Увеличава ли се засилен екранът ви на iPhone? Ето как да намалите мащаба отново

Нещо се обърка и сега екранът на iPhone е увеличен. Може да успеете да намалите за кратко, когато отворите приложения или отидете на началния екран. Но освен това, вие сте останали да гледате малка част от увеличения екран.

Това е често срещан проблем за потребителите на iPhone. Това всъщност е резултат от функция на iPhone, която има за цел да помогне на хората със зрителни увреждания. Ако вашият iPhone е закъсал увеличен, разберете как да го поправите по-долу.

Защо екранът ми на iPhone е увеличен?

Apple включва много функции за достъпност в своя софтуер, така че всеки да може да използва продуктите на Apple. Една от тези функции, Zoom, ви позволява да увеличите съдържанието на екрана на вашия iPhone, което улеснява виждането. Вероятно сте включили тази функция по погрешка.

Apple включва функции за достъпност във всичките си устройства.

Как да изключите или да контролирате увеличението на вашия iPhone

За да увеличите или намалите екрана на iPhone, докоснете двукратно с три пръста . Ако това не помогне, опитайте отново да почукате двойно още по-бързо и се уверете, че пръстите ви не са твърде близо един до друг.

Докато Zoom е включен, можете да се движите из екрана на iPhone, като плъзгате с три пръста. По този начин трябва да можете да продължите да използвате вашия iPhone, без да се налага да намалявате.

Намалете или навигирайте с помощта на три пръста на вашия iPhone.

Какво ще стане, ако не мога да намаля, като докосна три пръста?

Понякога мащабирането на екрана на iPhone не е толкова просто, колкото би трябвало да бъде. Ако двойното почукване с три пръста не намалява, това може да се дължи на факта, че вашият iPhone не реагира. Опитайте се да принудите да рестартирате устройството, за да го поправите.

Ако това не помогне, вместо това можете да изключите Zoom от настройките на iPhone. Възможно е да направите това на самото устройство или с помощта на компютър.

Отворете настройките на вашия iPhone, за да изключите мащабирането:

  1. Трябва да можете да навигирате в увеличения си iPhone, като плъзгате с три пръста. Ако можете да направите това, направете своя път до приложението Настройки.
  2. На iOS 13 и по-нови версии: Отидете в Настройки> Достъпност> Мащабиране .
  3. На iOS 12 или по-нова версия: Отидете в Настройки> Общи> Достъпност> Мащабиране .
  4. Изключете функцията за мащабиране .
Изберете опцията Zoom от вашите настройки за достъпност.

Използвайте iTunes или Finder на компютър, за да изключите мащабирането:

  1. Свържете вашия iPhone към компютъра с помощта на официален кабел на Apple Lightning. За предпочитане е да използвате компютър, с който iPhone вече е сдвоен, така че не е необходимо да въвеждате паролата си или да докоснете Trust .
  2. На macOS Catalina: Отворете Finder и изберете вашия iPhone от страничната лента. След това отидете в раздела Общи .
  3. На Windows или macOS High Sierra или по-рано: Отворете iTunes и изберете вашия iPhone от горния ляв ъгъл на екрана. След това отидете на Резюме .
  4. В раздела Опции щракнете върху Конфигуриране на достъпността .
  5. Премахнете избора на Zoom от изскачащия прозорец, който се появява, след което щракнете върху OK .
  6. За да потвърдите новите си настройки за достъпност, синхронизирайте с вашия iPhone.
Изключете Zoom от прозореца Configure Accessibility в Finder или iTunes.

Проверете и другите си настройки за достъпност

Ако не е нужно да увеличавате екрана на вашия iPhone, за да четете малък текст, няма причина тази функция за достъпност да е включена изобщо. Изключвайки го, вие елиминирате риска от случайно увеличаване на вашия iPhone в бъдеще.

Zoom не е единствената функция, която си струва да деактивирате на вашия iPhone, ако не се нуждаете от нея. Трябва също да изключите функции като VoiceOver или AssistiveTouch. Прегледайте всички незадължителни функции в настройките за достъпност на вашия iPhone.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found