Как да възстановите по-стари архивирани резервни копия на iPhone от iTunes или Finder

Разумно е да запазите архивирано архивиране на вашите iOS или iPadOS устройства, ако планирате да тествате бета софтуер. По този начин, ако нещо се обърка на вашия iPhone, можете да възстановите по-стария архивиран архив, за да го поправите. Без архиви, вашите нови архиви автоматично ще презапишат по-старите.

Тази публикация обяснява как възстановявате архивирани архиви на вашия iPhone, iPad или iPod touch. Включихме инструкции за компютри с Windows и Mac, независимо дали архивирате с iTunes или Finder.

Защо архивираните архиви са толкова важни?

Обикновено, когато правите ново архивиране на вашето iOS или iPadOS устройство, то замества предишното архивиране, като го актуализира с всички нови данни. Това прави невъзможно възстановяването на по-стари архиви на вашия iPhone, iPad или iPod touch.

Това е пагубно, ако сте част от софтуерната програма на Apple Beta, защото ако се върнете към нормалния софтуер, не можете да възстановите архивите, направени в бета програмата.

За щастие е възможно да архивирате вашите резервни копия на iOS или iPadOS с Mac или Windows PC. Когато направите това, той заключва архивирането, така че вече не се актуализира. Следващият път, когато направите резервно копие на вашия iPhone, iPad или iPod touch, iTunes или Finder създават изцяло нов и отделен архив.

Архивирайте архивите си от Finder или iTunes на вашия компютър.

Вече писахме за това как да създадете архивирани архиви на вашите устройства за потребители на Mac. И така, нека сега обясним как възстановявате архивирано архивиране, за да получите всички данни обратно на вашето устройство.

Как да архивирате резервни копия на iPhone на компютър с Windows

Архивирането на резервно копие на iPhone с Windows включва различен процес от използването на Mac. Трябва да намерите папката за архивиране във вашите системни файлове и да я преименувате. По този начин iTunes не разпознава папката и спира да я актуализира, докато правите нови резервни копия.

Намерете резервните си копия в iTunes, като отидете на:

 1. C: Drive> Потребители> [Потребителско име].
 2. Данни за приложения> Роуминг> Apple> MobileSync> Архивиране.
 3. Не забравяйте да държите преименувания архив на същото място.
Намерете вашите резервни копия на iPhone в Windows с помощта на File Explorer.

Как да възстановя по-стар архив на моя iPhone?

Лесно е да възстановите архивирани резервни копия на iPhone, iPad или iPod touch, които вече сте запазили на компютъра си. Тъй като Apple прекрати iTunes за macOS Catalina, написахме отделни инструкции за използване на iTunes и Finder.

Щракнете върху съответната връзка по-долу, за да преминете направо към дясната секция:

 • Възстановете архивирани архиви с помощта на Finder в macOS Catalina или по-нова версия.
 • Възстановете архивираните архиви с помощта на iTunes на Mac или Windows PC.

Ако не сте направили архивирано архивиране на компютър, може би вместо това ще можете да възстановите по-стари архиви на iCloud.

Възстановете архивирани архиви с помощта на Finder в macOS Catalina или по-нова версия:

 1. Отключете вашия iPhone, iPad или iPod touch и го свържете към вашия Mac с помощта на кабела Lightning-to-USB, с който сте се доставили.
 2. Отворете Finder и изберете вашето устройство от страничната лента, под Locations .
 3. Ако бъдете подканени, въведете паролата си и се съгласете да се доверите на този компютър .
 4. Изберете раздела Общи във Finder, след което превъртете надолу до раздела Архиви .
 5. Щракнете върху Възстановяване на резервно копие ... и изберете архивираното архивиране от падащото меню. Използвайте датата и часа, за да видите кога сте направили резервното копие.
 6. Щракнете върху Възстановяване .
 7. Изчакайте, докато устройството ви се рестартира, преди да го изключите.
Изберете архивираните архиви от падащото меню.

Възстановете архивирани архиви с помощта на iTunes на Mac или Windows PC:

 1. Отключете вашия iPhone, iPad или iPod touch и го свържете към вашия Mac с помощта на кабела Lightning-to-USB, с който сте се доставили.
 2. Отворете iTunes и изберете вашето устройство от горния ляв ъгъл на прозореца.
 3. Ако бъдете подканени, въведете паролата си и се съгласете да се доверите на този компютър .
 4. Изберете страницата Резюме от страничната лента.
 5. Щракнете върху Възстановяване на резервно копие и изберете архивираното архивиране от падащото меню. Използвайте датата и часа, за да видите кога сте направили резервното копие.
 6. Щракнете върху Възстановяване .
 7. Изчакайте, докато устройството ви се рестартира, преди да го изключите.
Погледнете датата на последното архивиране, за да изберете правилния архив.

Архивирайте архивите си, за да избегнете повредени файлове

Без архив, по-късните резервни копия на iPhone запазват само променените данни. Това означава, че ако файлът се повреди в едно архивиране, това е налице и във всички следващи архиви.

Понякога трябва да архивирате по-стари резервни копия на iPhone на компютъра си, за да се предпазите от тази възможност. Друга възможност е да разберете какво да правите, ако имате повредено архивиране в iTunes или Finder.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found