Как да анализирате тренировките си на Apple Watch

Apple Watch е може би най-богатото на функции устройство за упражнения и здраве, което може да се носи на пазара. Ако обаче не знаете как да анализирате данните, които събира, Apple Watch няма да ви е от полза, доколкото е възможно. В тази статия ще научите за данните за фитнес, които Apple Watch събира и как можете да ги анализирате.

Къде да намерите данните си за тренировка

Данните за вашата тренировка се събират и поддържат в приложенията Activity and Health на вашия iPhone.

В приложението за активност

 1. Докоснете приложението Activity на началния екран на iPhone.
 2. Изберете раздела Тренировка . На този екран ще видите тренировки, събрани от вашия Apple Watch, започвайки с най-новите. Превъртете, за да видите по-стари тренировки.
 3. Докоснете тренировка за повече информация.

Информацията, съдържаща се на страницата Тренировка, варира в зависимост от вида упражнение, което сте изпълнили. Например данните за упражненията, събрани от йога или плуване, ще се различават значително от другите тренировки. Тъй като разходките и бяганията са може би най-проследяваните упражнения на Apple Watch, тук ще се придържам към тези видове тренировки.

Препоръчва се:

 • Здравословен начин на живот: Нова година, Приложения за изтегляне от Apple Watch, за да живеете по-добре
 • Как да организирате вашия Apple Watch Dock
 • Apple Watch Music или Podcasts не работят, поправки

Както можете да видите по-долу, за разходки Apple Watch събира информация като активни калории, общи калории, разстояние, общо време, среден пулс, средно темпо, разделяния, сърдечен ритъм / възстановяване, карта на разходката и доклад за времето.

Ако правите много различни видове упражнения, можете да сортирате от екрана за тренировка. Докоснете Всички тренировки в горния десен ъгъл на екрана. Оттам докоснете вида тренировка, който искате да видите. В следващия пример са показани само елиптични упражнения:

В приложението Health

Данните за тренировка също се събират и поддържат в приложението Health на iPhone. Събраната информация обаче е по-малко конкретна и групирана с всичко събрано в даден ден. Например данните, получени от изпълнение, което се поддържа в приложението Health, ще включват разстояние, стъпки и изгорени калории.

Забележете, че информацията е представена в графичен формат. Можете да сортирате по ден, седмица, месец и година.

В примера по-долу можете да видите обобщена информация за разходката, отбелязана по-горе в приложението Health:

Разбиране на ключовите номера

В този раздел ще научите повече за конкретна информация, събрана чрез тренировки на Apple Watch. Във всички случаи препоръчваме да проверите тази информация от приложението Activity, въпреки че някои данни са видими и на самия Apple Watch и чрез приложението Health. Просто е по-лесно да го видите в приложението Activity.

Затваряне на пръстените

Информацията, събрана от тренировъчните процедури, е предимно обяснима. Стъпки, разстояние, изгорени калории и подобна информация се събира от други носими устройства, включително други интелигентни часовници и фитнес тракери. Потребителите на Apple Watch също могат да се възползват от „затварянето на пръстените“ всеки ден. Трите пръстена, Движение, Упражнение и Стойка, осигуряват забавен и ясен начин да живеете по-здравословно.

Тези три пръстена се изчисляват като:

 • The Move  пръстен се основава на изгорените калории всеки ден. Можете да регулирате този номер седмично.
 • Можете да затворите пръстена си за упражнения, като изпълните поне 30 минути дейност на или над бърза разходка.
 • И накрая, пръстенът на стойката може да бъде затворен, когато стоите поне една минута, 12 пъти на ден.

Що се отнася до тренировките, колкото повече изгаряте, толкова по-близо ще затворите целта си за движение. Освен това, след като часовникът ви разпознае, че правите тренировъчна програма, ще се доближите до целта си за упражнение. Можете да намерите тези пръстени на вашия Apple Watch плюс приложенията Activity и Health на iPhone.

Сърдечен ритъм

Без здраво сърце никой от нас няма да е наоколо много дълго. За щастие, Apple Watch има тази невероятна способност да проследява сърдечния ни ритъм 24/7. Apple Watch Series 4 прави тази стъпка по-далеч, но ви позволява да проверите за признаци на предсърдно мъждене.

По време на тренировка Apple Watch непрекъснато измерва пулса ви и в продължение на три минути след края на упражнението. По този начин той може да определи степента на възстановяване на тренировката. Apple използва тази информация, за да изчисли колко калории сте изгорили.

Apple Watch също изчислява дневната честота на почивка и средната разходка, като отчита фоновите показания на пулса с данни от акселерометъра.

За да намерите информация за пулса, събрана по време на тренировка:

 1. В приложението Activity докоснете раздела Workouts .
 2. Докоснете конкретната тренировка, която искате да прегледате.
 3. Можете да видите информация за пулса и възстановяването на сърдечната честота на този екран. Превъртете напред-назад, за да разгледате и двата набора от данни.

Проверка на маршрута Run / Walk Map

Apple Watch ще следи маршрута, по който вървите по време на вашата разходка или бягане. Започвайки с Apple Watch Series 2, нямате нужда от часовника си, за да събира тези данни. Ако притежавате първо поколение Apple Watch, ще ви е необходим вашият iPhone със себе си носимото устройство, за да получите информация за маршрута.

За да намерите информация за маршрута, събрана по време на тренировка:

 1. В приложението Activity докоснете раздела Workouts .
 2. Докоснете конкретната тренировка, която искате да прегледате.
 3. Превъртете надолу, докато видите раздела Карта. Докоснете Картата, за да разширите.

Обяснение на цветовете на тренировъчната карта

 • Жълтото е средното ви темпо
 • Зеленото е най-бързото темпо
 • Червеното и оранжевото е най-бавното темпо

Всички раздели се базират на средни стойности за този раздел и продължителността на времето за попълване.

Интеграция на трети страни

Можете да проследявате тренировки от вашия Apple Watch, като използвате приложението Workout или като използвате приложение на трета страна. Така или иначе данните все още се събират чрез приложението Activity (и Health). Две от най-популярните приложения за упражнения, налични за Apple Watch, са Nike Run Club и Runkeeper.

Безплатното приложение Nike Run Club проследява и съхранява писти, както и други упражнения, точно като приложението Move по подразбиране в Apple Watch. Той обаче предлага и тренировки с аудио ръководство за бягане с треньори и спортисти на Nike. Можете също така да създадете персонализирани тренировки, които да ви помогнат да постигнете целите. Освен това можете да използвате приложението, за да се присъедините към седмични и месечни предизвикателства от разстояние, за да бъдете мотивирани. По пътя можете да печелите и цифрови трофеи и значки, за да отпразнувате вашите постижения.

Междувременно има приложението freemium Runkeeper, което има собствен списък с мотивационни инструменти за потребители, които обичат да тичат, да ходят, да карат велосипед, да правят походи и други. RunKeeper предлага звукови подкани по време на тренировки, предизвикателства, награди, виртуални групи и др. Покупка в приложение ще отключи първокласното изживяване Runkeeper Pro, където ще намерите ръководства за 5K, маратон и други дългосрочни предизвикателства.

Обобщение

Всичко, от което се нуждаете, за да се мотивирате да влезете във форма чрез тренировки, е включено в Apple Watch. Какъв тип тренировки изпълнявате с вашия Apple Watch? Уведомете ни в коментарите по-долу.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found