Apple TV не работи с Harmony? Проверете тези съвети

Въпреки че Apple TV не излиза от рафтовете като AirPods или Apple Watch, той все още е страхотен продукт. Това важи особено за издаването на стрийминг услугите на Apple TV +, тъй като все повече се опитват да „прережат кабела“.

Друг чудесен аспект на TV + влиза в игра за тези, които живеят в начина на живот в „умния дом“. С опции като системата Harmony на Logitech не е нужно да следите дистанционното управление Siri и дори можете да използвате Android за управление на Apple TV.

Какво е Harmony Remote and Hub?

Logitech Harmony 950

Системата Harmony Remote and Hub идва от Logitech и добавя допълнителни функции към вашата съществуваща система. След като са добавени различни устройства, те могат да се управляват с едно дистанционно управление или с вашия телефон.

Понастоящем има няколко различни опции, вариращи от Harmony Elite (отгоре на линията), до Harmony 350 и 665. Тези дистанционни устройства предлагат собствена интелигентна функционалност, като някои от тях включват LCD дисплеи.

Свържете IR Harmony IR дистанционно с Apple TV

Има две различни опции за сдвояване на дистанционното управление Harmony на Logitech с Apple TV.

Първият и най-често срещаният е да се възползвате от IR сензорите на дистанционното и телевизора.

 1. Отворете приложението Harmony от вашия iPhone
 2. Изберете дистанционното Harmony и натиснете  Устройства Добавяне на устройство
 3. Въведете Apple под производител и Apple TV под модела
 4. Докоснете иконата за синхронизиране в горния десен ъгъл
 5. Изберете  Синхронизиране сега

След няколко минути дистанционното Harmony ще се сдвои с вашия Apple TV. Това ви дава контрол над много аспекти, без да чакате Bluetooth да бъде сдвоен и свързан след сън.

Сдвоете Harmony Hub с Apple TV чрез Bluetooth

Някои хора заявяват, че когато сте сдвоени с Harmony чрез IR бластера, не можете да контролирате определени аспекти. В този случай вместо това ще искате да преминете към Bluetooth сдвояване.

Ето как можете да го направите:

 1. Отворете  приложението Harmony на вашия iPhone
 2. Изберете  Enable Text Entry  и изберете  Watch Apple TV Activity
 3. От вашия Apple TV отидете в Настройки > Общи > Bluetooth

Това поставя както Harmony Hub, така и Apple TV в режим на сдвояване с Bluetooth. В рамките на няколко минути двамата ще се свържат автоматично, като ви дават контрол върху вашето ATV чрез Bluetooth, вместо чрез IR бластера.

След свързване можете да използвате приложението Harmony, за да въвеждате текст, да управлявате самия телевизор и да използвате жестове с плъзгане по време на възпроизвеждане на видео / музика.

Всъщност можете дори да използвате този метод за включване и изключване на ATV, тъй като потребителите са открили проблеми при използване на IR. Всичко останало би работило добре, но когато се опитвате да изключите системата, Apple TV ще бъде включеният краен продукт.

Опитайте бета и се уверете, че софтуерът е актуализиран

tvOS 13 излиза от няколко месеца, но това не означава, че нещата все още не са „счупени“. Особено когато става въпрос за тези, които използват система Harmony, ще искате да направите едно от следните:

Запишете се в цикъла на tvOS Beta:

 1. Отворете приложението Настройки на вашия Apple TV
 2. Изберете  Система
 3. Докоснете Актуализации на  софтуера
 4. Превъртете надолу и кликнете върху  Получаване на бета актуализации
 5. Следвайте инструкциите на екрана

Оттам бета софтуерът ще се изтегли и инсталира сам, така че не изключвайте Apple TV през това време.

Проверете за актуализация на софтуера

Актуализирайте до последната версия на tvOS.
 1. Отворете приложението Настройки на вашия Apple TV
 2. Изберете  Система
 3. Докоснете Актуализации на  софтуера
 4. Щракнете върху  Актуализиране на софтуера

Ако е налична актуализация на софтуера, ще трябва да следвате инструкциите на екрана, за да актуализирате вашия Apple TV.

Можете ли да използвате това с телефон с Android за управление на вашия Apple TV?

Краткият отговор тук е да и не. След като настроите приложението Harmony на вашето устройство с Android и го сдвоите с Apple TV, има малко уловка. За момента изглежда, че приложението Android Harmony изостава малко, без всъщност да предоставя „отдалечен“ достъп.

Използвайте Harmony, за да „контролирате“ своя Apple TV

 1. Отворете приложението Harmony от телефона си с Android
 2. Изберете дистанционното Harmony и натиснете  Устройства Добавяне на устройство
 3. Въведете Apple под производител и Apple TV под модела
 4. Докоснете иконата за синхронизиране в горния десен ъгъл
 5. Изберете  Синхронизиране сега

Въпреки това все още можете да използвате телефона си с Android за въвеждане на текст в краен случай. Очевидната полза от това е възможността да въвеждате записи по-добре / по-бързо, отколкото да разчитате на дистанционното Harmony или дистанционното управление Siri.

Вместо това препоръчваме да намерите стар iPod Touch или дори iPhone 5 (или iPhone SE), който да действа като дистанционното управление. Това ще направи изживяването много по-гладко, а iPod или старият iPhone ще служи като специално дистанционно управление за вашата система Harmony / Apple TV.

Заключение

Благодарни сме, че Apple дава възможност да се използват тези различни продукти с телевизор. Това важи особено за онези, които искат да се включат в интелигентния домашен начин на живот.

Ако продължавате да имате проблеми с Apple TV и системата Harmony, уведомете ни в коментарите и ще се радваме да помогнем!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found