iPhone 7 е бавен и изостава, как да поправите

Въпреки че iPhone 7 има много бърз процесор и като цяло има превъзходна производителност, понякога ще откриете, че вашият iPhone 7 е бавен и изостава. Това се дължи предимно на софтуера и най-вероятно не е свързано с хардуера на iPhone 7. Повечето потребители забелязват това изоставане, докато работят с бутона Начало. Бавната анимация е особено забележима, докато се опитвате да затворите приложения на телефона си.

Ето някои предложени съвети, които ще ви помогнат да се справите с този досаден проблем.

  • Моля, уверете се, че вашият iphone 7 работи с най-новата версия на iOS. Ако не сте актуализирали своя iPhone, моля, натиснете Настройки> Общи> Актуализация на софтуера. Ако имате чакащи актуализации на iOS, приложете ги и проверете дали това решава проблема ви с вашето устройство
  • Извършването на рестартиране и нулиране ще работи на някои устройства, особено ако не рестартирате iPhone редовно. За да нулирате своя iPhone 7 или iPhone 7 plus, натиснете и задръжте бутона за заспиване / събуждане отстрани заедно с бутона за намаляване на звука заедно. Продължавайте да натискате двата бутона едновременно, докато не видите на екрана логото на Apple. Освободете бутоните, след като видите логото и оставете вашия iPhone 7 да се стартира сам. Това действие за нулиране ще помогне за изчистването на кеша на устройството и ще помогне за разрешаването на някои проблеми със закъснението
  • Ако сте на най-новата iOS 10 и нулирането не е помогнало за изоставащия проблем, може да искате да проучите настройките, свързани с вашия бутон за дома. Докоснете Настройки> общи> достъпност> бутон Начало . Вижте и двете налични настройки тук.

  • Ако сте по подразбиране, променете го на бавен и вижте дали това помага при проблемите със забавянето и бавната анимация. С iPhone 7 системата haptics на вашето устройство се промени. Като цяло отговорът на бутона за начало и хаптичните проблеми са свързани. Можете да разгледате нашата статия за iOS 10 хаптични проблеми и как да се справите с тях
  • И накрая, проверете настройките за намаляване на движението на вашия iphone 7. Докоснете Настройки> Общи> Достъпност. Включете Reduce Motion и проверете дали това решава проблема ви. Понякога превключването на тази настройка няколко пъти от включено към изключено също може да помогне при справянето с този проблем.

  • Моля, не забравяйте, че ако включите настройката за намаляване на движението, някои от новите функции в iMessage, като „невидимото мастило“, няма да работят.

Ако сте изпробвали всички стъпки по-горе и все още изпитвате проблем със забавяне или бавна производителност на вашия iPhone 7, може да се наложи да възстановите своя iPhone и да го настроите като ново устройство, за да се справите с тези проблеми с производителността. Направете пълно архивиране на вашето устройство и след това опитайте да възстановите като ново.

Шансовете са, че вашият iPhone 7 все още е покрит от гаранцията на Apple. Ако сте изпробвали всички горепосочени стъпки и все още имате проблеми; занесете вашия iPhone 7 до най-близкия магазин на Apple и ги накарайте да го разгледат. Ако не успеят да отстранят проблема ви, може да успеете да получите заместител в поддръжката на Apple.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found