Проблеми с батерията на Apple Watch, 7 съвета за разглеждане

С представянето на най-новата серия Apple Watch, Apple се опита да поправи много от продължителните проблеми с батерията на Apple Watch, които оставиха лош вкус при някои по-лесни потребители на Apple Watch Series.

Най-забележителното е, че тези корекции се фокусираха върху лоша производителност, която засегна тези по-стари часовници от серията Apple.

Винаги обаче има компромис между по-бързата производителност и проблемите с батерията. В тази публикация разглеждаме някои от проблемите с батерията на Apple Watch и предлагаме предложения за това как тези проблеми могат да бъдат управлявани и смекчавани.

Проверка на състоянието на батерията на Apple Watch

Преди да започнете с някакво отстраняване на неизправности, е важно да проучите основното състояние на батерията на вашия Apple Watch. Вашият Apple Watch трябва да постигне 100% зареждане за 2,5 часа и до 80% зареждане за 1,5 часа, като използва включения в комплекта магнитен кабел за зареждане на Apple Watch.

Предполага се, че животът на батерията на всяка от серията Apple Watch е  по - добър от модела от предходната година, като Apple претендира за целодневен живот на батерията. В Apple Testing, Apple постигна 18 часа живот на батерията със следното използване: 90 проверки на времето, 90 известия, 45 минути използване на приложението и 30-минутна тренировка с възпроизвеждане на музика от Apple Watch чрез Bluetooth.

И така, подсказвате ли тези показатели?

За да видите собствената си информация за използване и готовност, отворете приложението Apple Watch на вашия сдвоен iPhone и отидете на My Watch> General> Usage .

Ако вашият Apple Watch преживява значително по-кратък живот на батерията от бенчмарковете на Apple, опитайте един или повече от следните съвети, които успешно помогнаха за разрешаването на проблемите с живота на батерията за някои от нашите читатели.

Съвети за увеличаване на живота на батерията на Apple Watch

Съвет # 1 Поддържайте операционната система актуализирана.

Що се отнася до оптимизацията на батерията, Apple винаги се опитва да актуализира софтуера watchOS и iOS, за да го направи по-енергийно ефективен. Ето защо е важно да актуализирате софтуера както на часовника си, така и на вашия iPhone. Вашият Apple Watch трябва да разполага с новите версии на watchOS, а вашият iPhone трябва да работи с най-новата iOS за най-добра производителност.

Съвет # 2 Повторно посещение на Guzzler на батерията

Въпреки че идеята зад часовника е да ви предостави много приложения, базирани на здравето и фитнеса, много хора използват предимно устройството Apple Watch за управление на ежедневните си известия.

Сензорът за пулс в устройството може да изразходва много енергия от батерията. Ако не използвате монитора за сърдечен ритъм ежедневно, можете да опитате да го изключите, за да спестите малко батерия.

Просто отидете на приложението си Apple Watch на вашия iPhone. Докоснете My Watch> Workout , включете режима за пестене на енергия.

Съвет # 3 Постоянни известия 

Това е нож с две остриета. Колкото и да обичаме да използваме часовника си за известия, тези постоянни напомняния оказват влияние върху нивата на батерията на устройството. Може да искате да управлявате известията и да използвате тези, от които всъщност получавате най-добрата стойност.

Можете да персонализирате своите известия на Apple Watch.

Отворете приложението Watch на вашия iPhone, докоснете раздела My Watch> Notifications .

Докоснете приложение. Ако искате известията на приложението да възпроизвеждат настройките ви за известяване на iPhone, докоснете огледало на телефона ми, в противен случай използвайте различни настройки за известяване, като докоснете потребителски.

Бърз съвет е да използвате VIP пощенската кутия на вашата iOS Mail и да конфигурирате Apple Watch, за да ви показва известия по имейл, свързани с вашите VIP контакти. По този начин все още можете да извлечете максимума от вашите известия по имейл и да спестите енергия на батерията.

Ако изключите опцията за „Mirror iPhone Alerts From“ за всяко приложение, може да ви помогне да рестартирате както своя iPhone, така и часовника си, като изключите и двете заедно, след което рестартирате първо своя iPhone.

Няколко читатели предлагат изцяло да изключат известията на своите часовници на Apple! Наистина помогна за икономия на батерията.

Съвет # 4 Главата за зареждане

Ако сте собственик на вашия Apple Watch от известно време и го използвате последователно, има вероятност главата на кабела за зареждане да е мръсна.

Уверете се, че задната част на часовника и главата на кабела за зареждане са чисти и сухи (почиствайте ги с неабразивна кърпа без власинки). Можете да опитате различен кабел за зареждане, за да се уверите, че проблемите ви не са свързани с кабела.

Съвет # 5 Не е достатъчно ярък

Подобно на други електронни устройства, яркостта на устройството може значително да корелира с консумацията на батерията.

Всички обичаме да виждаме екран, който е ярък и красив, но това се дължи на по-голямата консумация на енергия.

Отворете приложението Apple Watch на вашия iPhone, докоснете Watch> Tap Brightness и Text size и след това плъзнете плъзгача за яркост до по-ниска интензивност, за да спестите енергия на вашия Apple Watch.

Съвет # 6 Нулиране / рестартиране

Опитайте да нулирате и сдвоите часовника с вашия iPhone.

Понякога ново начало със сдвояването може да смекчи много проблеми с устройството. Също така, рестартирането на часовника, последвано от зареждане през нощта, може да върне батерията до нормалните си нива, особено ако наскоро сте актуализирали watchOS и не сте извършили рестартиране.

Съвет # 7 Режим на резервен захранване

Това е хубава функция на Apple Watch, от която можете да се възползвате, за да спестите малко енергия, особено когато се опитвате да разтегнете останалата мощност на батерията на устройството. Когато нивата на батерията спаднат до 10 процента, Apple Watch ви предупреждава да влезете в режим Резерв на енергия.

Плъзнете нагоре от долната част на циферблата на часовника, за да отворите Центъра за управление, докоснете процента на батерията, след което докоснете Резерв на енергия.

В този режим вашите приложения няма да работят. Вашият часовник ще показва само времето.

Може да поискате да разгледате броя циферблати, които имате. Няколко читатели са открили, че когато имат дузина циферблати на Apple Watch, това може да доведе до проблеми с източването на батерията. Най-добрата практика е да се придържате към един или два циферблата, ако имате проблеми с изтощаването на батерията.

Apple Watch Battery Issues Bonus Tips

 1. Затворете всички отворени приложения на вашия сдвоен iPhone
  1. Щракнете двукратно върху бутона за начало и плъзнете нагоре върху всяко приложение, за да затворите
  2. Изключете И ДВАТА Apple Watch и iPhone
  3. Рестартирайте iPhone ПЪРВО
  4. Рестартирайте Apple Watch
 2. Премахнете всички приложения на трети страни от часовника
  1. Добавяйте ги обратно един по един и следете производителността на батерията
   1. Проверете и вижте дали едно конкретно приложение причинява изтощаване на батерията ви
 3. Дръжте Bluetooth включен
  1. Деактивирането на Bluetooth на вашия iPhone увеличава изтощаването на батерията на вашия Apple Watch, така че поддържайте Bluetooth включен
 4. Зареждайте чрез магнитен кабел за зареждане на Apple Watch НЕ USB
  1. Когато вашият Apple Watch е свързан чрез USB към компютър, който е в режим на заспиване, готовност или изключен, батерията на Apple Watch се изтощава
   1. За да зареждате с помощта на компютъра си, уверете се, че е напълно включен, когато зареждате Apple Watch през USB

Дръжте Apple Watch в комфортната си зона

Вашият Apple Watch е проектиран да се представя добре в широк диапазон от околната температура, с 32 ° до 95 ° F (0 ° до 35 ° C) като идеална зона за комфорт. Ако изобщо е възможно, избягвайте да излагате часовника си на околната температура, по-висока от 35 ° C. Температурите над този диапазон могат да повредят трайно капацитета на батерията.

И никога НИКОГА не зареждайте Apple Watch при температури по-високи от 95 ° F (35 ° C) и разбира се, пазете Apple Watch далеч от пряката слънчева светлина при зареждане.

Обобщение

И накрая, ако сте се опитали да управлявате батерията на Apple Watch с всички съвети по-горе и не сте намерили успех, може би е време да занесете устройството в магазина на Apple Genius и да ги накарате да го проверят. Може би резервната батерия може да реши проблема ви.

Ако обмисляте да надстроите часовника си до най-новата серия Apple Watch само за проблеми, свързани с батерията, може да сте разочаровани.

Въпреки че най-новата серия на Apple Watch може наистина да има вградена по-голяма батерия, но изглежда всяко увеличение на капацитета на батерията се консумира от по-новите GPS чипове.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found