AirPods през цикъла на пералната машина, какво можете да направите?

Може би най-популярният продукт на Apple през последната година са безжичните слушалки AirPods. Тези слушалки се продават почти толкова бързо, колкото Apple ги получава на склад.

За съжаление, високата цена за комплект слушалки е малко хапче за преглъщане, особено ако в крайна сметка оставите AirPods в джоба на любимите си дънки. Време е за пране; забравяте, че са там и влизат в пералнята. Преди да се усетите, смятате, че е твърде късно и AirPods може да бъде разрушен.

Водоустойчиви ли са Apple AirPods и AirPods Pro?

Преди да разгледате различните начини, за да сте сигурни, че вашите AirPods са невредими, нека разгледаме някои предпазни мерки, които трябва да предприемете. Първо и най-важно, трябва да знаете, че на тези слушалки няма индикатор за вода. И нито един модел AirPods не е предназначен за използване при душ или плуване и други водни спортове.

Въпреки че няма официален рейтинг на водоустойчивост за AirPods 1 или 2, AirPods Pro са едновременно устойчиви на пот и вода, отговарящи на IEC стандарт 60529 за рейтинг IPX4 (устойчиви на пръски вода от всяка посока.) Така че ако потите се много по време на тренировки или в ежедневни дейности или живеете в район, където дъждовете и други водни пръски са често явление, моделът AirPods Pro е вашият най-добър избор.  

Тъй като нито един от настоящите модели AirPod не е водоустойчив или изцяло устойчив на пот, включително AirPods Pro, AirPods 1 или 2 и всички случаи на AirPods, ако в крайна сметка ги измиете, няма лесен начин да разберете колко лоша е щетата.

Следвайте тези бързи съвети, ако погрешно сте измили AirPods или AirPods Pro

 1. Почистете вашите AirPods с мека, суха кърпа без власинки, като микрофибърна кърпа, и се опитайте да абсорбирате възможно най-много вода / течност от тях
 2. Оставете ги да изсъхнат напълно на въздух, преди да ги използвате или поставите в кутията за зареждане - никога не използвайте топлина, сгъстен въздух или сешоар, за да изсушите вашите AirPods
 3. НЕ ги поставяйте в ушите си или ги поставяйте в кутията за зареждане през първите 12-24 часа след измиването
 4. Ако не можете да изсъхне на въздух или ако не работи, опитайте да използвате опаковки от силикагел, за да изтеглите влагата

Свързани статии:

 • AirPods не работи? Отстранете проблемите си
 • Защо AirPods са най-добрият продукт на Apple от години
 • Как да почистите AirPods
 • Списък с желания за следващото поколение AirPods на Apple

Запишете серийния номер

Една предпазна мярка, която ще ви бъде полезна, е да вземете под внимание серийния номер. Трябва да направите това за всички ваши технически продукти, тъй като е необходимо Apple да замени кутията за зареждане.

Намерете серийния номер от долната страна на капака на корпуса на AirPods - вярно за всички модели AirPods.

Друга възможност да видите серийния номер на AirPods е да изпълните следните стъпки на вашия iPhone:

 • Отидете в Настройки
 • Докоснете Общи
 • Докоснете About
 • Превъртете надолу и изберете AirPods

Този екран показва серийния номер на вашия продукт.

Ако имате оригиналната опаковка или разписка, можете да намерите серийния номер до баркода или върху оригиналната разписка и фактура.

Оттук нататък ще искате да направите екранна снимка, да копирате този номер в Бележки или да го запазите на друго място.

С AirPods Pro и AirPods 2-ро поколение, всеки AirPod има и собствен сериен номер, отпечатан на самия AirPod.

 • Ако трябва да изпратите вашите AirPods или кутията за зареждане за сервиз, обърнете се към основния сериен номер, отпечатан на капака на кутията или на опаковката или касовата бележка
 • Не е необходимо да предоставяте Apple Support серийните номера на самите AirPods

Какво да направя, ако се намокрят?

Добре, така че да се върнем към първоначалния ни сценарий. Поставили сте любимите си дънки в пералнята, като същевременно несъзнателно сте оставили AirPods в джоб. Цикълът на пране завършва и вашите AirPods падат, докато прехвърляте прането в сушилнята.

Първата ви реакция ще бъде опустошение, тъй като вероятно смятате, че любимите ви слушалки са готови-зо. Преди да ги изхвърлите и тръгнете да купувате друг комплект, има няколко стъпки.

Тази ситуация всъщност ми се случи. Въпреки че не оставих AirPods в пералнята през цялото време. Моите AirPods бяха оставени в шайбата за около 15 минути, преди да разбера какво се е случило.

След като нахлух долу и ги извадих, продължих да хващам сух памучен тампон и кърпа от микрофибър. След това извадих AirPods от кутията за зареждане и започнах да изсушавам всичко, което можех.

НЕ ги включвайте в рамките на първите 12 часа след потапяне, тъй като може да объркате електрическата енергия в кутията. Вместо това ги оставете да изсъхнат за една нощ, след като сте отстранили цялата вода.

Опитайте със силикагел за мокри Airpods

Шансовете са, че бихте си помислили, че предложението би било да използвате торба с ориз. Има обаче някои спорове относно това дали оризът наистина премахва водата от електронните устройства.

Като се държим далеч от аргумента като цяло, ще предложим да се използва химически сушител (сушител) като пакети със силикагел.

Това са малките торбички, които обикновено се доставят с електронни устройства и са предназначени да абсорбират всякаква влага.

Ако нямате нищо от това в дома си, можете да вземете пакет от 20 от Amazon само за $ 8 с първокласна доставка. Можете също така да се отправите към местния Walmart и да видите дали има такива в магазина.

Ще искате да поставите вашите AirPods и калъфа в чанта Ziploc с няколко от тези пакети от силикагел и да ги оставите там за ден-два. Ако всичко върви по план, ще можете да премахнете вашите AirPods и всичко ще работи правилно.

Какво ще кажете за AirPods Pro?

Най-новото допълнение на Apple AirPods, AirPods Pro, е актуален елемент от пускането му през празничния сезон през 2019 г. Тези нови AirPods се рекламират като устойчиви както на вода, така и на пот, но не са водоустойчиви или потни .

Понастоящем AirPods Pro (шушулките за уши, не в случая) има рейтинг IPX4 съгласно IEC стандарт 60529, което по същество означава, че вашият AirPods Pro предлага защита от пръски вода, независимо от посоката, от която пръска водата. Освен това вашите AirPods Pro устойчивост на пот, пръски и вода не са постоянни и вероятно намаляват с времето и нормалното износване.

И не, калъфът за зареждане на AirPods Pro не е устойчив на пот, пръски или вода.

Това означава, че все пак трябва да полагате допълнителни грижи, за да ги свалите от панталона си, преди да си перате. В някои случаи хората съобщават, че всичко е наред след измиването, но това е просто повече късмет, отколкото очакване.

Регистрирайте се за AppleCare +

С AirPods Pro, Apple направи възможно да се регистрирате за AppleCare + за тези слушалки. Бихме препоръчали да се регистрирате за плана за защита, тъй като той предлага заместители или за AirPod, или за самия калъф за зареждане. Има дори известна поддръжка в случай, че вашият AirPods Pro се нуждае от нова батерия.

Ето разбивка на цената:

 • Резервни AirPods Pro - $ 29
 • Резервен калъф за зареждане - $ 29
 • Изгубени AirPods Pro - $ 89
 • Загубен калъф за безжично зареждане - $ 99
 • Такса за обслужване на батерията - $ 0

Най-добрата част за това е, че AppleCare + ще ви струва само $ 29 за регистрация и вашите AirPods са защитени. Има случаи, в които ще трябва да излезете от джоба си, за да замените „Извън гаранцията“. Обикновено те са запазени, когато загубите AirPod или кутията за зареждане.

Какво да направите, ако AirPods Pro се намокри

Първата стъпка, която ще искате да направите, е да намерите мека, суха кърпа и да избършете AirPods Pro и кутията. Очевидно искате да опитате да премахнете колкото е възможно повече влага, така че бихме препоръчали да имате допълнителна кърпа наоколо, на която да превключите.

Може би най-важната стъпка е да  не се опитвате да ги използвате . Ако се опитате да заредите или използвате AirPods Pro, потенциално може да предизвикате недостиг на електричество, което ги прави безполезни. Когато става въпрос за самия калъф за зареждане, избършете го със суха кърпа и след това поставете кутията с главата надолу с отворен капак. След това се насочете към горния раздел и изпробвайте маршрута на пакети от силикагел и чанта Ziploc.

Водата отнема много време, за да изсъхне на въздух, така че ще искате да дадете на своите AirPods поне няколко дни (най-рано), преди да ги използвате отново. Някои потребители съобщават, че чакат месец в комбинираната чанта Silica Gel / Ziploc, преди да ги извадят.

Ако приемем най-лошото

Така че вече сте преминали през горните стъпки и вашите AirPods все още не функционират правилно. Ако нямате AppleCare на AirPods, може да се почувствате, че нещата не могат да се влошат и ще трябва да изплатите още сто + долара!

Ако имате AppleCare, вие спестявате доста!

AppleCare + за AirPods разширява покритието ви до две години от датата на закупуване на AppleCare + и добавя до два случая на случайно покритие на щети, като всеки от тях заплаща такса за услуга от $ 29 плюс данък.

Дори и без AppleCare + за AirPods, пак можете да занесете AirPods и калъфа в местния магазин на Apple, пак можете да ги замените индивидуално.

Ако вашите AirPods не са в гаранция, вероятно е по-евтино да закупите нов комплект, освен ако не сте уверени, че случаят или някой от AirPods все още работи.

Ако те все още са в гаранция и трябва да замените един от AirPods, тогава трябва да можете да го направите срещу малка такса за случайна повреда.

Вероятно е добра идея да не споменавате, че слушалките ви са минали през шайбата, тъй като Apple няма да ги замени по гаранция.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found