Възникна грешка при поправяне на разрешенията в Photos macOS, инструкции

Приложението Photos е видяло много подобрения през последните няколко издания. Някои от старите издания от дните на iPhoto дни до завръщането си се връщат. Една от тези грешки, изпитани от много потребители, е съобщението за грешка, в което се казва „Възникна грешка при поправяне на разрешенията“ и след това приложението за снимки излиза.

Това може да бъде много досадно, тъй като проблемът продължава, дори когато се опитате да стартирате своя Mac в режим на възстановяване и стартирате помощната програма за ремонт на диска.

 • Рестартирайте приложението Photos и незабавно задръжте клавишите Command и Option заедно, докато се появи съобщение в Repair Library
 • Отворете приложението Console и потърсете грешки и съобщения, свързани с приложението Photos

Ако срещнете този проблем, той може лесно да бъде разрешен чрез няколко стъпки:

 • Изход или принудително излизане от приложението Снимки, ако то все още е активно на вашия Macbook
 • Натиснете клавишите Command + Option заедно и след това кликнете върху Снимки, за да стартирате приложението
 • Приложението ще покаже съобщение с искане дали да започне процеса на поправка. Продължете и потвърдете, като щракнете върху Поправяне

 • Въведете идентификационните си данни за администратор, когато бъдете подканени
 • Процесът отнема известно време в зависимост от това колко снимки сте съхранили във вашата машина.
 • След като възстановяването завърши, приложението за снимки се стартира успешно и можете отново да видите всичките си снимки.

Ако поправите библиотека, която се актуализира автоматично с iCloud Photos, цялото съдържание на библиотеката се актуализира отново с iCloud след завършване на процеса на поправка.

Не работи? Опитайте конзолното приложение на вашия Mac!

Ако горните стъпки не са успели да разрешат проблема ви, може да искате да се задълбочите, за да видите какво причинява проблема.

Отворете вашата конзола на вашия Mac. Приложения / помощни програми / конзолно приложение. 

След като отворите сесията на конзолата, където можете да видите съобщенията, продължете и опитайте отново да отворите приложението Снимки.

Проверете съобщенията на конзолата за грешки или проблеми с приложението Снимки. Вижте дали можете да намерите допълнителни улики.

Шансовете са, че принуждавайки процеса на поправка на приложението ще поправи проблема ви и ще можете да стартирате приложението без никакви хълцания.

Съвети за читатели 

 • Опитайте да стартирате в безопасен режим, като натиснете клавиша Shift, докато рестартирате или включите - той реши проблемите ми с приложението Photos, което поправя разрешенията си
 • Проверете дали основната библиотека на Photos ви позволява да четете и пишете. Отидете в библиотеката със снимки и щракнете с командния бутон или щракнете с десния бутон и изберете Получаване на информация, за да отворите прозореца Информация Превъртете надолу до Споделяне и разрешения и проверете дали е посочено като Четене и писане под вашето потребителско име. Ако не, променете тези разрешения на Четене и писане
 • За по-стари Mac OS X поправете разрешенията си за диска: отворете Disk Utility (/ Applications / Utilities) и изберете вашия твърд диск и изберете да поправите разрешенията
 • Това ми помогна. Отвори Terminal, отиде в библиотеката със снимки и ми смени собственика чрез команди на терминала - опитайте само ако знаете какво правите с Terminal!
 • Задръжте само клавиша за опции (не команда + опция) в момента, в който се опитате да отворите Снимки. След това използвайте изберете Създаване на нова библиотека, като създадете нова папка и я наименувате. Докоснете Go, за да завършите

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found