Винаги ли FaceTime спира видеообажданията на вашия iPhone, iPad или Mac?

FaceTime е чудесен начин да поддържате връзка с любимите си хора, особено след като можете да го използвате на всяко устройство на Apple. Но за много потребители FaceTime продължава неочаквано да прави паузи на видео разговори от своите iPhone, iPad или Mac.  

Съставихме това кратко ръководство за отстраняване на неизправности, за да ви покажем защо това се случва и как да го поправите.

Поставянето на пауза на видеоклипа не приключва разговора

Най-общо казано, когато FaceTime спира видеото по време на разговорите ви, все още можете да продължите да разговаряте по аудио. Просто този, с когото разговаряте, вече не може да ви види - вместо това вижда екран за пауза.

Поставяне на пауза на обаждания на iPhone или iPad

FaceTime спира видеото на пауза, когато превключвате приложения.

Има няколко ситуации, предназначени да поставят на пауза видеоклипа за FaceTime разговори на вашия iPhone, iPad или iPod touch.  

Първият от тях е, ако оставите приложението FaceTime, за да направите нещо друго на вашето устройство. Може да искате да сърфирате в мрежата, да четете съобщение или да разглеждате снимки, докато разговаряте във FaceTime. Но веднага щом превключите на друго приложение, вашето FaceTime видео трябва да бъде на пауза.

Втората ситуация е, когато започнете да получавате второ обаждане от някой друг. Когато това се случи, вашият iPhone, iPad или iPod touch ви дава три възможности за управление на новото обаждане:

  • Край и приемане
  • Задръжте и приемете
  • или Изпращане на гласова поща.

Докато решавате какво да правите с входящото повикване, вашето FaceTime видео прави пауза за текущото.

Как да спра FaceTime на пауза на видеото на iPhone, iPad или iPod touch?

Ако FaceTime продължава да прави пауза на видеоклипа, когато не трябва, можете да го поправите, като отидете в App Switcher, след което се върнете към FaceTime.

Плъзнете нагоре от долната част на екрана и направете пауза в средата - или щракнете двукратно върху бутона Начало, ако имате такъв, за да отидете в App Switcher. След това докоснете приложението FaceTime, за да се върнете към FaceTime.

Ако това не работи, отидете на началния екран - чрез плъзгане нагоре или щракване върху бутона Начало - и докоснете зеления балон в горния ляв ъгъл. Това трябва да ви върне направо към FaceTime.

Докоснете зеления балон в лентата на състоянието, за да се върнете към обаждането си.

И двете опции трябва да премахнат паузата на видеоклипа ви. Ако не го направят, свържете се директно с Apple за индивидуална поддръжка.

Поставяне на пауза на разговори на Mac

На Mac видеоклипът за вашето обаждане с FaceTime спира, когато щракнете върху жълтия бутон за минимизиране, за да скриете прозореца си FaceTime. Можете да отмените паузата на видеоклипа, като щракнете върху иконата FaceTime в дока, за да увеличите отново прозореца.

Единственото изключение от това е, че минимизирането на прозореца FaceTime не поставя видеото на пауза, ако сте на групово обаждане. Въпреки че не е ясно защо се прави това разграничение.

Можете да поставите на пауза видеоклипа FaceTime за групови разговори, като щракнете върху този бутон. Изображение от Apple.

Как да спра на FaceTime да спре видеото на пауза в macOS

За някои потребители техният Mac продължава да прави паузи на FaceTime видео разговори, дори когато не минимизират прозореца. Много от тях успяха да разрешат този проблем, като включиха и включиха определена настройка на FaceTime: Винаги отгоре.

Отворете FaceTime на вашия Mac. От лентата с менюта отидете на Видео> Винаги отгоре. Изключете настройката, след това рестартирайте FaceTime и го включете отново.

Ако Always on Top вече е бил изключен, включете го и след това рестартирайте FaceTime.

Ако това не отстрани вашите проблеми с FaceTime при спиране, щракнете тук, за да се свържете директно с Apple.

Надяваме се, че тези съвети са разрешили проблемите ви с FaceTime. Уведомете ни в коментарите, ако все още се нуждаете от допълнителна помощ. Или разгледайте тази статия, за да разберете как да се възползвате максимално от най-новите функции на FaceTime.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found