Изтеглете несъвместими приложения на по-стари iPhone, iPad или iPod touch

Всички сме попадали на несъвместими приложения. Това обикновено се случва, когато вашият iPhone, iPad или iPod touch не работи с най-новия операционен софтуер, така че приложенията вече не са предназначени за него. Без да актуализирате устройството си - което не винаги е опция - изглежда, че не можете да изтеглите нови приложения.  

Понякога изглежда, че дори не можете да изтеглите отново приложенията, които сте имали на вашето устройство! Но това всъщност не е така.  

Независимо дали сте наследили устройство с ръчно съхранение или сте собственик на вашия реколта iPad от излизането му за първи път, ние сме ви сортирали. Следвайте стъпките в тази статия, за да намерите съвместими версии на приложения на вашия iPhone, iPad или iPod touch. Без значение на колко години е.

1. Изтеглете отново съвместими приложения от закупената страница

Може да сте в състояние да изтеглите по-стара версия на приложението, което искате, ако веднъж сте го имали на устройството си. Всъщност дори няма значение дали сте го имали на друго устройство, стига да сте използвали същия акаунт на Apple ID, за да го изтеглите.  

Често можете да изтеглите по-стари, съвместими версии на приложение от страницата „Закупени“.

Начинът да направите това е като намерите приложението на страницата „Закупени“ в акаунта си в App Store. Когато изтегляте отново приложение от тук, разработчиците често ви дават възможност да изтеглите по-стара, съвместима версия на него.

Отворете приложението App Store и докоснете иконата Акаунт, за да видите акаунта си. Докоснете бутона Purchased и използвайте лентата за търсене, за да намерите приложението, което искате. След това докоснете иконата на облака, за да я изтеглите отново.

Опитайте първо да изтеглите несъвместимото приложение от по-ново устройство

Ако не можете да намерите приложението, което искате да изтеглите на вашата страница „Закупени“, възможно е никога да не сте го изтегляли от този Apple ID акаунт преди. Тъй като приложението е твърде ново, за да работи на текущото ви устройство, опитайте да го изтеглите от по-ново устройство.

Ако имате различен iPhone, iPad или iPod touch с по-нов софтуер, използвайте го, за да изтеглите желаното от вас приложение. Ако го направите, като използвате същия акаунт на Apple ID, той също трябва да се появи на закупената страница на по-старото ви устройство.

Ако имате нов iPhone, изтеглете приложението от него, за да го направите достъпно на по-старите си устройства.

Влезте в акаунт на приятел или член на семейството

Ако нямате достъп до по-ново устройство, все още можете да изтеглите приложението на по-старото си, използвайки акаунт на Apple ID на някой друг. За да направите това, намерете някого, когото познавате, който има приложението, и го накарайте да влезе на вашето устройство, за да го изтегли отново от своята страница „Закупени“.

Ако влязат в App Store на вашето устройство, можете да видите всички приложения, които някога са изтеглили, на страницата „Закупени“. Трябва да можете да изтеглите по-стара, съвместима версия на приложението от там.

Излезте от App Store от Настройки на вашето устройство, което ви позволява да влезете в друг акаунт.

За да промените акаунтите в App Store, отидете в Settings> iTunes & App Store. Докоснете вашия Apple ID и изберете Изход. Сега вашият приятел или член на семейството може да влезе в App Store. Уверете се, че повтаряте това, за да влезете отново в собствения си акаунт, след като изтеглите приложението.

Когато вашият приятел или член на семейството излезе от App Store, можете да запазите приложението на устройството си. Единственият недостатък е, че не можете да го изтеглите отново, ако някога се изтрие, без да ги накарате да влязат отново.

2. Използвайте по-стара версия на iTunes, за да изтеглите приложението

Тази стъпка по същество е същата като тази, която вече предложихме, с изключение на това, че използвате iTunes, за да изтеглите приложението и вместо това да го вкарате в историята на покупките си. Това е възможно само при по-стари версии на iTunes, които имаха вграден App Store.  

Вероятно трябва да изтеглите по-стара версия на iTunes, за да получите App Store в него.

За да изтеглите приложения с помощта на компютър, трябва да използвате iTunes 12.6.5 или по-нова версия; Apple премахна App Store от по-новите версии. Можете да изтеглите по-стари версии на iTunes от тази страница на уебсайта на Apple.

Трябва да можете да стартирате по-стара версия на iTunes заедно с това, което вече е инсталирано на вашия компютър. Но ако не можете, последвайте тази връзка, за да деинсталирате iTunes.

Как да изтегля несъвместими приложения с помощта на iTunes 12.6.5?

С iTunes 12.6.5 или по-стара версия, инсталирана на вашия компютър, можете да търсите приложения от вградения App Store. Когато ги изтеглите, те се появяват и на страницата App Store Purchased на по-старото ви устройство.

Отворете iTunes и изберете Apps от падащото меню. След това щракнете върху бутона App Store и потърсете приложението, което искате да изтеглите. Щракнете, за да изтеглите приложението, което може да ви подкани да въведете паролата си за Apple ID.

App Store в iTunes има същите приложения, които намирате на други устройства.

След като приложението се изтегли в iTunes, намерете го на страницата „Закупени“ на по-старото ви устройство. Ако не можете да го намерите, уверете се, че използвате един и същ Apple ID акаунт на вашето устройство и на вашия компютър. След това трябва да можете да изтеглите съвместима версия на приложението за вашия iPhone или iPad.

3. Потърсете алтернативни съвместими приложения в App Store

Най-простото решение може да бъде намирането на друго приложение, което да използвате. Често има много различни приложения за една и съща цел. Надяваме се, че едно от алтернативните приложения все още е съвместимо с версията на iOS на вашия iPhone или iPad.  

Препоръчаните приложения са бърз начин за намиране на работещи алтернативи.

Можете да намерите подобни предложения за приложения в самия App Store. Заредете страницата за приложението, което първо сте искали, и превъртете надолу до дъното. Apple препоръчва подобни приложения в раздела „Може и да ви хареса“.

Друга възможност е да използвате различни думи за търсене, за да изведете подобни приложения или да разгледате онлайн форуми и табла за съобщения, за да получите предложения.  

Тъй като не знаем точно приложението, което искате да използвате, не можем да предложим нищо тук. Но можете да ни уведомите какво искате в коментарите и ние непременно ще ви разкажем всички съвместими алтернативи, за които знаем.

4. Свържете се с разработчика на приложението за повече поддръжка

В последно усилие може да помислите да се обърнете към разработчиците, създали приложението, което се опитвате да изтеглите. Те може да са в състояние да предложат по-конкретна помощ. Те може дори да пуснат съвместима версия на приложението за вас и други потребители като вас.

Можете да намерите връзка към уебсайта на разработчика в App Store. Намерете страницата за приложението, което искате да изтеглите, и превъртете надолу. Докоснете „Уебсайт за разработчици“ в долната част на раздела „Информация“.

Повечето разработчици имат информация за контакт или формуляр за контакт, който можете да използвате на техния уебсайт. Кажете им какво устройство използвате и какъв софтуер е на него. Може да искате да ги очаровате, като им обясните какво харесвате и в тяхното приложение.

След като намерите уебсайта на разработчика, потърсете адрес за контакт или формуляр за обратна връзка, който да попълните.

Това не е единствената статия, която сме писали за изтегляне на несъвместими приложения на стария ви iPhone, iPad или iPod touch. Всъщност, ако се опитвате да изтеглите Netflix на по-старо устройство, вече имаме друга статия за него.

Изключете звука в коментарите с несъвместимите приложения, които се опитвате да изтеглите. Уведомете ни какви устройства използвате и какъв софтуер имате. Всички ние можем да си помогнем да намерим работещо решение.

Или може би ще трябва да се обединим и да започнем да разработваме свои собствени съвместими приложения!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found