Получавате грешки при опит за AirPlay Disney Plus? Как да поправя

Вълнувате ли се от лесния достъп до каталога на филмите и телевизионните предавания на Междузвездни войни? Ами издаването на новия мандалорски сериал? Е, на това се надяват Disney +, заедно с изчерпателна библиотека от друго съдържание на Disney за новата си стрийминг поредица. Това, което прави това още по-невероятно, е, че имаше „предполагаема“ поддръжка за използване на AirPlay за потребители на iOS и macOS.

Въпреки това, не всичко е било рози и маргаритки за използване на AirPlay с Disney +, въпреки твърденията, че ще работи. Някои твърдят, че AirPlay никога не е работил, а други твърдят, че макар да е работил добре, напоследък има усложнения.

Какви са изискванията за използване на Disney Plus с AirPlay?

Преди дори да започнете, важно е да отбележите изискванията за използване на AirPlay (или AirPlay 2) с Disney +. За щастие, страницата за поддръжка на компанията ни дава изискванията за поточно предаване на любимите ви предавания и филми.

 • Apple TV (с tvOS 11.0 или по-нова версия)
 • Apple TV от 4-то поколение или по-нова (AirPlay работи на 3-то поколение Apple TV)
 • Телевизори, съвместими с AirPlay 2

Така че, преди да отидете някъде другаде, ще искате да се уверите, че вашият Apple TV е поне 3-то поколение и е актуален. Проверката за актуализация е доста лесна, тъй като просто трябва да отидете в приложението Настройки, да превъртите до Система, да изберете Софтуерни актуализации и след това да натиснете Проверка за актуализации. Ако е налична актуализация, оставете я да се изтегли и след това опитайте отново.

Какви грешки възникват?

Има доста различни кодове за грешки, които могат да се появят във вашата употреба с Disney Plus, независимо от опита да използвате AirPlay. Въпреки това, най-често срещаните, които продължават да се появяват, са Код на грешка 39, 41, 42 и 76. И дори повече от тези, които са най-популярни, е Код на грешка 83, който дава на потребителите грешка „не може да се свърже“.

Нека да разгледаме какво означават тези често срещани кодове за грешки на Dinsey +:

 • 39 - „Това означава, че видеоклипът, който се опитвате да гледате, не може да бъде гледан в момента.“ Много пъти това засяга потребителите, които предават поточно от приложението Disney + Xbox One.
 • 41 - „Съжаляваме, но не можем да възпроизведем видеото, което сте поискали.“ В много случаи това се случва с нови издания на телевизионни предавания като The Mandalorian, тъй като може да има твърде много хора, които се опитват да гледат един и същ епизод едновременно и сървърите на Disney са стресирани.
 • 42 - „Моля, проверете дали все още сте свързани с интернет и опитайте отново“. Както може да се предположи, може да има проблеми с мрежовата връзка в дома или на вашите устройства.
 • 76 - „В момента изпитваме бавни скорости на интернет връзка.“ Това е малко вероятно поради някакви проблеми във вашия дом, но вместо това е свързано с грешка 41, където сървърите на Disney + са претоварени.
 • 83 - „Нещо се обърка. Моля, опитайте отново. Ако проблемът продължава, посетете Помощния център на Disney Plus ”. Това е най-разочароващият въпрос, тъй като няма истинско обяснение за причините за грешката.

Както посочихме по-горе, има много повече кодове за грешки, които могат да възникнат, но по времето, когато Disney + беше пуснат, те са най-често срещаните. За щастие (за някои) има някои поправки, които можете да опитате, когато се опитвате да накарате потока си да работи отново правилно.

Коригирайте код за грешка 39

Може би най-лесният начин да се опитате да поправите този код за грешка е просто да опитате да включите устройството си в различен HDMI вход. Ако имате по-стар телевизор, който има само един HDMI щепсел, опитайте да смените кабела съвсем, за да видите дали това решава проблема.

Коригирайте код за грешка 41

Един от най-досадните кодове в списъка може просто да изисква малко търпение. Тъй като няма реален начин потребителите да „принудят“ сървърите на Дисни да работят правилно, може просто да се наложи да го изчакате 15-30 минути, преди да опитате отново. Едно от възможните решения е или да рестартирате устройството, към което предавате поточно, или да излезете от системата и след това отново в приложението Disney Plus.

Коригирайте код за грешка 42

Тази грешка се появява в потребителската страна на нещата и вероятно има нещо общо с вашата мрежова връзка. Ако стриймирате у дома и се опитвате да AirPlay, продължете и рестартирайте рутера си или опитайте жична връзка. В случай, че проблемът все още възникне, ще искате да се свържете директно с Disney Plus.

Коригирайте код за грешка 76

Както казахме по-рано, този код за грешка се предава на грешка 41, където сървърите на Дисни могат да бъдат затруднени след скорошно издание. Въпреки това няма да навреди да опитате някои от по-основните корекции:

 • Деинсталирайте приложението от устройството си и го инсталирайте отново
 • Излезте и след това влезте отново
 • Рестартирайте рутера си
 • Включете се в кабелна мрежова връзка (Ethernet)

Но отново, ако все още има проблеми, няма да навреди да се свържете директно с Disney +.

Коригирайте код за грешка 83

Това е „mac-daddy“ на кодовете за грешки за абонатите на Disney +, тъй като е изключително неясно и причинява най-много главоболия.

Ето бърза разбивка на няколко стъпки, които можете да предприемете:

 • Изключете вашето iOS устройство, Apple TV или действителния телевизор за около минута и след това ги включете отново.
 • Проверете сайт като DownDetector, за да видите дали има по-широко разпространени проблеми, свързани с Disney +.
 • Ако сте изтеглили каквото и да било съдържание директно на вашия iPhone за възпроизвеждане офлайн, опитайте да изтриете това съдържание и след това опитайте да предавате отново.
  • Това може да стане, като отворите приложението Disney +, докоснете  иконата за изтегляне в долната част, докоснете бутона  Редактиране в горния десен ъгъл, докоснете  Избор на всички и след това натиснете иконата на кошчето отдолу.
 • Затворете всички приложения на вашия iPhone или iPad, изключете устройството и след това го включете отново и след това просто опитайте да отворите Disney + и AirPlay. Важно е да се отбележи, че не трябва да отваряте други приложения в този случай.
 • Ако пътувате в чужбина или в САЩ и използвате нов IP адрес за вашия акаунт, Disney може да е блокирал вашия IP. В случай, че това се случи, обърнете се към Помощния център на Disney + и поискайте те да отблокират текущия ви IP адрес.
 • Използвайте VPN. Това е виртуална частна мрежа, създадена чрез използване на специфични профили от приложения като TunnelBear или ExpressVPN. Някои потребители съобщават за успех, когато активират VPN и след това се опитват отново.
Изтрийте изтегленото преди това съдържание

Тъй като кодът за грешка 83 е най-често срещаният проблем за абонатите на Disney +, очакваме повече „поправки“, за да направим своите обиколки. Но основната надежда е, че Disney ще го събере и ще издаде изцяло решение на проблемите.

Основни съвети за отстраняване на неизправности на AirPlay

Преминавайки към по-основна подгрупа от съвети за отстраняване на неизправности, има някои проблеми, които се появяват със самия AirPlay. Това важи особено за издаването (най-накрая) на AirPlay 2, което е причинило проблеми на мнозина.

Проверете отново дали Apple TV е свързан към вашия телевизор

Това е доста обяснимо. Уверете се, че Apple TV е свързан към вашия телевизор чрез HDMI. Можете да опитате различни кабели или различни HDMI входове, за да изолирате проблема.

Вашето iOS устройство и Apple TV са свързани към една и съща Wi-Fi мрежа?

За да работи AirPlay, двете устройства трябва да са свързани към една и съща мрежа. Този проблем ще възникне, ако имате множество връзки в дома. Отидете до приложението Настройки и проверете мрежовите връзки и за двете.

Колко бърз е вашият интернет?

SpeedTest.net

Disney + изисква минимална скорост от 25 Mbps, за да се възползва. Можете да проверите това отново, като изпълните тест за скорост в мрежата. Ако свържете твърде много устройства, опитайте да изключите някои от тях и опитайте отново. Или рестартирайте рутера си, за да премахнете всички възможни „паяжини“.

Проверете дали вашият HDMI кабел е актуален

За възможно най-доброто изживяване на поточно предаване трябва да се уверите, че кабелът е актуален. Проверете дали кабелът, който използвате, отговаря на препоръката и е съвместим с HDCP (високоскоростен HDMI). Когато става въпрос за стрийминг в 4K, трябва да имате кабел, съвместим с HDCP 2.2.

Ето нашата препоръка: Belkin Ultra HD HDMI кабел.

Включете и изключете Wi-Fi

Последното основно решение е просто да включите и изключите Wi-Fi за всички устройства. Това включва вашето iOS / macOS устройство, телевизия или Apple TV. Понякога Wi-Fi връзката се затваря в дома ви и това причинява много проблеми.

Отстраняване на проблема с AirPlay с 3-то поколение Apple TV

Ако използвате по-стар модел Apple Tv, който не поддържа приложения, пак можете да AirPlay към вашия Apple TV от вашето устройство.

Този метод работи на Apple TV 3-то поколение и може да работи и Apple TV 2-ро поколение

 1. Свържете вашия iPhone, iPad или iPod touch към същата WiFi мрежа като вашия Apple TV
 2. Уверете се, че сте влезли със същия Apple ID на Apple TV и iPhone, iPad или iPod touch
 3. На Apple TV отворете Настройки> AirPlay и се уверете, че AirPlay е включен и задайте своя достъп (препоръчваме да използвате Всички)
 4. Рестартирайте Apple TV
 5. Изключете както  на HDMI & захранващия кабел
 6. Изчакайте 30 секунди
 7. Стартирайте Firefox или друго приложение на трета страна на вашия iPhone, iPad или iPod (не Safari или Chrome)
 8. Отворете Disney Plus във Firefox (или който и да е браузър, който сте избрали)
 9. Плъзнете отворен Център за управление и AirPlay (отразяване на екрана и изберете вашия Apple TV)
 10. Ако бъдете попитани за ПИН номер, отворете Настройки> AirPlay> Защита и включете Изискване на проверка на устройството . След това настройте еднократен екранен ПИН за всички устройства, поддържащи AirPlay

Заключение

Това са само някои от начините, по които можете да отстраните всички потенциални проблеми, когато се опитвате да използвате AirPlay с Disney +. Важно е да се отбележи, че въпреки че Disney има огромен бюджет, самата услуга все още е в начален стадий. Със сигурност ще има много актуализации, които идват през следващите няколко месеца, тъй като компанията работи чрез нарастващите болки.

Ако сте намерили решение на някой от кодовете за грешки, които сме изброили по-горе, моля, изключете се и ни уведомете в коментарите. Ние ще тестваме и след това ще добавим тези решения към нашия списък, за да запазим актуалността за всеки, който има проблеми. В случай, че се появят нови кодове за грешки, уведомете ни, за да намерим решение да поддържаме нещата да работят за вас и всички!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found