Как да видите последните си покупки от Apple iTunes на вашия Mac или PC

Вероятно купувате много приложения (или друго съдържание, песни, филми, книги и т.н.) от iTunes Store, App Store, Mac App Store или iBooks Store. Ако сте като мен, може би не винаги си спомняте какво сте купили или колко сте платили? Наскоро преглеждах банковите си извлечения онлайн и забелязах такса за $ 31, която не си спомних.

Исках да науча повече за това зареждане. Знаех, че може да прегледате историята на покупките си в iTunes Store или App Store. Затова си помислих, че сравняването на историята на покупките ми с банковото ми извлечение ще ми помогне да разпозная това таксуване. Ако имате този проблем, преди да поискате възстановяване на средства, може да искате да видите подробната си история на покупките. Ето как можете да видите списък с историята на транзакциите си:

Метод # 1

За да видите пълната си история на транзакциите, ви е необходим компютър с инсталиран iTunes. Ако нямате iTunes, вижте метода №2 по-долу.

  • Стартирайте iTunes на вашия компютър
  • Щракнете върху Вход и предоставете вашата информация за вход (вашия Apple ID и парола). Ако имате няколко Apple ID, трябва да влезете във всеки акаунт, за да видите историята на покупките си за всеки акаунт.

  • След като влезете, щракнете върху името си и информацията за акаунта. Ще бъдете помолени да въведете паролата си отново. Въведете паролата си и щракнете върху Преглед на акаунт.

  • В раздела История на покупките щракнете върху Вижте всички

  • Тук можете да прегледате таксите си:

Забележки: Ако използвате Family Sharing, няма да видите покупките на други членове на семейството. Трябва да влезете с техния Apple ID, за да видите покупките им.

Метод # 2 (без iTunes)

Можете също да прегледате историята на покупките си, като отворите страницата на Apple за докладване на проблем. Този метод ви позволява да видите покупките си в уеб браузър.

  • Посетете reportaproblem.apple.com (свързано: как да съобщите за проблем)
  • Впиши се

  • Сега можете да видите историята на покупките си. Тук обаче няма да можете да видите цялата история. Можете да видите само покупките от последните 90 дни. Може да видите последните такси.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found