Разбиране на функциите „Не безпокойте“ на вашия iPhone

Функцията Не безпокойте в iOS е една от най-често използваните функции, но може да доведе до вторични проблеми, ако не знаете за настройките. През годините сме виждали много потребители да са разочаровани, когато входящото им обаждане влиза директно в гласовата им поща и те не осъзнават, че са включили функцията „Не безпокойте“ на своя iPhone.

Основната предпоставка на функцията „Не безпокойте“ е, че можете да заглушите обажданията, сигналите и известията, които получавате, докато устройството ви е заключено. С други думи, когато искате да отделите малко време за себе си далеч от суматохата, тази настройка е удобна. Не е забавно да бъдеш винаги онлайн. Не се притеснявайте, тъй като ще имате шанс да наваксате действието, когато сте готови. Няма да ви липсва нищо. Вашият iPhone събира всички сигнали, докато телефонът ви остава тъмен и безшумен.

Настройка „Не безпокойте“

Започнете, като докоснете Настройките на вашия iPhone и изберете настройката Не безпокойте. Можете да активирате този режим, като преместите ръчния превключвател в положение „ON“. Това е. Сега, ако трябва да планирате конкретен престой за себе си, планираната опция е полезна. Преместете го в положение ON и можете да настроите прозореца, през който вашият iPhone да бъде превключен в режим „Не безпокойте“.

Опцията за планиране на време за тази функция може да се види по-долу.

Ами ако има спешен случай и семейството ви се опитва да ви хване. Дизайнерите на iOS също са обмислили това. Докоснете Разрешаване на обаждания от и след това можете да изберете от кого или от коя група контакти ще разрешите обажданията, докато вашият iPhone е в режим „Не безпокойте“.

Освен това има и друга опция, която улеснява да се сдобиете с вас по време на извънредни ситуации. Това е настройката „Повтарящи се повиквания“ . Когато е активирано, това позволява повторно обаждане от същия човек в рамките на три минути след първото обаждане.

Получателят получава ли Съобщенията?

Моля, не забравяйте, че тази функция работи само когато вашият iPhone е заключен или в режим на заспиване. Няколко потребители питат дали получателят някога получава съобщенията, ако устройството е в режим DND. Получателят получава всички съобщения, но на неговия / нейния iPhone няма предупреждения. Съобщенията, които изпращате, докато устройството е в режим DND, са налице и могат да бъдат достъпни веднага след като той събуди устройството.

Когато потребителят завърти устройството си, съобщенията ще показват символа полумесец в лявата част на съобщението. След като изключеният DND се изключи, този символ изчезва. Това също напомня, че на вашия iPhone е включена функцията DND и ако сте го включили с помощта на ръчната настройка, можете да се върнете към настройките и да го изключите.

Не получавам известие за определен потребител

Интересното е, че ако установите, че вашият iPhone не е в режим DND, но не ви извежда предупреждения, когато получавате съобщения от някои конкретни контакти, ще трябва да проверите съобщенията си от тези контакти. На екрана за съобщения докоснете Подробности в десния ъгъл и се уверете, че не сте включили DND за този разговор с този конкретен контакт.

Надяваме се, че тази публикация ще ви послужи като кратко ръководство за разглеждане на тази умна функция от Apple. Моля, уведомете ни в коментарите, ако имате някакви проблеми, свързани с настройката „Не ме безпокойте“.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found