Как да промените настройките си за еквалайзер в iTunes - Apple Toolbox

Ако искате да извлечете максимума от музиката си, може да опитате да промените настройките на EQ в iTunes и iOS устройства. Настройките на еквалайзера ще оптимизират аудио изхода на вашите устройства, за да съответстват и на типа музика, която слушате.

В този урок ще ви научим как да променяте настройките си за еквалайзер в iTunes на вашите Mac и iOS устройства. Този урок не изисква допълнителен софтуер.

Настройки на еквалайзера - iTunes

За да започнете, стартирайте iTunes на вашия Mac. Погледнете към лентата с инструменти на Apple, където ще видите опция с надпис Window. Кликнете върху това и ще се появи падащо меню. От това меню щракнете върху опцията Equalizer и ще се появи изскачащ прозорец.

От този изскачащ прозорец можете да промените настройките на еквалайзера. Погледнете към горната лява страна на прозореца, където ще видите бутон с надпис On . Проверете дали сте проверили тази опция. Вече включихте еквалайзера.

След като включихте еквалайзера, погледнете центъра на този прозорец. Ще видите падащо меню, кликнете върху него. Сега ще видите целия списък с предварително зададени настройки на еквалайзера. Изберете предварително зададен еквалайзер, като щракнете върху него.

Ако искате да направите своя собствена предварителна настройка, изберете опцията Make New Preset от падащото меню. Сега погледнете към центъра на екрана. Можете да промените настройките на еквалайзера, като преместите копчетата.

EQ настройки в iTunes за Windows

Когато търсите лентата с менюта, в горния ляв ъгъл на iTunes изберете „Показване на лентата с менюта“ в прозореца. Тогава е под Преглед - Покажи еквалайзера .

Или използвайте пряк път = Ctrl + Shift +2. Или под Щракнете Alt + V - Показване на еквалайзера.

След това направете едно от следните:

 • Изберете предварително зададена опция от изскачащото меню
 • Плъзнете плъзгачите за честота нагоре или надолу, за да увеличите или намалите силата на звука на звуковата честота (в децибели)

Настройките на еквалайзера се прилагат за всички песни, с изключение на песните със специфични предварително зададени настройки, докато не промените настройките.

Създайте свои собствени настройки за еквалайзер

 1. Изберете Изглед> Показване на еквалайзера
 2. Плъзнете плъзгачите, за да регулирате честотните настройки
 3. Изберете Make Preset от изскачащото меню и му дайте име

Изберете предварителни настройки на еквалайзера за конкретни песни

 1. Изберете песен
 2. Изберете Редактиране> Получаване на информация и щракнете върху Опции
 3. Изберете настройка от менюто за предварителна настройка на еквалайзера
 4. За да изберете предварителни настройки за други песни, използвайте бутоните Next и Previous
 5. Щракнете върху OK и тази предварителна настройка се използва за песента, когато я възпроизвеждате

Регулирайте усилвателя на звука

Подобрителят на звука увеличава широчината или богатството на стерео звука чрез регулиране на ниските и високите честоти.

 1. За Mac
  1. Изберете iTunes> Предпочитания> Възпроизвеждане
  2. Проверете Sound Enhancer
  3. Плъзнете плъзгача по ваше предпочитание
 2. За Windows
  1. Изберете Редактиране> Предпочитания и щракнете върху Възпроизвеждане
  2. Изберете Подобрител на звука
  3. За да увеличите или намалите ефекта, преместете плъзгача надясно или наляво от центъра

Настройки на еквалайзера - iOS

Стартирайте приложението Настройки на вашето устройство с iOS. След като се стартира напълно, превъртете надолу, докато не видите опцията Музика . Докоснете това.

Погледнете към центъра на екрана, където виждате раздел с надпис  Възпроизвеждане и отдолу опция с надпис EQ . Докоснете тази опция. Сега, когато сте в страницата за настройки на EQ, можете да докоснете предварително зададена настройка, за да я активирате. За съжаление не можете да направите своя собствена предварително зададена в iOS.

Обобщение

С еквалайзера iTunes вие прецизирате конкретни честоти на звуковия спектър на вашия компютър, iDevice и високоговорителите или слушалките. Персонализирайте аудиото си за различни видове музика, среди, стаи във вашия дом и дори специфични високоговорители или слушалки. iTunes се предлага с 20+ предварителни настройки на най-често използваните настройки на еквалайзера, за да се насладите. За DIY-er настройте аудио настройките си ръчно и след това запазете тези персонализирани настройки като индивидуална предварителна настройка, за да ги използвате отново и отново.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found