iPhone 11 / XR / XS / X силата на звънене или алармата е твърде ниска? Проверете тази настройка, за да я поправите!

Получаването на телефонни обаждания или чуването на алармите е едно от най-важните неща, които правят нашите iPhone! И липсата на обаждания не е забавно, особено когато те идват от вашия шеф или член на семейството. Така че, когато не можете да чуете мелодията на звънене на iPhone или алармите си, тъй като силата на звука е твърде ниска или намалява в силата си след първите няколко позвънявания, това е реален проблем.

Днес споделяме една настройка, която решава този проблем за повечето хора. И ще добавим някои допълнителни съвети, за да накарате iPhone да звъни силно и последователно!

Така че нека стигнем до него!

Следвайте тези бързи съвети, за да увеличите силата на звънене или алармата на вашия iPhone

 • Временно изключете Face ID и го активирайте отново, когато потвърдите, че алармите и силата на звънене са приемливи
 • Изключете функциите за внимание на Face ID 
 • Плъзнете регулатора на силата на  звука до максималната му сила
 • Проверете страничния си ключ, за да се уверите, че заглушаването не е активирано

Проверете тази настройка за проблеми с мелодията и силата на звука на алармата

Хората с iPhone с активиран Face ID, като моделите Phone 11 (11, 11 Pro и 11 Pro Max) и X Series (XR, XS, XS Max и X), забелязват този проблем повече от други (и по-стари) модели iPhone.

По-специално, те съобщават, че моделът iPhone XR често звъни или пуска аларма с пълна сила на звука, но след това силата на звука бързо изчезва до ниво, което е трудно да се чуе. Този проблем изглежда особено валиден за хора с увреден слух.

Така че, ако проблемът с звъненето на вашия iPhone е, че силата на звънене или алармата на телефона преминава от силно към ниско, този съвет е за вас!

Споменахме, че имаше една настройка, която обикновено отстраняваше проблема и тази настройка е част от Face ID на вашия iPhone. Нарича се Внимателни функции .

 • Отидете в Settings> Face ID & Passcode
 • Превключете функциите с внимание

  За да предотвратите избледняването на силата на звънене или алармата, изключете функциите с внимание

 • Когато отмените избора на функции, съобразени с вниманието, силата на звънене и предупреждението остава силна, дори когато вдигнете и погледнете телефона
 • Тази функция се намира и в  Настройки> Общи> Достъпност> Face ID & внимание

Когато тази функция е включена, камерата TruthDepth проверява дали обръщате внимание и дали тя вярва, че сте, автоматично намалява силата на звука, когато гледате екрана, когато телефонът звъни или когато се задейства аларма.

Странно, но вярно е, че на iPhone с Face ID има специални настройки, за да регулирате колко силно телефонът ви звъни И те се намират в настройките на Face ID и парола!

Силата на звука на алармата на вашия iPhone прекалено тиха ли е?

Чухме от много наши читатели с Face ID iPhones, че им липсват алармите! Те настройват силата на звука на алармата на максимално ниво, но след това сутрин; те не го чуват! 

Ако сте настроили аларма и след това сте я пропуснали, тъй като силата на звука е била твърде ниска, поради което сте закъснели за работа или среща, следвайте стъпките по-горе и деактивирайте функциите с внимание.

За напомняне отидете в настройките си за Face ID и парола и изключете функцията за повишаване на вниманието. Трябва да реши проблема!

Не забравяйте, че алармите на iPhone използват същия звук като звъненето!

Вижте тази статия за повече информация относно промяната на силата на звука на алармата и други настройки и контроли на алармата.

Какви са характеристиките на iPhone с внимание?

С въвеждането на Face ID, вашият iPhone вече може да разпознава дали гледате устройството си чрез разпознаване на лица.

С Face ID Apple добави две различни функции, които използват технологията Face ID, за да ви помогнат.

 1. Изисквайте внимание за Face ID
 2. Особености с внимание

  Ако вашият iPhone има Face ID, той също има две настройки за внимание, които използват разпознаване на лица

Изисквайте внимание, тъй като Face ID използва разпознаване на лица, за да потвърди вашата самоличност, преди iOS да отключи вашия iPhone и да позволи използването му.

Внимателните функции използват същата тази технология, за да проверят дали гледате устройството си. Ако вашият iPhone потвърди, че гледате екрана му, когато телефонът ви започне да звъни, силата на звънене или алармата започва на зададеното ниво на сила на звука, но след това намалява общата сила на звука, тъй като смята, че сте наясно, че звъни или подава аларма.

Увеличете силата на звънене на вашия iPhone докрай

За тези с по-стари модели iPhone без Face ID или ако проблемът ви с звънене не е свързан с функции, съобразени с вниманието, опитайте да увеличите общия обем на звънене.

 1. Отидете в Settings> Sounds & Haptics 
 2. Намерете раздела Звънене и сигнали 
 3. Плъзнете регулатора на силата на звука докрай надясно

Ако искате да контролирате силата на звънене със страничните (физически) регулатори на силата на звука, превключете превключвателя за Промяна с включени бутони .

Докосването Промяна с бутони ви позволява ръчно да регулирате силата на звука на вашите аларми или звънене, ако е необходимо, чрез физическите бутони за сила на звука отстрани на телефона.

Когато тази опция е изключена, докосването на физическите бутони за сила на звука не променя силата на звука на звъненето или алармите.

Проверете ключа за изключване на звука

Вашият iPhone се предлага с превключвател за бързо заглушаване на звуците. Хората използват това, когато влизат в срещи, киносалон или друго събитие, при което телефонът звъни на висок глас наистина би обезпокоил всички останали!

Вашият iPhone включва превключвател за физическо позвъняване / безшумен (без звук) от лявата страна на вашия iPhone, точно над бутоните за сила на звука. Обърнете го, за да контролирате кои звуци се възпроизвеждат през високоговорителя на вашия iPhone.

Проверете страничния си превключвател на вашия iPhone. Ако видите оранжево, вие сте без звук

Мога ли да имам отделно ниво на силата на звука за мелодията на звънене на iPhone и алармите и известията на iPhone?

За съжаление понастоящем няма начин да отделите силата на звънене на вашия iPhone за телефонни обаждания от силата на сигнала за неща като аларми, текстове, имейли, съобщения и други сигнали - звукът им е настроен на същата сила на звука.

И наистина не знаем защо Apple обвързва както звъненето, така и силата на сигнала за един и същ плъзгач за сила на звука. Няма смисъл как използваме нашите устройства днес!

Така че не можете да намалите силата на звука за която и да е аларма, която използвате за събуждане сутрин (или за каквото и да е друго), без да намалите силата на звука за входящи повиквания.

Настоящата препоръка е да намалявате плъзгача за сила на звънене всяка вечер, след което да го върнете отново сутрин, за да не пропускате телефонни обаждания. Да ... не е идеално!

Ще се радваме да видим как Apple отделя силата на звънене на телефона от силата на звука на алармата. И ние също бихме искали да видим отделен плъзгач за сила на звука за обем на известия за неща като входящи съобщения и други известия от приложения.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found