Как да слушате местни FM и AM радиостанции на вашия iPhone, iPad или iPod

Във вашия iPhone има FM чип, но не можете да го използвате за слушане на радиостанции на живо. От друга страна, всъщност можете да слушате радио на живо чрез приложението Music и други приложения на трети страни.

Това всъщност е малко известен факт сред потребителите на Apple, но това е добре дошла и страхотна функция, от която определено трябва да се възползвате.

Какво е Live Radio в iOS 13?

От iOS 13 можете да слушате десетки хиляди радиостанции на живо директно на вашето iOS устройство.

Apple всъщност въведе възможността да слуша радиостанции на живо в iOS 12, въпреки че беше въведена само в избрани държави. Вече се предлага в много по-широк диапазон от региони в iOS 13 и iPadOS - така че това вероятно означава, че можете да го използвате.

Функцията не използва ефира. Вместо това тя изтегля радио потоци на живо от източници на трети страни като TuneIn, iHeartRadio и Radio.com.

Това означава, че можете да се откажете от приложения на трети страни като TuneIn или iHeartRadio и просто да използвате родното приложение на Apple Music в iOS. (Това също означава, че гласовите команди на Siri поддържат радио на живо, но малко по-късно ще стигнем до това.)

Може би най-доброто нещо за радиото на живо е, че всъщност не е нужно да плащате за абонамент за Apple Music, за да получите достъп до него. Това е вярно. Докато имате iPhone или iPad, можете да слушате радиостанции чрез приложението Music безплатно - дори ако сте, да речем, потребител на Spotify.

Това важи и за Beats 1, собствения музикален канал на Apple, който определено си заслужава да слушате в допълнение към любимите си станции за местоположение.

Няколко неща за отбелязване

Слушането на радиостанции на живо на вашето iOS устройство всъщност е невероятно лесно, но има няколко неща, които трябва да имате предвид.

  • Както казахме по-рано, не ви е необходим абонамент за Apple Music, за да слушате Beats 1 или Live Radio. Но може да се наложи да влезете с вашия Apple ID.
  • За да активирате функцията, трябва да се уверите, че Показване на Apple Music е активирано в Настройки -> Музика.
  • Функцията излъчва радио на живо по интернет, а не чрез FM чипа. Това означава, че за достъп до него ще ви трябва Wi-Fi или клетъчна връзка.

Как да възпроизвеждате радио от приложението Music

Възпроизвеждането на радиостанции на живо от приложението Music не може да бъде по-просто. Ето как да го направите.

  • Отворете приложението Music на вашия iPhone, iPad или iPod touch.
  • Щракнете върху иконата Радио в долната лента на менюто.
  • Оттук трябва да видите няколко опции за Beats 1 и други станции.

На този етап вероятно ще забележите, че любимите ви радиостанции вероятно не се появяват на началната страница на радиото.

За да слушате местните си станции, ще трябва да ги потърсите. Но търсенето на станции не се извършва през раздела Радио - всъщност се извършва през раздела Търсене.

Затова просто кликнете върху раздела Търсене и въведете името на вашата местна радиостанция . Ако е наличен в Apple Music, трябва да видите как се появява.

Как да помолите Siri да пусне радио

Можете също така да помолите Siri да пуска любимите ви местни радиостанции. И това е почти толкова просто.

Просто кажете: „Хей, Сири, пусни радиостанция KTLA.“ И радиостанцията ще започне да се възпроизвежда на живо от Apple Music.

Като се има предвид това, някои потребители изглежда се сблъскват с проблеми да накарат цифровия асистент действително да възпроизведе избраната от тях станция. Така че ето няколко съвета, за да го накарате да работи.

  • Изглежда, че всъщност трябва да кажете „радиостанция“ след позивния или името на станцията, за да накарате да работи.
  • Опитайте се да изговаряте бавно повиквателния знак - например „Тук Сири, играйте KTLA“.
  • Може да се наложи да добавите действителния номер и име на станцията. Пример: „Хей, Сири, играй 101,5 KGB.“

Допълнителни съображения

Това е почти същността на слушането на Live Radio на вашето iOS устройство. Но ако имате проблеми с това да работи, ето няколко неща, които трябва да отбележите.

Проверете отново дали вашата станция се поддържа

Докато TuneIn, iHeartRadio и Radio.com поддържат доста голям набор от радиостанции, те не разполагат с всяка една станция.

Препоръчваме да разгледате всяка отделна услуга, за да видите кои станции във вашия район се поддържат. Ако те не са в списъка, няма да можете да ги слушате от вашето iOS устройство.

Намерете местни радиостанции

Както споменахме, е полезно да знаете както позивния, така и номера на станцията на радиостанцията, която се опитвате да слушате.

Страхотен ресурс за намиране на местни радиостанции във вашия район (или други райони) е radio-locater.com. Можете да видите името, жанра, номера на повикване и друга информация за всяка станция.

Уверете се, че се поддържа във вашата държава

За съжаление, функцията Live Radio в iOS 13 понастоящем не е налична във всички региони.

Apple поддържа документ за поддръжка със списък на всички налични в момента функции на Apple Music - включително Радио - на своя уебсайт.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found