Как да управлявате Apple TV без дистанционното

Apple TV е абсолютно прекрасно устройство и е може би най-добрият начин да прережете кабела напълно. От време на време обаче може да загубите онова специално Siri Remote, което е включено.

Препоръчително четене

 • Apple TV няма да се включи, как да се поправи
 • Отстраняване на неизправности и съвети на Apple TV
 • Как да свържете вашия Apple TV без Wi-Fi
 • Най-добрите начини за прерязване на кабела с вашия Apple TV

В тези случаи вероятно ще се разочаровате и ще помислите, че трябва да бягате до магазина. Просто забавете момент и проверете тези начини за управление на вашия Apple TV без дистанционното.

Използвайте вашия iPhone или iPad

Най-доброто дистанционно, което можете да имате за Apple TV, вероятно е в джоба ви. IPhone е в състояние да действа като ваше дистанционно управление от доста време.

Контролен център

Без да е необходимо да изтегляте каквито и да е приложения, можете бързо да получите достъп до услугата за дистанционно от Центъра за управление. Просто плъзнете надолу от дясната страна на лентата на състоянието (на iPhone X, XR, XS и XS Max).

Оттам ще видите иконата на Apple TV в долната част на Центъра за управление. Докоснете тази икона и след това ще можете да изберете своя Apple TV.

След това можете да използвате голямото „празно“ пространство като тъчпад, докато има бутони за следното:

 • Меню
 • Въздушна игра
 • Възпроизвеждане / пауза
 • Сири

Това означава, че можете дори да използвате диктовка Siri от вашия iPhone, за да контролирате вашия Apple TV.

Отдалечено приложение

Друг бърз и лесен начин за управление на вашия Apple TV е от специалното приложение Remote. Това се предлага безплатно от App Store и вече е инсталирано на iOS 12.

Когато зареждате приложението за първи път, ще бъдете помолени да изберете най-близкия до вас Apple TV. Важно е да се отбележи, че вашите iPhone / iPad и Apple TV трябва да са в една и съща мрежа.

Има някои случаи, когато iPhone е свързан с 5G мрежа, докато ATV е свързан с мрежа от 2,4 GHz. Това е лесно средство за защита и просто изисква да влезете в правилната мрежа.

След като вашият ATV и iPhone / iPad са свързани, можете да използвате приложението Remote, за да направите всичко необходимо.

Използвайте Bluetooth клавиатура

С пускането на tvOS 9.2, Apple направи възможно да сдвоите Bluetooth клавиатура с вашия Apple TV. За да направите това възможно, ще трябва да направите следното:

 1. Настройте клавиатурата в режим на сдвояване
 2. Отворете приложението Настройки на вашия Apple TV
  1. Придвижете се до Дистанционни и устройства
  2. Изберете Bluetooth
 3. Въведете парола или ПИН, за да завършите процеса

След като клавиатурата е свързана, се появява известие, което казва „Свързано“. Оттам ето разбивка на контролите:

 • Стрелките на клавиатурата позволяват плъзгане през менютата, заедно с бързо превъртане напред и назад.
 • Интервалът действа като бутони за пауза и възпроизвеждане.
 • F3 ви отвежда във въртележката на App Switch, натиснете Return, за да изберете нещо.
 • Клавишът Escape ви позволява да се върнете с една секция назад.

Както се очаква, ще можете лесно да въвеждате пароли и имейл адреси от клавиатурата. Подканата ще се появи на екрана ви и можете просто да въведете.

Купете ново дистанционно

Възможността да използвате вашия iPhone, iPad или клавиатура за управление на вашето ATV е страхотно. Има обаче хора, които все още биха предпочели да използват страхотното физическо дистанционно управление.

Ако трябва да вземете резервно дистанционно, можете да го направите от тези търговци:

 • Apple
 • Най-добра покупка
 • Цел
 • Камера Adorama

Заключение

Както посочихме по-горе, Apple TV е невероятен продукт и с времето се подобрява само. Ако искате напълно да отрежете шнуровете, този продукт е този за вас.

Apple TV предизвика известни противоречия, но в крайна сметка стана още един страхотен продукт от сферата на Apple. Ако имате някакви въпроси относно управлението на вашето ATV, уведомете ни!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found