Как да активирате или деактивирате VoiceOver на Apple TV

Едно нещо, с което Apple се отличава през последните няколко години, е функциите за достъпност. Те са си проправили път към iPhone, iPad и дори Apple TV. Една такава функция е VoiceOver, която ще позволи на телевизора ви да ви отговори, докато навигирате през различни менюта.

Има случаи обаче, в които VoiceOver се включва случайно. Днес ще разгледаме как можете да изключите тази функция на всички приложими устройства на Apple TV.

VoiceOver стигна до второто поколение Apple TV и изключването на функцията е най-задълбоченото в сравнение с по-новите Apple TV. Ето стъпките, които трябва да предприемете, за да изключите тази функция:

Apple TV 2-ро поколение

 1. Натиснете Меню веднъж. Иконата горе вляво трябва да бъде маркирана.
 2. Натискайте надясно неколкократно, докато чуете звук за спиране.
 3. Натиснете надолу веднъж. Настройките трябва да бъдат подчертани. Ако сте променили оформлението на главното меню, тук може да нямате настройки. Използвайте бутоните със стрелки на дистанционното, за да маркирате Настройки.
 4. Натискайте нагоре неколкократно, докато чуете звука за спиране. Трябва да сте в първия елемент от менюто в общото меню.
 5. Натиснете Select.
 6. Натискайте надолу неколкократно, докато чуете звука за спиране.
 7. Натиснете четири пъти нагоре. Достъпността трябва да бъде подчертана.
 8. Натиснете Select два пъти. VoiceOver трябва да се включи и да започне да чете съдържанието на екрана на вашия Apple TV.
 9. Повторете тези стъпки, за да изключите VoiceOver.

Apple TV 3-то поколение

 1. За да се върнете в главното меню, натискайте долния ляв бутон (Меню) неколкократно, докато чуете звук за спиране.
 2. Натиснете надолу веднъж.
 3. За да маркирате Настройки, натискайте няколко пъти надясно, докато чуете звук за спиране. Ако сте променили оформлението на главното меню, тук може да нямате настройки. Използвайте бутоните със стрелки на дистанционното, за да маркирате Настройки.
 4. Натиснете Select два пъти.
 5. Натискайте надолу неколкократно, докато чуете звук за спиране.
 6. Натиснете четири пъти нагоре. Достъпността трябва да бъде подчертана.
 7. Натиснете Select два пъти. VoiceOver трябва да се включи и да започне да чете съдържанието на екрана на вашия Apple TV.
 8. Повторете тези стъпки, за да изключите VoiceOver.

Apple TV 4-то поколение

 1. Отворете „Настройки“
 2. Изберете „Общи“> „Достъпност“
 3. Изберете VoiceOver

С най-новата Apple TV всъщност има пряк път, който може да се използва за изключване или включване на VoiceOver. Това може да бъде активирано, като изпълните следните стъпки:

 1. Отворете „Настройки“
 2. Изберете „Общи“> „Достъпност“
 3. Изберете „Преки пътища за достъпност“
 4. Изберете „VoiceOver“

Веднъж активирани, ще можете просто да натиснете бутона Меню на дистанционното управление на Apple TV три пъти. Това бързо ще включи или изключи VoiceOver, без да бъркате в менюто Настройки.

Ако сте горд собственик на Apple TV 4 или Apple TV 4K, тогава има друг начин да деактивирате VoiceOver. Това всъщност се прави с новото дистанционно управление Siri. Просто натиснете и задръжте бутона Siri, посочете “Turn VoiceOver Off” и функцията ще бъде изключена.

Това е само една от многото различни функции за достъпност, предлагани от Apple със своите Apple TV устройства. Ако сте срещнали някакви проблеми, не забравяйте да ни уведомите в коментарите по-долу и ние ще бъдем сигурни, че ще отговорим на всички ваши въпроси.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found