Преглед на Alto Mail: Крайният клиент за електронна поща на iPhone

Наскоро писах колко лош е клиентът на iOS Mail и редица прилични заместители за вашето iOS устройство. В статията обсъдих Mailbox, вече несъществуващ имейл клиент, който беше просто най-добрият клиент, който някога съм използвал. Малко след писането никой друг освен AOL представи нов имейл клиент, наречен Alto, и той е невероятен.

Мисля, че е важно това приложение да се покаже отделно, поради което не добавям към оригиналната публикация за пощенски клиенти. Ще разваля малко рецензията си, но това е най-добрият пощенски клиент, който съм виждал от пощенската кутия и може да е дори по-добър.

Първо, нека махнем основите. Alto предлага всички стандарти, които бихте очаквали от съвременен пощенски клиент на iOS: Поддръжка на 3D Touch, активни известия за натискане, множество входящи кутии, действия с плъзгане и др.

Когато за първи път стартирате приложението, ще бъдете преведени през обиколка на функциите на приложенията и ще бъдете подканени да влезете във всичките си имейл акаунти. Въпреки че приложението е пуснато от AOL, то поддържа всички имейл услуги и ги поддържа еднакво за разлика от някои други претенденти (гледам ви Inbox).

Една изключително основна и полезна функция, която видях в това приложение, която все още не съм виждал при конкурентите: Alto ви позволява да заключите приложението с помощта на TouchID, добавяйки допълнителен слой сигурност. Шокира ме, че не съм виждал това преди и работи както се очаква.

След като влезете в Alto, ще бъдете въведени в меню на вашите акаунти в стил на страници, подобен на началния екран на iOS, с единна входяща поща на последната страница. Можете да преименувате входящите кутии в настройките и да диктувате кои да получават и не получават определени функции.

Една от основните характеристики на Alto са картите. Картите могат да бъдат достъпни чрез 3D докосване на иконата и чрез натискане на иконата на карти в долния ляв ъгъл на приложението по всяко време. Тези карти са красива, описателна информация от вашия имейл, която ви позволява да правите неща като проверка на състоянието на полета и проверка на хода на пакета, всички от едно място.

След като направите действие с възможност за карта, като например закупуване на нещо от Amazon, картата също ще се покаже във входящата ви поща, като ви дава бърза информация, без да се налага да влизате в съобщения.

Втората основна функция на Alto е нейният автоматизиран асистент, подобен на този, намерен в имейл от нашия пощенски клиент. Всяка входяща поща има възможност да разделя пощата по редица категории: Отложено, Лично, Снимки, Файлове, Непрочетено, Със звезда, Пазаруване, Пътуване, Финанси и Социално.

Кликването върху някое от тях автоматично ще ви покаже имейл, който се вписва в тази категория. Няколко раздела, като файлове и снимки, ще поставят съдържанието на първо място. Те ще ви покажат мрежа от всички ваши снимки в имейла ви с малки заглавия, указващи от кого са. Това е просто една от най-полезните функции, които някога съм виждал в имейл клиент, и улеснява бързото намиране на файлове.

Alto е лесно един от, ако не и най-добрият имейл клиент, който някога съм използвал. Вече е достъпна за iOS устройства безплатно в App Store.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found