Приложението Apple TV за Roku не работи? Как да поправя

Издаването на Apple TV + най-накрая пристигна и макар да е страхотно, че има директна интеграция с iOS и macOS устройства, има нещо още по-добро. Apple реши да разшири оградената си градина, за да включи други устройства за стрийминг, включително Roku и Fire TV на Amazon.

Въпреки това, когато има нова версия на нова платформа, със сигурност ще има грешки и това изглежда е така при собствениците на Roku. Много потребители са установили, че приложението Apple TV за Roku не работи както се рекламира или очаква.

Съвместимо ли е приложението Apple TV с моя Roku?

Първият въпрос, който всеки собственик на Roku трябва да си зададе, е дали приложението Apple TV ще работи с устройството Roku, което използвате. След като Apple обяви поддръжка на TV + за устройства Roku, компанията направи удобен списък относно това кои устройства ще бъдат съвместими.

Ето разбивка:

Ако имате устройство Roku, което попада в този списък, значи се движите в правилната посока.

Защо приложението Apple TV не работи на моя Roku

Един от най-често срещаните проблеми, поради които приложението Apple TV за Roku не работи, е след като влезете в акаунта си. Доклади за повредени филмови файлове обхващат мрежата и форумите на Общността на Apple, след като се регистрирахте за TV + с вашия Roku.

Други съобщават за подобни проблеми, като например получаване на съобщение, че определени видеоклипове не са налични или устройството не може да ги преглежда без видима причина. И накрая, потребителите съобщиха, че дори не могат да влязат в своя акаунт в Apple TV +, въпреки че знаят, че паролата е правилна.

Как да поправим приложението Apple TV на Roku

За щастие на собствениците на Roku, не е нужно да изчерпвате и анулирате абонамента си за TV + или да харчите повече пари за нещо като Apple TV. Вместо това има няколко различни метода, които можете да изпробвате, за да накарате телевизионното приложение да работи на вашето устройство за стрийминг Roku.

Опитайте да деинсталирате, рестартирате и изчистите кеша на Roku

Най-очевидният отговор на приложение, което не работи върху почти нищо, е да го деинсталирате и след това да го инсталирате отново. Но дори и преди това, можете да опитате да избиете паяжините, като първо рестартирате Roku. Ето как можете да рестартирате вашия Roku:

 1. Натиснете бутона Начало пет (5) пъти на дистанционното
 2. Натиснете  стрелката нагоре  веднъж
 3. Натиснете два пъти бутона за  превъртане
 4. Натиснете бутона  Fast Forward  два пъти

Това автоматично ще рестартира вашия Roku след няколко минути и след това можете да опитате да отворите приложението Apple TV отново. Когато рестартирате Roku, този метод автоматично изчиства кеша на вашия Roku, като по същество получава две птици с един камък.

Ако това не работи, ще искате да деинсталирате приложението Apple TV и след това да го преинсталирате на вашето устройство Roku.

 1. Натиснете бутона Home на дистанционното
 2. Придвижете се надясно, докато не маркирате приложението Apple TV
 3. Натиснете бутона Star на дистанционното, за да отворите менюто с опции
 4. Изберете Премахване на канал и потвърдете

След като завършите, ще искате да рестартирате Roku отново, като използвате горните стъпки. След като рестартирате Roku, отидете в Channel Store и изтеглете отново приложението Apple TV и влезте.

Използвате ли два Apple ID?

Устройствата с iOS и по-важното, iTunes, съществуват от доста време. Не е тайна, че хората имат тенденция да създават множество профили на Apple ID, когато не могат да си спомнят паролата или просто са забравили.

В някои случаи хората използват и двата Apple ID акаунта с едното обозначение за iTunes, а другото за iCloud. Когато попаднете на този проблем, трябва да се уверите, че в приложението TV + на вашия Roku е въведен правилният имейл / Apple ID.

Ето как можете да излезете от неправилния Apple ID:

 1. Натиснете бутона Home на дистанционното
 2. Придвижете се надясно, докато не маркирате приложението Apple TV
 3. Отворете приложението Apple TV
 4. Превъртете надясно, докато стигнете до  Настройки  и натиснете OK на дистанционното
 5. Натиснете стрелката надолу, за да маркирате  Accounts и натиснете  OK на дистанционното
 6. Изберете  Изход
 7. Потвърдете, че искате да излезете

Оттам отворете приложението Apple TV на вашия Roku и следвайте инструкциите, за да влезете в правилния акаунт.

Инсталирахте ли приложението Apple TV на SD карта?

Някои устройства Roku са оборудвани със слотове за SD карта, които ви позволяват не само да съхранявате филми и друго съдържание, но и приложения. Изглежда обаче, че Apple е направила така, че приложението му за телевизия да не може да се инсталира директно на SD карта. Вместо това ще трябва да премахнете приложението от картата и да го инсталирате директно на Roku.

Ето какво ще трябва да направите, ако сте инсталирали приложението на SD карта чрез вашия Roku:

 1. Деинсталирайте приложението Apple TV от вашия Roku
 2. Изключете Roku и извадете SD картата
 3. Включете вашия Roku и го включете
 4. Преинсталирайте приложението Apple TV
 5. Влезте в акаунта си в Apple TV +

Оттук можете да продължите по метода за влизане с вашето мобилно устройство (когато бъдете подканени) или просто с вашето потребителско име и парола. Препоръчително е да опитате да влезете с мобилното си устройство, особено ако имате инсталирано двуфакторно удостоверяване (2FA).

Не е известно дали Apple ще отстрани тази „грешка“ и ще направи възможно инсталирането на телевизионното приложение на SD карта. За момента не бихме препоръчали да изтеглите приложението отново на SD картата и просто да го оставите инсталирано на самия Roku.

Абонаментът за Apple TV + не работи или не се показва на вашия Roku?

Apple TV + е оригиналната услуга за стрийминг на съдържание на Apple. На вашия Roku Apple TV + се предлага чрез приложението / канала на Apple TV на Roku. 

Ако приложението Apple TV работи на вашия Roku, но не можете да се свържете с вашия абонамент за Apple TV +, нека разгледаме няколко съвета за помощ.

 1. Актуализирайте своите Roku (и) до най-новите им версии на софтуера в Настройки> Система> Актуализация на системата
  1. След актуализиране изключете свързания телевизор, изчакайте 1-2 минути и го включете отново
  2. След това проверете дали абонаментът ви за Apple TV + се показва
 2. Излезте от приложението Apple TV, рестартирайте телевизора и след това влезте отново
 3. Деинсталирайте приложението Apple TV, изключете телевизора и го включете отново и след това преинсталирайте приложението Apple TV от App Store на Roku - и влезте с вашия Apple ID.

Полезни съвети, когато използвате приложението Apple TV с вашия Roku

Това е чисто ново начинание за Apple, тъй като се разпростира в неконтролируемия свят на работа с други стрийминг устройства. Това не означава, че Apple не отдели време да хвърли някои допълнителни трикове в ръкава си, за да донесе „Apple Magic” на Roku.

Влезте с мобилното си устройство

Супер досадно е да се опитате да запомните вашето потребителско име и парола за всяка услуга, приложение или каквото и да било друго, което използвате. Apple знае това и е включила функция за използване на вашето мобилно устройство, за да влезете, при условие че сте изтеглили приложението Roku на вашия iPhone или iPad.

Когато влизате в приложението Apple TV на Roku, ще бъдете подканени да влезете с помощта на дистанционното управление Roku (Вход на този телевизор) или с помощта на вашето мобилно устройство. както споменахме по-горе, трябва да имате инсталирано приложението Roku на вашия iPhone или iPad, за да работи това. Но това прави влизането много по-лесно.

Прегледайте вашата библиотека

Шансовете са, че сте изградили доста обширна библиотека със съдържание чрез iTunes и сега приложението за телевизия. С приложението Apple TV все още имате достъп до цялото си съдържание и можете да видите всичко чрез приложението Roku.

Има секции за последните ви покупки, заедно с телевизионни предавания, филми и всичко споделено чрез семейно споделяне. Но приложението TV също разделя съдържанието ви на различни жанрове, за да можете да намерите подходящия филм въз основа на настроението на деня или нощта.

Използвайте вашия iPhone като дистанционно управление Roku

Проследяването на дистанционните може да бъде супер досадно, тъй като тези дистанционни дистанционни управления лесно се губят, поставят погрешно или просто изчезват. Когато изтеглите приложението Roku, премахвате необходимостта да държите Roku дистанционно близо до вас през цялото време.

След изтеглянето на приложението можете да използвате вашия iPhone като дистанционно управление Roku, за да навигирате и да намерите съдържанието, което искате да гледате. Можете дори да превключвате между каналите на Roku и да изберете съдържание, изтеглено директно в Roku, за да го използвате, ако имате съвместимо устройство Roku.

Заключение

Apple наистина спря всички спирки, когато става въпрос за получаване на новото приложение на Apple TV и TV + в ръцете на повече потребители. Roku е една от най-популярните опции за стрийминг устройства, тъй като е вградена и в различни телевизори.

Уведомете ни, ако сте започнали да използвате новото приложение на Apple TV на вашия Roku и как е преживяването ви. Междувременно ни уведомете за любимите си предавания на Apple TV +, издадени след пускането на услугата за стрийминг.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found