Преглед: Възстановяване на приложение за възстановяване на данни Може да ви помогне да запазите изтритите си файлове

Независимо дали файлът се е повредил или просто сте го изтрили случайно, има няколко неща, които са по-нервни, когато става въпрос за вашия цифров живот, отколкото загубата на данни.

Въведете приложението за възстановяване на данни. Въпреки че бихте могли да занесете своя Mac на специалисти за възстановяване на данни на трети страни, има много приложения, които могат да ви помогнат да си върнете данните сами.

Recoverit, създаден от Wondershare, е отлична опция, ако търсите или безплатно или платено приложение за възстановяване на данни. Ето какво трябва да знаете за Recoverit, какво може да направи и защо може да искате да го изберете.

Какво е Recoverit?

Wondershare Recoverit, вярно на името си, е приложение за възстановяване на данни. Накратко, това ви помага да съхранявате данни, които сте загубили или изтрили случайно.

Работи, защото когато изтриете файл от твърдия диск на вашия компютър, той всъщност не е наистина „изтрит“. Вместо това той остава на заден план, докато не бъде заменен от други данни.

По принцип това означава, че има шанс за възстановяване на изтрити файлове - дори години след като са били изгонени от кошчето.

Но Recoverit може също да ви помогне да възстановите данни в случаи на системна корупция, сривове или атаки на зловреден софтуер. Накратко, не е създаден само за връщане на този файл, в който сте натиснали Delete. Това е универсална платформа за възстановяване на данни.

Използване на Recoverit

Възстановяване Той е бърз и мощен за възстановяване на загубени файлове.

Една от основните силни страни на Recoverit е фактът, че това е много мощен, но невероятно лесен за използване софтуер. RecoverIt обгръща много инструменти за възстановяване на данни в хлъзгав и минимален потребителски интерфейс.

Просто вземете стандартно изтриване на файл за възстановяване. Всичко, което правите, е да изберете диск и да го сканирате. (В странична бележка процесът на сканиране е изключително бърз.) След това Recoverit ще ви покаже списък с файлове, които може да възстанови, въпреки че са изтрити.

Всичко, което трябва да намерите, е да намерите файла с помощта на инструмента за предварителен преглед (който също поддържа визуализации за изображения и видеоклипове). Когато намерите файла, който искате да възстановите, просто щракнете върху изпъкналия бутон за възстановяване. Това е чудесно, когато случайно изтриете файл или изпразните кошчето си. Само имайте предвид, че може да не успеете да възстановите всички файлове. Единствените, които могат да бъдат възстановени, са тези, които са изтрити, но не са записани.

Съществуват и различни опции за възстановяване на форматирани дискове и загубени дялове. Ultimate Edition ви позволява да създавате носители за зареждане, които могат да ви помогнат да възстановите файлове в онези времена, когато macOS просто изглежда мъртъв.

Само имайте предвид, че при по-новите версии на macOS може да се наложи да деактивирате System Integrity Protection, преди приложението действително да може да сканира вашето устройство. За щастие Recoverit предоставя инструкции как да направите това.

Има ли различни варианти?

В момента Recoverit се предлага на три ценови нива. И да, преди да попитате, има безплатна версия - макар че тя идва с няколко ограничения ..

  • Безплатната версия ви позволява да сканирате за неограничен брой възстановими файлове и да ги визуализирате. Ще можете обаче действително да възстановите 100 MB данни.
  • Ако трябва да възстановите повече, помислете за версията Pro. Той се предлага с неограничено възстановяване на данни и алгоритъм за дълбоко сканиране, който потенциално може да възстанови по-труднодостъпни файлове. Струва 89,95 долара на година.
  • Ultimate Edition ви позволява да създавате стартиращ външен носител. Това може да е полезно, ако вашият Mac се срине или не успее да се зареди по пътя. Струва $ 99,95 на година.
  • Предлага се и корпоративен лиценз за компании, който се предлага с техническа поддръжка в допълнение към всички функции на долния слой. Това е $ 399,95.
Ultimate Edition ви позволява да създавате стартиращ носител в случай на системни сривове.

RecoverIt Плюсове

Това е невероятно прост и лесен за използване инструмент за всяко ниво на потребител на Mac. Освен това е доста лек, достига само 20 MB или по-малко. Това е чудесно, защото никой не се нуждае от повече раздухвания в живота си.

Цените могат да станат малко по-стръмни, когато става въпрос за версията за Mac (която всъщност струва повече от алтернативата на Windows). Но загубата на данни е трудна тема, защото доста данни са просто безценни - и фирмите за възстановяване на данни често взимат много повече, отколкото ще платите за Recoverit.

Въпреки че може да успеете да извършите някои възстановявания на данни със системни функции на macOS като Time Machine, RecoverIt все още има доста възможности, които Time Machine няма. Възстановяване на данни от външни устройства и възможност за създаване на стартиращ диск, например.

RecoverIt минуси

Както споменахме по-рано, RecoverIt далеч не е евтин. Ясно е, че възстановяването на данни на macOS е по-сложно изпитание от възстановяването на данни на Windows, тъй като версията за Mac струва много повече. Намаляването на цената на версията на macOS може да направи RecoverIt много по-привлекателен за обикновените потребители.

При нашето тестване забелязахме също, че не всички файлове могат да бъдат възстановени. Това беше особено забележимо при работа с изображения, при които някои възстановени файлове с изображения и други медийни файлове не могат да бъдат визуализирани.

В момента няма налична преносима версия на приложението. Въпреки че инсталацията на твърд диск е чудесна за най-обикновена употреба, използването на твърдия диск не винаги е опция в сценариите за възстановяване на данни. Добавянето на опция за преносимо приложение може да допринесе много за това платформата да стане много по-гъвкава.

Заключение

Като цяло Recoverit е чудесен избор за възстановяване на тези файлове, които сте изтрили случайно или не сте знаели, че ще ви трябват по-късно.

Разбира се, винаги препоръчваме да архивирате вашите данни на множество платформи и облака, когато е възможно. Унция превенция и килограм лек и всичко това. Но за онези специфични ситуации, които карат стомаха, в които не можете да направите това (или просто сте забравили), Recoverit може да помогне.

Можете да изтеглите и тествате Recoverit Data Recovery от тук

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found