Как да използвам Web Inspector на iPad / iPhone, за да настроите дистанционно отстраняване на грешки със Safari

С iOS 6, Apple представи нова функция на Safari, наречена „Web Inspector“ за отстраняване на грешки в уеб приложения на устройства с iOS като iPad, iPhone или iPod touch. Тази функция може да помогне на всеки, особено на уеб разработчиците, да намери и коригира проблеми с уебсайтове. Ето как да използвате тази функция:

Включете Web Inspector на вашия iDevice, като докоснете Settings> Safari> Advanced и включете Web Inspector.

След като включите Web Inspector, трябва да свържете устройството си с компютъра (само за Mac, компютърните компютри не поддържат тази функция). Продължете да стартирате Safari на вашия компютър Mac. Първо се уверете, че в Safari са включени инструменти за разработчици. Ако можете да видите „Разработване“ в лентата с менюта, тогава тя е включена. Ако трябва да включите меню за разработка, щракнете върху „Safari> Предпочитания> Разширени“ и поставете отметка в квадратчето „Показване на менюто за разработка в лентата с менюта“.

Сега изберете меню за разработка; ще видите вашия iDevice като опция от менюто. Би трябвало да можете да проверите уебсайта си. Това включва извършване на промени в HTML или CSS, изпълнение на JavaScript команди и търсене в DOM елементи.

Свързани:

  • Защитете поверителността си с частно сърфиране в Safari
  • Как да отворите нов раздел или страница в Mobile Safari

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found