Как да настроите iPad за възрастни потребители преди дарение

Ако купувате iPad за възрастен любим човек, независимо дали за празниците или за рождения му ден, едно от най-добрите неща, които можете да направите, е да го настроите, преди да му го дадете. Това значително улеснява процеса на започване на използването им.

Подготовката на iPad с всичко, от настройките до приложенията, може да им даде огромен старт, да го направи по-малко смущаващ и объркващ, а също така да направи подаръка много по-вълнуващ за тях.

Ето нашите предложения за настройване на iPad за възрастни хора, преди да го опаковате и да им го дадете.

Свързани :

 • Ръчен преглед на новия iPad Pro 2018
 • iPad Dock продължава да изчезва, как да поправите
 • Какво да направите, ако вашето iOS устройство ви моли да влезете в Apple ID на някой друг

Започнете с началния екран

Вие сами като собственик на iPad или iPhone знаете, че началните екрани на двете устройства са пълни с приложения по подразбиране. Точно там може да бъде малко плашещо за нов потребител.

Едно предложение е да преместите или изтриете приложения от началния екран и да ги замените с приложенията, които получателят ви ще използва и харесва най-много.

Помислете какво е, че те вероятно ще използват iPad за всеки ден. Може би започват деня си с четене на новините, проверка на времето, посещение на Facebook, проверка на електронната им поща и завършване с любимата музика. Можете лесно да имате само тези приложения на началния екран за тях.

Единият вариант е да изтриете тези, които знаете със сигурност, че никога няма да използват, и да преместите останалите на друг екран.

Преместете дока

Dock е страхотно място за всички потребители на iOS устройства за достъп до приложенията, които използват най-често. И отново, опростяването на тази област на iPad ще бъде голяма помощ за вашия получател.

Както може би знаете или не знаете, по подразбиране Dock показва предложени и скорошни приложения, заедно с тези, които сами паркирате. За да намалите тази бъркотия, деактивирането на функцията би било добра идея. Просто следвайте тези стъпки:

 1. Отворете настройките
 2. Докоснете Multitasking & Dock .
 3. Изключете превключвателя за Показване на предложени и скорошни приложения от зелено на бяло.

Това ще направи Dock по-удобен за потребителя и по-малко объркващ. Ако оставите предложената и скорошна настройка на приложенията активирана, получателят ви може да се чуди защо някои приложения продължават да се появяват в тяхната Dock. Така че, деактивирането на функцията може да направи нещата по-чисти и по-ясни.

След това добавете приложенията в Dock, за които смятате, че трябва да имат бърз достъп до такива като Messages, Facetime, Mail, Weather и Calendar, като примери.

Регулирайте настройките

IPad има много функции, които помагат на тези, които може да са с увреден слух или имат зрително увреждане. Този тип функции могат да бъдат полезни и за възрастни хора. Ето няколко настройки, които можете да настроите за тях още от самото начало.

Опции за достъпност

Отворете приложението Настройки и изберете Достъпност . След това преминете през различните опции за зрение, взаимодействие, изслушване и медия. Ето само няколко настройки, които може да помислите за коригиране.

 • VoiceOver : Активирането на тази функция позволява на потребителя да чува елементите, изговорени на глас. Това също ще промени жестовете. Можете да регулирате скоростта, речта, многословието и други настройки.
 • Zoom : Включването на Zoom ще позволи на потребителя да увеличи екрана с прости жестове. Това прави екрана по-голям и по-лесен за гледане.
 • Лупа : Тази функция позволява на потребителя да увеличи елемент чрез трикратно щракване върху бутона Начало. Това може да бъде много удобно за тези, които нямат очила за четене наблизо.
 • Увеличаване на контраста : Активирането на тази опция подобрява четливостта с цветен контраст и промени в текста.
 • Помощно докосване : Ако получателят ви използва аксесоар или се нуждае от малко помощ със сензорния екран, това е добра настройка. Те също могат бързо да получат достъп до Начало, Известия, Siri и др.
 • Настаняване на докосване : Ако помощното докосване е твърде много, но е необходима помощ от сензорния екран, това е интелигентна настройка за активиране. След като го включите, можете да регулирате как реагира сензорният екран.
 • Слух : Ако получателят ви има MFi устройство за слушане, предпочита моно звук или се нуждае от малко допълнително усилване на силата на звука отляво или отдясно, можете да промените тези настройки под Слух.
 • Субтитри и надписи : Активирайте тази настройка за глухи или с увреден слух, за да могат да виждат субтитри и надписи.

Други възможности

Допълнителни корекции, които може да помислите за извършване, са в Настройки > Дисплей и яркост

 • Променете яркостта на екрана или активирайте Night Shift по график.
 • Регулирайте размера на текста за приложения, които поддържат динамичен текст.
 • Активирайте получер текст, ако смятате, че това ще помогне за четливост.

Подгответе контакти, съобщения, FaceTime и поща

Един отличен начин да поддържате връзка с получателя си е този страхотен нов iPad, който им давате. Затова се уверете, че те имат лесен начин да се свържат с вас, техните приятели и останалото семейство.

Контакти : Това е лесно. Поп отворете приложението Контакти и въведете колкото се може повече информация за възможно най-много контакти на любимия човек. Можете също така да създадете група, така че да се свържете с цялото семейство или с внуците си само с едно докосване.

Съобщения : Текстовите съобщения са един от най-лесните начини да поддържате връзка с приятели и семейство, така че не забравяйте да активирате тази функция с Настройки > Съобщения > iMessage (активирайте плъзгача в зелено).

Можете също така да активирате опцията Показване на снимки за контакти , така че получателят ви да може да вижда лицата на всички в Messages. Това може да бъде полезно за потребителя, както и просто приятно докосване за изживяването на текстови съобщения.

FaceTime : Докато получателят ви може лесно да започне FaceTime разговор с контакт, след като им покажете как, всъщност можете да подготвите приложението да осъществява повиквания. Отделете малко време и се обадете с FaceTime с iPad на себе си или на други контакти, които получателят ви вероятно ще се обади.

Тези скорошни обаждания ще се показват в списъка, докато бъдат изтрити. Така че, когато вашият любим човек използва FaceTime за първи път, той може просто да докосне контакта в списъка с последните повиквания, за да започне чисто ново обаждане.

Поща : Тази може да е малко по-строга, но ако случайно имате достъп до или знаете информация за имейл акаунта на вашия получател, можете да настроите приложението Mail за тях.

Създайте техния Apple ID

Ако вашият възрастен получател притежава iPhone, тогава те най-вероятно имат свой собствен Apple ID. Така че, ако имате достъп до данните за вход, не забравяйте да ги включите, така че те да са готови сами да изтеглят приложения от App Store.

Но ако това е първото им устройство с iOS, може да искате да настроите акаунта за тях, така че да можете да изтеглите приложения за тях, които да отидат с подаръка. Просто не забравяйте да обясните процеса на Apple ID и App Store, както и да предоставите техните идентификационни данни за влизане.

Вземете някои приложения

Ако приемем, че можете да изтеглите приложения за получателя си от App Store, тогава е време за малко забавление. Помислете за типовете приложения, които ще използват и ще им се радват.

Обичат ли да играят игри като Mah Jong, Solitaire, Scrabble, Gin Rummy или търсене на думи? Можете да изтеглите няколко игри като тези, на които те могат да се наслаждават цифрово сега. И ако играете заедно игри като Scrabble, помислете за други като Word Chums или Words With Friends, особено ако те също използват Facebook.

Обичат ли да готвят и да търсят нови рецепти? В тази категория има много страхотни приложения, които се предлагат без цена. Разгледайте приложения като Big Oven, Yumly или Epicurious.

Напомнянията за лекарства биха ли им помогнали? В магазина за приложения можете да намерите разнообразие от тези видове приложения, които могат да ги проследяват и напомнят да приемат лекарствата си. Някои приложения включват Mango Health, Round Health и DrugStars: Medicine Reminder.

Дали са по- спортен фен ? Приложения като ESPN и CBS Sports покриват много различни видове спорт за тези, които ги гледат всички. Но можете да изтеглите и такива за конкретни спортове като NFL, NBA и MLB At Bat.

Онлайн купувач ли са те ? Ако е така, тогава тази категория в App Store е заредена. Можете да изтеглите приложения от Amazon на Zappos и всичко между тях. Универсални магазини, магазини за отстъпки, магазини за домашни любимци, магазини за дрехи, магазини за обувки, магазини за електроника ... списъкът продължава.

Това са само някои мисли и предложения. Познавате възрастния си получател по-добре от всеки друг, така че изтеглете няколко приложения, които знаете, че ще оценят, преди да подарите подаръка.

Включете Find My iPad

Find My iPad е не само удобна функция за потребителя, но и за вас в тази ситуация. Можете да проследите местоположението на iPad и дори да активирате настройка за изпращане на последното местоположение, ако батерията е критично изтощена.

Отворете Настройки , изберете Apple ID на потребителя и след това направете следното.

 1. Докоснете iCloud .
 2. Докоснете Find My iPad .
 3. Активирайте настройката в горната част, като преместите плъзгача в зелено.
 4. По желание активирайте Изпращане на последно местоположение точно отдолу.

Опростете и настройте резервни копия

Уверете се, че устройството е архивирано правилно, винаги е сигурен залог, независимо на колко години сте или кое iOS устройство притежавате. Така че, отделете малко време, за да изберете приложенията за iCloud Backups и се уверете, че функцията е активирана.

Отворете Настройки , изберете Apple ID на потребителя и след това направете следното.

 1. Докоснете iCloud .
 2. Активирайте или деактивирайте приложенията, които искате да използвате iCloud.
 3. Превъртете надолу до и натиснете iCloud Backup .
 4. Активирайте iCloud Backup, като преместите плъзгача в зелено.

Сега, когато iPad е заключен, но е свързан към захранване и Wi-Fi, трябва да се прави редовно архивиране на данните.

Готови ли сте да подарите iPad?

Това са само няколко предложения и съвети за настройка на iPad за вашия възрастен приятел или член на семейството. Със сигурност ще има много повече! Имате ли свои предложения, които искате да споделите? Ако е така, не се колебайте да го направите в коментарите по-долу!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found