Проблеми с получаването на текстове от iPhone на флип телефони? Как да поправя

Скъпи хора на iPhone (и Apple):

Пиша, за да ви напомня едва доловимо, че все още има доста от нас потребителите на флип телефони в света. Някои от нас обичат простотата на нашия флип телефон, докато други предпочитат да използват телефона като телефон, а не прозорец към всичко останало на света. И тогава има хора, които имат един и същ телефон в продължение на много години, защото ако той не е счупен, не го поправяйте!

Захранване към флип телефона!

Трети пък харесват ниските ни разходи, затова се придържаме към надеждния флип телефон. За мен получаването на флип телефон улесни живота ми, тъй като имам ограничено зрение и съвременните сензорни телефони са прекалено сложни. А за тези с проблеми със слуха или за хора, които имат проблеми с малките бутони и сложното меню, флип телефоните са много по-лесни за използване. По каквато и да е причината, ние сме често пренебрегваното малцинство, което се придържа към това, за което знаем, че работи: нашите надеждни флип телефони! 

Въпреки че повечето от нас предпочитат да провеждат разговор, а не текстови, нашите флип телефони могат и да изпращат и получават текстови съобщения

И през последните 10 години на iPhone и други смартфони, изпращането на текстови съобщения между тези устройства и нашите мобилни телефони беше безпроблемно. Но всичко това се промени, когато Apple пусна iOS 11 (и всички версии над него)!

Изведнъж всички текстове от моите приятели на iPhone имаха проблеми, включително липсващи букви, апострофи в средата на думите или дори напълно празни текстове! 

Така че сега е почти невъзможно да прочета текстове на моя Jitterbug Flip, идващи от моите приятели от iPhone. Междувременно няма абсолютно никакви проблеми с текстовете, идващи от моите приятели с Android, дори когато изпращат неща като емотикони, които моят доверен флип телефон не може да изобрази (да, хора, НЕ МОГА ДА ВИДЯ EMOJIS!)

И да, супер е разочароващо, когато изведнъж не мога да получавам текстове от всичките си приятели на iPhone - хора, на които съм писал текстови съобщения напред-назад, използвайки флип телефона си от години.

Обяснени проблеми с текстове от iPhone до флип телефони

Когато приятелите ми изпращат текстово съобщение до основния ми флип телефон, виждам съобщение, пълно с празни кутии, дори когато приятелката ми казва, че току-що е изпратила писма, без емоджи или други неща. И знам, че не съм сам в този проблем - тук има дори читателски форум по този въпрос!

Дори когато вие или вашите приятели внимавате да изпращате съобщения, които не включват емотикони, специални знаци, подписи или са дори повече от 160 знака, проблемите все още се появяват на повърхността и съобщенията все още са объркани! Какво става???

Лошата новина е, че ние, потребителите на флип телефони, нямаме контрол! Всички промени трябва да се направят в края на iPhone (или в идеалния случай, в края на Apple, така че това е универсална корекция, а не еднократна.)

Поправки за флип!

 • Уверете се, че функциите за SMS и MMS са ВКЛЮЧЕНИ
  • Отидете в  Настройки> Съобщения 
 • Помолете вашия приятел от iPhone да направи следното:
  • Отворете Настройки> Общи> Клавиатура
  • Изключете интелигентната пунктуация 
  • Рестартирайте iPhone
  • Отворете Messages и изпратете тестов текст на флип потребителя на телефона

Надяваме се, че сега вашият текст е пресечен, бърка и други проблеми са изчезнали. А за тези любопитни, интелигентната пунктуация е функция, която замества някои форми на пунктуация с тези, които са по-подходящи за типографско оформление, като заместване на прави кавички с интелигентни кавички или двойни тирета (-) на тирета (-), докато пишете.

Разбира се, всички ваши приятели от iPhone трябва да направят същата промяна на функцията. Така че това не е забавно!

Бъдете добри с приятелите си с флип 

Ако имате приятели или семейство, които използват флип, ето няколко допълнителни съвета, за да получите най-доброто текстово изживяване и за двама ви!

Етикет за изпращане на текстови съобщения

 • Текстови съобщения на флип телефон с групови съобщения? Моля, не включвайте потребители на флип телефони в групови текстове! Защо? Всяко съобщение идва поотделно, едно по едно, което означава, че потребителите на флип телефони получават много ненужни текстове! Освен това повечето от нас ПЛАЩАТ за текстове, така че всички тези групови съобщения се събират
 • Как да изпращате емотикони на флип телефон? Просто недей. Emoji не се показват като нищо!
 • Могат ли флип телефоните да получават снимки? Да и не. Вашите снимки обикновено са твърде големи и причиняват много проблеми при изтеглянето. Снимките отвън са твърде малки и просто не изглеждат добре на тези изискани нови iPhone. Това, което обикновено виждаме, е, че има „медийно съобщение“, но често не можем да го отворим
 • Ами връзките? Добре, не изпращайте връзки чрез текст на флип телефон. Те вероятно няма да се отворят. Вместо това използвайте имейл

Направете своя опит обратно към Apple!

Ако имате проблеми с изпращането или получаването на текстове, уверете се, че сте докладвали за потребителския си опит на Apple, като използвате техния сайт за обратна връзка с продукти. И не забравяйте да опишете проблема и решението, което използвате. Знаем, че често е неудобство да отделите време и да изпратите своя опит, но този метод е най-добрият начин да получим потребителските си данни до разработчиците на Apple!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found