Как да използвате вашия iPhone при пътуване в чужбина (без да нарушавате банката)

Пътуването е нещо невероятно, но повечето от нас знаят, че понякога може да бъде стресиращо. Има планиране, опаковане и подготовка. Летенето някъде е предпочитаният метод, но идва със собствен набор от неудобства. След това има често объркващ процес на навигация на място, което не сте запознати.

Ако това не беше достатъчно, има и въпросът дали вашият iPhone ще работи, където и да отидете.

Краткият отговор е, че може, но има някои предупреждения. Клетъчното покритие може да е наистина скъпо или дори несъществуващо, освен ако не планирате предварително.

За щастие тук имате някои опции. Ето три начина за използване на вашия iPhone, когато пътувате в чужбина. Просто изберете метода, който е най-разумен за вас.

Използвайте WiFi за обаждания и изпращане на текстови съобщения

Един от най-лесните начини да използвате вашия iPhone, когато пътувате в чужбина, е просто да се откажете от използването на клетъчни данни и разговори.

Това е малко неудобно в сравнение с някои от другите опции, но е най-лесно да се направи - и само ви принуждава да разчитате на приложения, които вероятно вече използвате.

Изключете роуминга на данни

Първо, ще искате да изключите роуминга на данни, когато пътувате в чужбина. По принцип това ще отреже възможността на вашия iPhone да използва данни, когато е в чужбина.

  • Отворете Настройки .
  • Докоснете Cellular .
  • Докоснете Опции за клетъчни данни.
  • Докоснете превключвателя до Роуминг на данни, за да го изключите.

Въпреки че това намалява функционалността на вашия iPhone, това ще ви помогне да избегнете неволно събиране на големи данни и такси за разговори.

Но, от друга страна, освен ако не изберете някоя от другите опции в този списък, ще можете да използвате приложения за текстови съобщения и обаждания, базирани на WiFi, само когато сте свързани към мрежа.

Което ни води до ...

Използвайте приложения и услуги, базирани на WiFi

Ако сте напълно сигурни, че ще имате достъп до последователни WiFi мрежи, тогава все още можете да използвате определени приложения, за да се свържете с приятели, семейство и бизнес сътрудници.

Ето няколко примера.

  • iMessage. Вграденото приложение на Apple Messages ще ви позволи да изпращате съобщения на хора, когато са свързани с WiFi, без да се използват данни, но има предупреждение. Ще можете да изпращате само iMessages - основно, само текстове до други iPhone. Приятелите ви с Android са пропуснати.
  • FaceTime. FaceTime е друго местно приложение на Apple, което ви позволява да осъществявате WiFi-базиран контакт. Ще можете да се обадите на други потребители на FaceTime (аудио и видео разговори), когато устройството ви е свързано към мрежа.
  • Телефон. Ако използвате iPhone 5c или по-нова версия и се абонирате за един от операторите на Голямата четворка, може да имате активирано WiFi обаждане. По принцип това е вградена функция на оператор, която ви позволява да осъществявате аудио разговори чрез WiFi в приложението на родния телефон без клетъчно покритие.
  • Facebook Messenger, Skype, WhatsApp и др. Вероятно вече използвате една от тези услуги, което улеснява използването им в чужбина. Повечето от тях или предлагат WiFi-базирана функция за разговори или съобщения. Освен това те обикновено са безплатни.

Свържете се с вашия оператор

Ако не искате да разчитате на WiFi мрежи, друга възможност е да се свържете с вашия оператор (или да проучите онлайн) и да разберете дали те имат международен план за данни.

Някои превозвачи ще предлагат планове с неограничени данни и текстови съобщения, които работят в различни страни. Други ще имат планове, специфични за даден район, така че пробегът ви може да варира до цените.

От друга страна, винаги е възможно просто да закупите малки количества международни данни от вашия оператор. В сравнение с плащането на такси за роуминг, това вероятно е по-добър и по-евтин вариант.

С други думи, отидете на уебсайта на вашия оператор или се свържете директно с тях. Кажете им къде отивате и намерете план, който работи най-добре за вас.

Използвайте друга SIM карта

И накрая, един от начините да се справите със скъпо или несъществуващо клетъчно покритие в чужбина е просто да използвате друга SIM карта.

По принцип ще извадите базираната в САЩ SIM карта, ще я запазите на сигурно място и ще я замените с една от тези две опции. Когато се върнете у дома, просто ще обърнете процеса.

Тавата за SIM ще бъде отстрани на устройството ви - ще изглежда като малка тава. Просто поставете кламер в малкия отвор, за да извадите тавата на SIM картата.

Забележка: За да използвате тази опция, ще ви трябва отключен iPhone или iPhone без SIM. Също така е умно да проверите дали местните клетъчни ленти, за които използвате SIM, са GSM или CDMA. Уверете се, че вашият iPhone е съвместим, преди да стигнете до там.

Вариант 1: Купете или наемете предплатена SIM карта в страната

Обикновено можете да закупите или наемете предплатена SIM карта за държавата, в която отивате, в зависимост от региона. Ако например пътувате до Европа, лесно ще можете да получите местна SIM карта от оператор там.

Разбира се, това наистина зависи от страната или региона, който посещавате, така че плановете, наличността на цените и клетъчните мрежи ще варират доста диво. Направете вашето проучване и намерете вариант, който работи за вас.

Отново проверете дали вашите клетъчни ленти съвпадат с вашия iPhone - по-голямата част от света използва GSM мрежи, докато Verizon и Sprint използват CDMA. По същия начин се обадете на вашия оператор, за да видите дали вашият iPhone е отключен.

Вариант 2: Използвайте SIM карта за пътуване

Ако искате да сте подготвени преди време, можете да изберете международна SIM карта. Това са SIM карти, които са специално създадени за използване в чужбина.

Те не са точно безплатни, но са доста удобни. Някои добри опции включват GO-SIM и WorldSIM.

За първите има няколко различни карти, които можете да закупите в зависимост от вашите нужди и района, до който пътувате. Те започват от $ 17 и ще трябва да закупите данни отделно, между $ 35 до $ 180 за 2 гигабайта.

За вторите опциите са „плащане по желание“. Цените варират според дестинацията, но започват около 27 долара. И можете да добавите няколко номера към тази карта - и дори да се разхождате с текущия си американски номер.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found