължително натискане.

Тази функция е достъпна на всички iPhone, iPad и iPod touch от седмо поколение, които работят с iOS 13 и по-нови версии или iPadOS и по-нови.

Ето всичко ново с 3D Touch в iOS:

Повечето от новите функции на 3D Touch се фокусират върху предоставянето на достъп до джаджи, които сега се превърнаха във важна част от преживяването. Докато джаджите все още са достъпни чрез отваряне на Центъра за известия или плъзгане вляво от началния екран или заключения екран, джаджата за приложения може да бъде достъпна чрез 3D докосване на иконата на приложенията

След като сте докоснали 3D, получавате опции за добавяне на приспособлението към менюто на вашето приспособление, както и стандартните ви опции за 3D докосване за това приложение. Приспособлението е изцяло интерактивно от 3D Touch и, например, щракването върху албум в приспособлението за музика автоматично ще започне да го възпроизвежда.

Преди това приложенията, които не са имали 3D Touch действие, няма да направят нищо при натискане, но всички приложения по подразбиране имат опция 3D Touch, за да споделят това приложение с приятелите си.

Когато сте в Центъра за известия, щракването върху „x“ ще изчисти последните ви известия, както преди, но когато 3D Touched вече имате възможност да изчистите всички известия.

Control Center също така взима няколко нови трикове за 3D Touch. Четирите функции в долната част (фенерче, часовник, калкулатор и камера) вече имат повече опции при 3D Докосване.

Фенерчето ви позволява да изберете яркост.

Clock ви позволява да зададете таймер.

Калкулаторът ви позволява да копирате последния си резултат.

А Камера ви дава стандартните опции за 3D докосване от приложението.

Когато сте в приложението Messages, 3D Touch на иконата за изпращане вече предлага набор от нови опции. Те варират от промяна на тона на съобщението ви до добавяне на фонов ефект в полето за съобщения, когато изпращате съобщението си.

Когато получавате определени видове известия, включително Съобщения, вече можете да 3D Touch и да получите прозорец на живо на това известие. Така например, 3D докосването на известие за съобщения ще изведе жив изглед на този разговор със съобщения, ще ви позволи да отговорите и дори ще покажете човека, който отговаря и отговора му, сякаш сте в приложението.

3D Touch има още по-страхотни функции и се превърна във важна част от преживяването на iPhone.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found