Apple Watch Walkie-Talkie не работи, как да поправите

Питате yoruself какво не е наред с приложението за уоки токи на Apple Watch  ?

Функцията Walkie-Talkie на Apple Watch, въведена с watchOS 5, е изискана функция, която да опитате, особено когато се опитвате да се свържете с някого един на един на претъпкано място с вашия Apple Watch. Ако уоки-токито на вашия Apple Watch не работи правилно, ето няколко съвета, които трябва да ви помогнат.

Следвайте тези бързи съвети за отстраняване на проблеми с уоки-токито на вашия Apple Watch

 • Уверете се, че FaceTime е на вашето устройство и че сте влезли с вашия Apple ID - всички устройства, които се опитват да се свържат чрез Walkie-Talkie, трябва да имат FaceTime активиран на сдвоените си iPhone
 • Уверете се, че FaceTime включва както вашия телефонен номер, така и имейл (и) на Apple ID под „Можете да бъдете достигнати от FaceTime на
 • Опитайте да осъществите FaceTime Audio Call от часовника си
 • Уверете се, че има отметка от вашия телефонен номер И вашия имейл за Apple ID в настройката на FaceTime, за да можете да бъдете достигнати от FaceTime в
 • Не споделяйте Apple ID - Walkie-Talkie не работи със споделени Apple ID
 • Когато контактите не са намерени за покана, опитайте да нулирате мрежовите настройки на iPhone, последвано от хардуерно нулиране на вашия Apple Watch
 • Превключване Налично в Уоки-Токи Изключено и Включено
 • Премахнете вашите Walkie-Talkie контакти, рестартирайте часовника и ги поканете отново
 • Помолете Siri да FaceTime Audio Обадете се на човека, с когото искате да използвате Walkie-Talkie

Последно: Актуализирайте до iOS12.4+ и watchOS 5.3+, за да възстановите функционалността на Walkie-Talkie

В началото на юли 2019 г. Apple временно деактивира поради загриженост за сигурността и поверителността на всички версии на watchOS 5.2 и по-долу и iOS 12.3.2 и по-долу. За да възобновите използването на Walkie-Talkie на вашия Apple Watch, трябва да актуализирате до iOS 12.4+ и watchOS 5.3 или по-нова версия.

Apple направи watchOS 5.3 и iOS 12.4 достъпни на 22 юли 2019 г. В бележките за изданието Apple казва, че watchOS 5.3 „предоставя важни актуализации на защитата, включително поправка за приложението Walkie-Talkie“.

Трябва да сте на iOS 12.4 И WatchOS 5.3, за да възстановите Walkie-Talkie!

 • След като актуализирате както своя iPhone, така и часовника си, приложението и услугата Walkie-Talkie работи точно както преди, минус проблема със сигурността
 • За да актуализирате своя iOS, отворете  Settings> General> Software Update  или използвайте iTunes, ако предпочитате
 • За актуализации на watchOS отворете специалното приложение Apple Watch на вашия сдвоен iPhone и след това изберете Общи> Актуализация на софтуера. Не забравяйте, че Apple изисква вашият Apple Watch да има поне 50 процента батерия, поставена на зарядното устройство и близо до вашия iPhone, за да актуализира watchOS

Защо Apple временно деактивира Walkie-Talkie?

Както се съобщава в TechCrunch, в началото на юли 2019 г. Apple временно деактивира приложението си Walkie-Talkie за Apple Watch, след като откри, че има грешка в уоки-токито, която потенциално позволява на хората да подслушват iPhone на друг потребител без съгласие.

Понастоящем приложението за уоки-токи е напълно деактивирано, докато Apple изтласка корекция с нова актуализация на watchOS. Докато уоки токито остава инсталирано на Apple Watches, то не работи. Така че всички трябва да изчакаме, докато Apple официално поправи тази уязвимост.

Ще ви държим в течение, когато Apple обяви, че Walkie Talkie е фиксиран. За съжаление, Apple предоставя актуализации на състоянието на корекции на грешки, така че трябва да изчакаме официалното съобщение и актуализацията на watchOS. Така че висете там, хора!

След като актуализацията се пусне, трябва да актуализирате Apple Watch, за да получите отново достъп до уоки-токи. Дори и с поставена корекция, уоки-токито няма да работи при по-стари версии на watchOS 5.

watchOS 5+ Съвместимост и функцията Walkie-Talkie

Първото и основно нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че вашият Apple Watch е съвместим с функцията уоки-токи.

Моля, не забравяйте, че watchOS 5 или по-нова версия не е налична в оригиналната серия 0 Apple Watch. Ако човекът, с когото се опитвате да се свържете с помощта на уоки-токи, е на по-старо устройство, няма да можете да го намерите в приложението.

Модели на Apple Watch, съвместими с Walkie-Talkie:

 • Apple Watch Series 1-4
 • Wi-Fi и Cellular LTE поддържат функцията Walkie-Talkie
 • Понастоящем Walkie-Talkie не се предлага в Китай, ОАЕ и Пакистан
 • Понастоящем приложението Walkie-Talkie не работи с устройства, използващи същия Apple ID

Когато отворите приложението Walkie-Talkie, ще видите списък с хора с Apple Watch, на които често се обаждате, изпращате SMS или имейл. На този екран вие избирате контакт и го каните да се присъедини към вас.

Поддържани от Уоки Токи държави

Също така е добра идея да се уверите, че текущата ви държава или регион поддържа уоки-токи (дори когато пътувате).

За да видите най-новия списък, разгледайте този документ за поддръжка на Apple със списъка на държавите, в които са налични уоки-токи и всички други функции на Apple Watch. За уоки-токи вижте раздела  Вградени приложения: Уоки-токи.

Споделяне на Apple ID? 

Ако споделяте Apple ID, Walkie-Talkie няма да работи с никого, с когото споделяте Apple ID. Всеки трябва да има свой собствен уникален Apple ID, за да използва Walkie-Talkie.

Много хора споделят Apple ID със своите съпрузи, съпруги, деца или приятели, за да могат да изтеглят покупки, да споделят снимки и други услуги.

Това споделяне на Apple ID работи добре в предишните версии на iOS, но хората съобщават за проблеми с iOS 12, комбинирайки iMessages, FaceTime разговори и Walkie-Talkie, които не работят, когато Apple ID се споделят между 2 или повече души.

Тъй като Walkie Talkie използва FaceTime Audio, имате нужда от отделни Apple ID.

Създайте нов Apple ID, дори само за FaceTime, и той трябва да работи за Walkie-Talkie.

Не намирате приложението Walkie-Talkie в Apple Watch? Проверете FaceTime

Няколко читатели ни казват, че ако изтрият (или скрият) приложението FaceTime на сдвоения iPhone, приложението Walkie-Talkie изчезва!

Въпреки че няма приложение FaceTime за Apple Watch - можете да получавате и осъществявате FaceTime Audio разговори на часовника. Изглежда, че Walkie Talkie зависи от FaceTime Audio, за да работи! 

Ако сте деинсталирали FaceTime на вашия iPhone, той премахва Walkie Talkie от вашия часовник. Ако преинсталирате FaceTime от магазина за приложения на вашия iPhone, Walkie Talkie ще се появи на вашия часовник.

 1. Отворете App Store на вашия сдвоен iPhone
 2. Докоснете Търсене и след това въведете FaceTime 
 3. Докоснете иконата на облак, за да изтеглите отново FaceTime
 4. След като FaceTime се изтегли напълно, отворете Settings> FaceTime и влезте с вашия Apple ID и проверете цялата си информация, за да се уверите, че е правилна
  1. Уверете се, че има отметка от вашия телефонен номер И вашия имейл адрес на Apple ID в Можете да бъдете достигнати от FaceTime на
  2. Проверете дали сте блокиран списък, за да сте сигурни, че е точен и не блокира някой, с когото искате да използвате Walkie-Talkie
 5. И накрая, потърсете приложението Walkie-Talkie на вашия сдвоен Apple Watch

След като преинсталирате FaceTime, ако все още не можете да намерите Walkie-Talkie, ще трябва да прекратите сдвояването и да сдвоите отново часовника си. Този процес помага за извеждането на функцията Walkie-Talkie.

Поканите за уоки-токи не се изпращат или получават?

Ако имате проблеми с получаването на приложението за изпращане, получаване или приемане на покани, опитайте този съвет за четец:

 1. Отворете приложението Walkie-Talkie на вашия сдвоен iPhone
 2. Отидете на Watch App> Walkie-Talkie
 3. Премахнете всички, изброени под контакти, като плъзнете наляво или докоснете Редактиране и след това знака минус 
  1. Можете също така да премахнете контакти чрез приложението за гледане
  2. Отворете приложението Walkie-Talkie
  3. Плъзнете наляво върху контакта и докоснете X 
 4. Отидете на вашия Apple Watch и докоснете Walkie Talkie
 5. Повторно изпратете поканата
  1. Докоснете знака плюс, след което изберете контакт. Повторете за всеки контакт
  2. Изчакайте приятел да приеме поканата ви - след като я приемете, изпробвайте!
  3. Имената в сиво с текст „Поканени“ показват, че приятелите ви все още не са приели поканите ви

Приложението Walkie Talkie остана на покана? 

 • Превключва Налично ВКЛ и ИЗКЛ. Направете това и на двата часовника на Apple 
 • Рестартирайте двата часовника на Apple
 • Затворете приложението Walkie-Talkie на двата часовника 
 • Опитайте да изтриете всичките си покани
  • Отворете Walkie Talkie, след това плъзнете наляво и докоснете X. Повторете за всички покани. Можете също да изтриете контакти чрез приложението Watch на вашия iPhone (както е описано в горния раздел)
  • Рестартирайте Apple Watch
 • Изпитвайте сдвоения си iPhone от часовника си. Помолете всеки, с когото искате да използвате Walkie-Talkie, да направи същото 
 • Опитайте се да осъществите FaceTime аудио повикване първо от часовника към часовника на другия човек. Повторете за всеки човек, с когото искате да използвате Walkie-Talkie
  • Ако успеете, поканете отново тези контакти
 • Помолете Siri да FaceTime Audio Обадете се на човека, с когото се опитвате да се свържете с WT
  • Ако не е активирана, Siri ви помага да настроите това, като прави някои промени в настройките си
  • След като завършите FaceTime Audio Call на часовника, опитайте да изпратите покани отново

Walkie-Talkie се опитва да се свърже с Apple Watch? Или показването не може да се свърже?

Един от често срещаните проблеми, които потребителите откриват, че когато стартират приложението уоки-токи, е съобщението Опит за свързване, свързване към ... или празни кръгове, пулсиращи там, където не отива никъде от там. А Уоки-Токи никога не се свързва. 

Ако се сблъскате с тези проблеми на вашия Apple Watch, докато се опитвате да използвате функцията уоки-токи, най-добре е първо да се уверите, че имате силна Wi-Fi или клетъчна връзка на вашия Apple Watch. 

Wi-Fi връзките на Apple Watch изискват 802.11b / g / n 2.4GHz. Ако се опитвате да се свържете с публична 5GHz Wi-Fi мрежа, тя няма да работи.

Приложението Walkie-Talkie не показва контакти за покана

Това беше борба през първите няколко часа след актуализацията. Полето за контакти се появи сиво и не бяха намерени контакти, които да бъдат поканени с помощта на приложението. Проверявайки Apple Watch, контактите бяха там.

Ето какво помогна за отстраняването на проблема.

Първата стъпка беше да нулирате мрежовите връзки ( Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на мрежовите връзки ) на iPhone, последвано от хардуерно нулиране на Apple Watch (Натиснете Crown и страничния бутон едновременно за няколко секунди, докато се появи логото на Apple).

След като часовникът се стартира отново, провери контактите и след това се опита да покани контакти и работи.

Проверете състоянието на свързаност на вашия Apple Watch

 • Премахнете контактите си и опитайте да изпратите покани отново
  • Вижте стъпките по-горе в раздела „ Поканите за уоки-токи не се изпращат или получават?“
 • Плъзнете нагоре на вашия Apple Watch и се уверете, че не виждате състоянието на изключена връзка
 • Проверете дали състоянието на вашата уоки-токи е налично - и включете
  • Отворете уоки-токи
  • Плъзнете отгоре надолу или превъртете нагоре с Digital Crown, за да покажете текущото състояние 
  • Превключете Налично, ако е изключено
   • Когато някой се опита да се свърже с вас, докато не сте на разположение, се появява известие с въпрос дали искате да говорите.
  • Ако е включен Безшумен режим, все още чувате камбанки и гласа на приятеля ви.
  • Когато са активирани театрален режим или режим „Не безпокойте“, Walkie-Talkie се прави недостъпен
 • Ако използвате клетъчна мрежа на Apple Watch Series 3 или WiFi (за всички серии) за вашата функция уоки-токи, моля, уверете се, че силата на сигнала е отлична
  • Проверете го в контролния център на вашия Apple Watch 
 • Ако Wi-Fi връзката на вашия Apple Watch се задвижва предимно чрез вашия сдвоен iPhone, опитайте и нулирайте мрежовите връзки на вашия iPhone и след това рестартирайте Apple Watch, за да видите дали връзката е по-добра и дали поддържа режима Walkie-Talkie
  • Отидете в  Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на мрежовите настройки 
 • На по-нов Apple Watch с GPS + Cellular плъзнете нагоре, за да отворите контролния център и докоснете иконата Wi-Fi
  • Той ще се превърне в бяло, показвайки, че е прекъснал връзката
  • Сега рестартирайте своя Apple Watch и опитайте да го свържете с Wi-Fi мрежата и проверете дали това ви върши работа
  • Опитайте да превключите клетъчната мрежа на ИЗКЛ. И след това ВКЛ. Няколко пъти, за да видите дали силата на сигнала се подобрява и съобщението „уоки-токи“ опитва се да се свърже ”изгасва
 • Включете самолетен режим (на часовник или телефон)
  • Изчакайте 20-30 секунди
  • Докоснете Самолетен режим изключен 

Какъв е обхватът на приложението Walkie-Talkie в Apple Watch?

Също така имайте предвид, че обхватът на приложението Walkie-Talkie е около 35 фута без WiFi или Cellular за приложимите часовници от серия 3+ (само с Bluetooth).

Ако имате клетъчен часовник, няма ограничение за тази функция.

Проблеми със звука в приложението Apple Watch Walkie-Talkie

За да проверите настройките, свързани със звука на вашите устройства, започнете, като докоснете приложението Watch на вашия iPhone.

 • Докоснете My Watch и изберете часовника, който използвате
 • Изберете Общи
 • Докоснете Достъпност и превъртете надолу, за да намерите „Tap to Talk“ под Walkie-Talkie
 • Уверете се, че това е активирано. Когато е активирано, това ви позволява да използвате докосване веднъж, за да започнете да говорите и изисква друго докосване, за да спрете говоренето на пауза
 • Превключете тази настройка за докосване за разговор няколко пъти

Проверете настройките „Не ме безпокойте“

Една от новите функции на watchOS 5 е режимът „ Тренировка не безпокойте “. Ако сте в режим на тренировка и тази настройка е активирана, няма да можете да се свързвате с приятели или семейство на вашия Apple Watch.

Докоснете My Watch> General> Do Not Disturb, за да прегледате тази настройка.

Липсващи имена на контакти в Apple Watch

Ако имате проблеми с виждането на имената на вашите контакти на вашия Apple Watch, може да има проблем със синхронизирането на данни. Моля, разгледайте тази свързана статия, за да се уверите, че сте търсили обичайните проблеми.

Премахване на сдвояването на Apple Watch и нулирането му

Ако сте проверили всички съвети по-горе и все още изпитвате проблеми, можете да опитате да прекратите сдвояването на Apple Watch с iPhone и да го сдвоите отново. Понякога повечето проблеми на Apple Watch могат да бъдат отстранени с обикновена стъпка за обединяване и повторно сдвояване.

СВЪРЗАНИ:

  Не можете или не искате да натискате бутона за разговор непрекъснато?

  За да подпомогне хората, които трудно се натискат и задържат бутона за разговор, Apple добави метод, който използва само едно докосване, без задържане, за разговор с приложението Walkie-Talkie.

  Докоснете веднъж, за да говорите, докоснете отново, за да завършите разговора с уоки-токи

  1. Отворете приложението Apple Watch> My Watch
  2. Отидете на Общи> Достъпност
  3. Превключете на Tap to Talk
   1. Сега просто докоснете веднъж, за да говорите, след което докоснете отново, когато сте готови 

  Трябва да нулирате паролата на Apple Watch

  Ако вашата парола за Apple Watch не се държи или сте забравили паролата, разгледайте тази статия за това как да нулирате паролата си за Apple Watch. 

  Накратко, за нулиране на паролата

  • Свържете часовника си към кабела за зареждане с включено захранване
  • Натиснете и задръжте страничния бутон, докато видите плъзгача за изключване
  • Натиснете силно на Power Off
   • Не го плъзгайте - натиснете силно
   • Докоснете Изтриване на цялото съдържание и настройки
  • Сдвоете часовника си с помощта на приложението Гледане, като изберете Възстановяване от резервно копие

  Защо иконата на уоки токи мига на циферблата ми?

  Виждате ли периодично малка жълта икона в горната и средната част на екрана на часовника ви?

  Това е иконата за активен статус на вашата Walkie-Talkie. 

  За да започнете сесия на уоки-токи, просто докоснете малката икона и започнете да говорите с приятели или семейство. Ако заключите Apple Watch с парола, въведете го първо, за да продължите.

  Ново за watchOS 5, вашият Apple Watch показва активни приложения, като Walkie-Talkie, Workout или Phone в горната част на циферблата - точно както в предишните версии на watchOS за неща като Water Lock, Do Not Disturb или Charging.

  Няма време? Вижте нашето видео за това как да накарате Walkie-Talkie да работи върху вашия Apple Watch днес!

  В заключителната

  Не на последно място, с новите функции, които се пускат, често има проблеми, които понякога карат приложението да не функционира правилно. Обикновено Apple следва последваща актуализация, която адресира проблемите.

  Следете за нови актуализации на watchOS и не забравяйте да го актуализирате до последната версия и след това проверете дали функцията уоки-токи работи добре на вашия Apple Watch.

  Съвети за читателите 

  • Първо, уверете се, че сте свързали своя Apple ID с приложението FaceTime на вашия iPhone или iPad - отворете Settings> FaceTime и влезте с Apple ID. Трябва да видите съобщение, че вашият Apple ID е свързан с вашия Apple Watch. Ако все още имате проблеми, изтрийте контакт, с когото искате да използвате уоки-токи, и въведете отново информацията за тях. След това опитайте да поканите същия този контакт в Walkie Talkie.
  • Ако някой друг се сблъска с този проблем, опитайте да нулирате вашия AppleWatch и да го настроите като нов. На Apple Watch отидете в Настройки> Общи> Нулиране> Изтриване на цялото съдържание и настройки
  • Реших го, като изтрих всички покани, затворих приложението Walkie Talkie на часовника, след това излязох и след това отново във FaceTime на телефона си. След това рестартирайте приложението Walkie-Talkie на часовника, изпратете покани и вижте дали работи. За мен!
  • Докоснете и задръжте горната част на лицето на Apple Watch и плъзнете надолу, за да отворите Центъра за известия.
   • Потърсете ВСЯКО известие от Walkie-Talkie и го докоснете
   • Докоснете Винаги разрешаване
   • Ако не можете да намерите известия за уоки-токи, уверете се, че режимът „Не безпокойте“ е изключен, след което помолете някой да ви изпрати покана за уоки-токи

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found