10 удобни преки пътища на Apple, които можете да използвате всеки ден

Приложението Apple Shortcuts е страхотен инструмент, който ви позволява бързо да извършвате действия, които правите редовно на вашето устройство. Независимо дали става дума за обаждане с Facetime до вашия съпруг, свирене на любимите ви мелодии или проследяване на това колко вода пиете, можете да използвате пряк път за почти всичко.

Страхотното за приложението Shortcuts е, че можете да създадете свой собствен или да използвате тези от галерията на приложението. След това добавете пряк път към началния екран, за да го използвате още по-бързо.

Ето няколко преки пътища, които можете да създадете или да вземете от Галерията. Те са неща, които можете да правите ежедневно. И няма нищо по-добро от един по-бърз начин да направите нещо, което правите през цялото време, нали?

След като прегледате тези преки пътища, ще видите и стъпките, необходими за добавянето им към началния екран. И така, нека стигнем до него!

Свързани :

 • 10 преки пътища, които ще усилят вашето Apple Music преживяване
 • 12 страхотно полезни преки пътища на Siri за вашия iPhone
 • Преки пътища за iOS 12 Първи поглед: Как да го използвам и как влияе върху бъдещето на Siri
 • Защо FaceTime не работи в iOS 12? Как да го поправите
 • Как да синхронизирате музика между устройства с помощта на iCloud Music Library

Създайте събитие в календара

Този пряк път е идеален, ако планирате редовни събития за себе си, но не е задължително да ги настройвате като повтарящи се. Например, може би се храните на обяд веднъж седмично или отивате на йога в дните, които не планирате предварително, но искате календарът ви да е маркиран за събитието. Ето как да създадете пряк път за него

 1. Докоснете Създаване на пряк път .
 2. В списъка отдолу, под Календар , изберете Добавяне на ново събитие .
 3. Попълнете подробностите за събитието за заглавие, местоположение, календар, дата и предупреждение, ако е необходимо.
 4. Докоснете бутона за превключване  горе вдясно.
 5. Дайте на вашия пряк път име, икона и активирайте допълнителните настройки, ако искате.
 6. Докоснете Готово  и след това обратно на екрана за пряк път, докоснете Готово .

Това, което прави този пряк път полезен, е, че в раздела „Дата“ можете да напишете нещо като „Утре по обяд“ за началните и / или крайните часове. По този начин не въвеждате конкретна дата и можете да използвате пряк път, за да планирате събитие за следващия ден с докосване.

Изпратете текстово съобщение

Ако откриете, че често изпращате едно и също текстово съобщение до един и същ човек, превърнете го в пряк път. Вместо да отваряте приложението си Съобщения, можете да го направите с преки пътища.

 1. Докоснете Създаване на пряк път .
 2. В списъка отдолу, под Споделяне , изберете Изпращане на съобщение .
 3. Деактивирайте показването при изпълнение (Това ще позволи съобщението да се изпраща във фонов режим.)
 4. Докоснете знака плюс  до Получатели, за да изберете човек от вашия списък с контакти.
 5. Въведете вашето съобщение.
 6. Докоснете бутона за превключване  горе вдясно.
 7. Дайте на вашия пряк път име, икона и активирайте допълнителните настройки, ако искате.
 8. Докоснете Готово  и след това обратно на екрана за пряк път, докоснете Готово .

Сега, ако поставите този пряк път на началния екран, можете просто да го докоснете, за да изпратите съобщението си. Обърнете внимание, че приложението за пряк път ще продължи да се отваря за този пряк път, но можете просто да докоснете Готово  в горната част и да го затворите, тъй като съобщението ви вече е изпратено.

Пусни музика

Друг удобен пряк път е да възпроизвеждате музика от вашата библиотека. Вместо да отваряте приложението Music и да навигирате в него, просто добавете пряк път към началния екран.

 1. Докоснете Създаване на пряк път .
 2. В полето за търсене в долната част въведете Play Music и след това го изберете от списъка, който се показва.
 3. Направете корекции в раздела Разбъркване и Повторение според вашите предпочитания.
 4. Докоснете бутона за превключване  горе вдясно.
 5. Дайте на вашия пряк път име, икона и активирайте допълнителните настройки, ако искате.
 6. Докоснете Готово  и след това обратно на екрана за пряк път, докоснете Готово .

Когато добавите този пряк път към началния екран, просто докоснете и музиката ви ще започне да възпроизвежда. Отново ще се отвори приложението Shortcuts, но можете просто да докоснете Done   или просто да затворите приложението и да продължите да слушате любимите си песни.

Направете Facetime Call

Ако често се обаждате на някой специален в Facetime, можете да създадете пряк път и да го извикате с едно докосване. Създаването на този пряк път изисква две части, но е много лесно да се настрои.

 1. Докоснете Създаване на пряк път .
 2. В списъка отдолу, под Контакти , изберете Контакти .
 3. В полето Контакти, което е добавено в горната част, докоснете знака плюс  и изберете контакта си.
 4. Върнете се в долната част, въведете Facetime  в полето за търсене и след това го изберете от списъка, който се показва.
 5. В полето Facetime, което е добавено в горната част, можете да изберете между Video или Audio за разговора.
 6. Докоснете бутона за превключване  горе вдясно.
 7. Дайте на вашия пряк път име, икона и активирайте допълнителните настройки, ако искате.
 8. Докоснете Готово  и след това обратно на екрана за пряк път, докоснете Готово .

Поставете този пряк път на началния екран и след това направете следващото си обаждане до контакта си с просто натискане на екрана.

Запис и запазване на аудио

Този следващ пряк път е наистина удобен, ако трябва често да записвате аудио. Може би записвате бизнес срещи, интервюта с клиенти или бележки към себе си. Създайте този пряк път и можете бързо да създадете запис и да го запазите в iCloud или Dropbox.

 1. Докоснете Създаване на пряк път .
 2. В списъка отдолу, под Снимки и видео , изберете Запис на аудио .
 3. Направете настройките си за качество на звука, започнете запис и завършете записа, за да отговарят на вашите предпочитания.
 4. Върнете се в долната част, въведете Save File  в полето за търсене и след това го изберете от списъка, който се показва.
 5. В полето Save File, което е добавено в горната част, можете да изберете от iCloud Drive или Dropbox за местоположението. Опцията Ask Where to Save  може да бъде деактивирана, ако желаете.
 6. Докоснете бутона за превключване  горе вдясно.
 7. Дайте на вашия пряк път име, икона и активирайте допълнителните настройки, ако искате.
 8. Докоснете Готово  и след това обратно на екрана за пряк път, докоснете Готово .

След като добавите това към началния екран, просто докоснете пряк път и след това докоснете, за да започнете да записвате. След това вашият запис ще се появи на мястото, което сте задали за пряк път.

Преки пътища на галерията

Докато приложението Shortcuts ви дава много гъвкавост за създаване на ваши собствени преки пътища, можете също да посетите галерията в приложението и да хванете един или два, които са готови за използване.

Докоснете бутона Галерия  в долната част на приложението Бързи команди. Можете да въведете ключова дума в полето за търсене, ако искате нещо конкретно. В противен случай просто прегледайте категориите като Сутрешна рутина, Бъдете здрави, Около къщата, Кутията с инструменти на Writer и много други.

Изберете пряк път и можете да прегледате подробностите за това, което прави, включително необходимите действия. Ако харесвате пряк път, просто докоснете Получаване на пряк път  и той ще бъде добавен към вашата библиотека.

Когато се върнете към вашата Shortcuts библиотека, можете да докоснете Още  (с три точки икона) бутона  , за да отваряте, редактирате или тичам прекия път. Оттам можете да го поставите на началния екран.

Ето няколко преки пътища в галерията, които може да ви харесат, с директни връзки, за да ги вземете:

 • Изпратете имейл до себе си: Използвайки приложенията Календар и Поща, този пряк път ще ви изпрати имейл с планираните събития за вашия ден.
 • Разгледайте най-добрите новини: С Safari този пряк път ви изпраща направо към най-добрите новини за деня от източници като CNN, The New York Times, NPR и други.
 • Задайте домашни задължения през уикенда: Използвайки приложението Напомняния, можете да изберете опции за домакинска работа и да ги добавите към списък в Напомняния.
 • Log Water: С приложението Health този пряк път ви позволява да следите колко вода пиете.
 • Heading to Work: Това е колекция от действия, които се извършват със Siri с помощта на Карти, Местоположение, Календар и Музика. Така че можете да получите своя ETA за пътуване до работното място, да чуете първото си събитие в календара, да стартирате плейлист в Apple Music и да получите упътвания.

Добавете преки пътища към началния екран

Както бе споменато по-горе няколко пъти, преки пътища, които създавате или получавате от Галерията, могат да се добавят към началния екран. Просто следвайте тези стъпки за всеки пряк път, който искате да добавите.

 1. Отворете приложението Shortcuts  и докоснете Library  отдолу.
 2. Докоснете Още  (с три точки икона) бутона  за бърз достъп, която искате да отворите своя екран редактиране.
 3. Докоснете или бутона за споделяне, или бутона  за превключване  отгоре.
 4. Изберете Добавяне към началния екран .
 5. Следвайте указанията на следващия екран, за да добавите пряк път.

Улесняване на живота

Преките пътища са полезни инструменти за малки задачи, които изпълнявате всеки ден. Така че, надяваме се, че ще се възползвате от приложението и ще добавите някои преки пътища, които улесняват живота ви малко. Когато го направите, отворете обратно и ни уведомете кои сте избрали!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found