Apple позволява понижаване на iOS за по-старите ви iPhone и iPad

Бяхме изненадани да разберем днес, че Apple внезапно позволява на потребителите да понижат версията на своите операционни системи. Ако имате по-стар iPhone или по-стар iPad и винаги сте били голям фен на по-стария iOS и сте искали никога да не сте надстройвали устройството си, това може да е вашият прозорец на възможностите.

Актуализация: 11.01.2018

- Изглежда, че това е грешка в Apple. Прозорецът с възможности продължи само няколко часа. Те спряха да подписват по-стари версии на iOS сега. 

Изглежда, че можете да преминете към iOS 6, ако решите да го направите на по-старите си iPhone.

Кой би си помислил, че един ден ще имате възможността да преминете чак до iOS 6, операционна система, която беше пусната още през 2012 г. и беше една от популярните версии на iOS.

Обикновено, когато Apple пусне нова версия на iOS, имате ограничен времеви прозорец за понижаване до предишната версия и след това Apple спира да „подписва” устройства за по-стари iOS.

Така е било от много години насам. Идеята около този подход беше, че той ще обезсърчи разбиването на затвора на Apple iPhone.

Не сме сигурни защо има промяна в посоката от Apple. Не сме виждали никаква официална промяна на политиката от поддръжката на Apple, но сме виждали много хора да бързат да понижат класацията си!

Това може да е еднократно нещо или нова политика да върви напред. Съществува също шанс това да се е случило по погрешка, като ви е предоставило прозореца на възможностите, ако винаги сте искали да преминете към една от любимите си версии на iOS от вчера.

Съществува също така възможността тази промяна в политиката да е резултат от проблема с „регулирането“. Като се има предвид, че повече от 30 дела вече са заведени, откакто Apple разкри, че умишлено забавят по-старите iPhone на по-новите iOS, това може да е начин да се позволи на потребителите да се върнат към ерата преди газта на своите устройства. Throttling се превърна в проблем след iOS 10.2 и затова много потребители се опитват да понижат старите си idevice до 10.2 и обратно.

Другата причина, която някои читатели предполагат, е, че Apple може да прави това поради проблема с Meltdown / Spectre, но силно се съмняваме, че Apple щеше да се върне и да актуализира тези по-стари iOS за отстраняване на уязвимостите в сигурността.

Или някой от Apple ще бъде уволнен утре със сигурност за тази „грешка“.

Потребителите съобщават за понижаване на по-старите си iPhone 5s, iPhone 5 и iPad mini 2 до iOS 7.1.1 успешно. Ентусиастите на Jailbreak са понижили своя iOS чак до iOS 10.3 на своя iPhone 7. iFolks също са успели да понижат своя iPad mini 1 до iOS 6 !!

Как да понижите стария си iPhone до предишни версии на iOS

Ако искате да понижите версията, започнете, като се насочите към сайта ipsw. Изберете устройството, което искате да понижите и ще намерите различните версии на IOS, които се поддържат в зелен списък.

Изтеглете версията, която искате да понижите до компютъра си, след което използвайте iTunes, за да актуализирате устройството. Стартирайте вашия iTunes и свържете вашето устройство към компютъра с помощта на кабел.

Отворете устройството в iTunes и след това вместо да възстановявате нормално, ще трябва да щракнете върху клавишите Option + Click, ако използвате Mac, или Shift + Click, ако използвате Windows.

Това ще ви подкани да изберете местоположението на изтегления iPSW файл и той ще използва изтегления ви файл вместо нормалния най-нов iOS файл от Apple, за да възстанови вашето устройство.

Това може да е прозорецът на възможността да вдъхнете нов живот на много по-стари iPad-ове, които събират прах в толкова много дневни по целия свят.

Ще ви държим в течение, докато научаваме повече за тази история. Моля, уведомете ни, ако имате въпроси и не се колебайте да споделите статията с други доставчици на данни, чиято idevice може да страда от по-нова iOS.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found