Освободете място за съхранение на вашия Apple Watch с тези лесни съвети

Съхранението на вашия Apple Watch може да не е нещо, за което обикновено мислите. Но ако появявате съобщение за грешка, когато се опитвате да актуализирате носенето си, освобождаването на място за съхранение на вашия Apple Watch е първото нещо, което искате да направите.

Apple Watches може да остане без място за съхранение, в зависимост от това как използвате вашето устройство. Това обикновено създава проблеми на собствениците на по-стари устройства на Apple Watch, когато дойде време да ги актуализират. Без достатъчно свободно място за съхранение Apple Watch няма да може да се актуализира.

Но всъщност е доста лесно да освободите място за съхранение на часовника. Ето какво трябва да знаете.

Проверете Apple Watch Storage на вашия iPhone

Както всяко устройство, Apple Watch има ограничено количество място за съхранение на борда. Колко място за съхранение има вашият часовник, зависи от модела.

Apple Watch Series 4 се доставя с 16 GB място за съхранение, докато всички други модели на Apple Watch разполагат с 8 GB.

По подразбиране Apple Watch ще използва част от това хранилище за системни процеси и функции. Но все пак ви оставя доста за други цели - като музика, приложения и подкасти.

Когато се стигне до това да разберете какво приложение заема толкова много място за съхранение на вашия Apple Watch, ще ви е необходим iPhone.

Разберете кои приложения отнемат най-много място за съхранение на вашия часовник.
 • На вашия iPhone отворете приложението Watch.
 • Докоснете Общи.
 • Превъртете надолу и намерете Използване.

Оттук можете да видите кои приложения използват най-много място за съхранение на вашето устройство. След като разберете кои са виновниците, можете да се заемете с изтриването на съдържание, за да освободите място.

Проверете съхранението с Apple Watch

Ако нямате удобен iPhone, можете директно да проверите хранилището на Apple Watch, като използвате самото устройство.

Проверете хранилището на Apple Watch директно от Watch
 • На часовника си докоснете приложението Настройки, за да го отворите
 • Докоснете Общи
 • Докоснете Използване

Това ви показва обобщението на наличното хранилище на вашия Apple Watch, заедно със списъка с приложения и съответното им хранилище на вашето устройство.

Премахнете музика от Apple Watch, за да освободите място за съхранение

Apple Watch е удобен спътник на iPhone, позволявайки на потребителите да контролират възпроизвеждането на музика на основното си устройство. Но потребителите могат също да добавят плейлисти към своите Apple Watch за слушане без iPhone наблизо.

  Премахнете музиката, която не слушате, и освободете място.
  • На вашия iPhone отворете приложението Watch.
  • Докоснете раздела My Watch в долната лента на менюто.
  • Превъртете надолу и натиснете Музика
  • Докоснете бутона Редактиране в горния десен ъгъл.
  • Под заглавието Плейлисти и албуми докоснете червения бутон, за да премахнете всяка музика.
  • Докоснете Изтриване, за да потвърдите.

  В същото това меню можете също да натиснете превключвателите до Heavy Rotation и другите опции под Автоматично добавяне. Това може да спести малко място, ако сте особено тесни за съхранение.

  Премахнете подкастите

  По някаква причина премахването на подкасти от Apple Watch е малко по-сложно от премахването на музика.

  Това е така, защото по подразбиране приложението Podcasts ще изтегли някои от най-новите епизоди от подкасти, за които сте абонирани, и ще ги синхронизира с вашия Apple Watch.

   Това, разбира се, може да отнеме доста място в зависимост от това колко подкасти обикновено слушате. И за разлика от плейлистите и албумите, синхронизирани от Apple Music, няма начин да премахнете ръчно подкасти от вашия Watch.

   • На вашия iPhone отворете приложението Watch.
   • Докоснете раздела My Watch в долната лента на менюто.
   • Превъртете надолу и натиснете Подкасти
   • Докоснете Custom. Това ще ви позволи да изберете конкретни подкасти, които да синхронизирате с вашия Apple Watch.
   • Опитайте да натиснете превключвателя до всичките си подкасти. Поставете Apple Watch на зарядно устройство и го оставете да се синхронизира с вашето устройство.

   Това трябва да „десинхронизира“ всички онези неиграни епизоди, които се намират на вашия Apple Watch.

   Докато подкастите се премахват автоматично, когато се възпроизвеждат докрай, настройката Listen Now обикновено ще изтегли епизод или епизоди от всеки подкаст, за който сте абонирани - заемайки много място.

   Можете също така да влезете в самото приложение Podcasts и да промените някои настройки. Докоснете който и да е подкаст, докоснете бутона с менюто с три точки и изберете Настройки. Можете да изберете

   Всичко това е малко объркващо и честно казано се чувства полупечено. Ако всичко друго се провали и искате да спестите място за съхранение на вашия Apple Watch, помислете за изтриване на приложението Podcasts и използване на решение на трета страна като Outcast или Overcast.

   Ако използвате гласови бележки и аудио книги с вашия Apple Watch, това е друга област, за да проверите и дали нямате достатъчно налично хранилище.

   Изтриване на приложения за спестяване на място за съхранение

   Друг начин да освободите малко място за съхранение на вашия Apple Watch е да изтриете приложения. Но приложенията се предлагат в два вида: приложения на трети страни, които изтегляте от App Store, и вградени собствени приложения на Apple. Що се отнася до изтриването им, има голяма разлика между двете.

   Изтриване на приложения на трети страни

   Ако има приложение на трета страна, което заема място за съхранение на вашето устройство, можете да ги изтриете доста лесно. Всъщност можете да ги изтриете направо от часовника си.

   Просто натиснете Digital Crown, за да отидете в мрежата на приложението. След това натиснете и задръжте леко върху приложение, докато мрежата на приложенията премине в „режим на размахване“. Докоснете приложението, което искате да изтриете, и потвърдете, като натиснете Delete App.

   Можете също да отидете в приложението Watch на вашия iPhone и да отидете до My Watch -> Installed on Apple Watch, за да изтриете приложения.

   Изтриване на собствени приложения

   Технически е възможно да премахнете първоначалните приложения на Apple от вашия Apple Watch. Но процесът е малко неясен. Насоките на Apple по въпроса също са малко объркващи.

   По принцип единственото нещо, което Apple отбелязва, е, че можете да изтриете собствени приложения от на iPhone. Ако вашият iPhone е сдвоен с Apple Watch, той ще изтрие и тези собствени приложения на вашия Apple Watch.

   Това се промени с представянето на watchOS 6. Сега можете лесно да изтриете някои от приложенията на Apple директно от вашия Apple Watch. Има някои приложения, които не можете да изтриете, но приложения като подкасти, радио, уоки-токи и камера могат да бъдат изтрити.

   Закупени приложения за автоматично актуализиране на Apple Watch

   Това е друга област за чекиране или за освобождаване на място за съхранение. Когато закупите приложение с вашия iPhone или iPad и ако за Apple Watch е налице съответно приложение, тази настройка автоматично ще изтегли приложението на вашия Apple Watch. Проверете и се уверете дали искате да включите тази настройка:

   • На часовника си натиснете Настройки
   • Докоснете App Store
   • Изключете „Автоматично изтегляне“

   Това ще попречи на Apple Watch да изтегля автоматично приложения, закупени на другите ви устройства на Apple.

   Изтрийте здравните данни на Apple Watch

   Вашият Apple Watch по подразбиране събира много данни за вашето здраве, фитнес и активност. След това ще сподели тези данни с вашето синхронизирано iOS устройство.

   Тези данни в крайна сметка се изтриват от вашия Apple Watch, ако има възможност да ги разтовари на вашия iPhone (зареждане и свързване чрез Bluetooth). Но можете също така да премахнете изцяло проследяването на фитнес на Apple Watch.

   Имайте предвид, че това може да доведе до проблеми с часовника, проследяващ вашите данни за здравето и фитнеса , което е нещо като основна характеристика на платформата.

   Като се има предвид това, ако имате конкретна причина да изтриете здравни данни на вашия Apple Watch, ето как да го направите.

   • Отворете приложението Health на вашия iPhone.
   • Изберете Източници.
   • Изберете и отворете своя Apple Watch.
   • Превъртете до дъното, където пише „Изтриване на всички данни от (Вашият часовник)“ и след това го изберете.
   • Потвърдете, като натиснете Delete.
   • Затворете приложението за здраве и го отворете отново.

   Изтрийте старите съобщения в Apple Watch

   Ако сте притежавали iPhone за известно време, вероятно знаете, че старите нишки за съобщения могат да се превърнат в тиха свиня за съхранение. Същото важи и за Apple Watch.

   За щастие можете лесно да изтриете остаряващите нишки в Messages директно на вашия Apple Watch.

   • На вашия Apple Watch отворете Messages, като използвате Siri или отидете на началния екран и докоснете иконата на приложението Messages.
   • В списъка с разговори плъзнете наляво върху която и да е нишка на съобщението.
   • Докоснете Delete, за да премахнете нишката на съобщението от вашия Apple Watch.

   Прегледайте синхронизираните си снимки

   По подразбиране вашият Apple Watch автоматично ще синхронизира снимки от любимия албум на вашия iPhone с вашия носим.

   Но ако имате много изображения в любимия си албум, той може бързо да изяде място за съхранение. Въпреки че можете да промените албума, с който е синхронизиран, по-лесен начин да се справите с това може да е да ограничите колко снимки ще се синхронизират.

   • На вашия iPhone отворете приложението Watch.
   • Докоснете раздела My Watch в долната част.
   • Придвижете се до Снимки.
   • Докоснете Photos Limit.
   • От тук изберете долна граница. Това ще ограничи колко изображения се синхронизират с вашето устройство, което потенциално ще спести място за съхранение.

   Надяваме се, че сме ви предоставили изчерпателен списък с елементи, за да проверите дали се опитвате да управлявате безплатното хранилище на вашия Apple Watch.

   Има ли някои съвети и трикове, които използвате за по-добро управление на съхранението на вашия Apple Watch, които не сме обхванали? Моля, споделете вашите любими съвети и трикове, като използвате коментарите по-долу.

   скорошни публикации

   $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found