Нулирайте настройката Trust This Computer на вашия iPhone или iPad

Вашето устройство пита дали имате доверие на този компютър, когато го свързвате с нов Mac или PC. Ако докоснете Trust , той споделя данни с този компютър. Можете да нулирате настройките „Доверете се на този компютър“ на вашия iPhone или iPad по всяко време.

Добре е да нулирате надеждните компютри, ако устройството ви се доверява на компютри на обществено място или ако планирате да се отървете от собствения си компютър. Опитайте се да избягвате доверието на компютрите в библиотеката, на работа или в училище.

Разберете как да нулирате надеждните компютри за вашия iPhone или iPad по-долу.

Защо iPhone или iPad се нуждаят от мен, за да се доверя на този компютър?

Не е нужно да се доверявате на всеки компютър, който използвате с вашия iPhone, iPad или iPod touch. Всъщност вероятно не би трябвало да вярвате на всички тях!

Когато се съгласите да се доверите на компютър, кажете на устройството си, че е добре да прехвърляте данни към и от компютъра, без да се нуждаете от вашата парола за това.

Предупреждението „Доверете се на този компютър“ се появява, когато се свързвате с нов компютър.

Това е чудесно за синхронизиране на музика, качване на снимки или създаване на резервно копие с помощта на Finder. Но ако някой друг е използвал този компютър, той може да види цялото съдържание, което сте синхронизирали, и дори да свърже вашия iPhone за достъп до данните, които не сте синхронизирали.

Докоснете „Не се доверявайте“, за да заредите устройството си

Ако трябва само да заредите устройството си, докоснете Не се доверявайте, за да запазите данните си сигурни. Вашият iPhone или iPad все още се зарежда, дори ако не вярва на компютъра.

Следващият път, когато се свържете с този компютър, вашият iPhone или iPad ще ви даде възможност да му се доверите отново.

Как да нулирам надеждни компютри на моя iPhone или iPad?

Изберете опцията Нулиране на местоположението и поверителността, за да спрете да вярвате на компютрите.

За съжаление не можете да изберете отделни компютри, за да спрете да се доверявате от вашия iPhone или iPad. Но можете да нулирате всичките си надеждни компютри наведнъж, като нулирате настройките за местоположение и поверителност.

Когато нулирате настройките си за местоположение и поверителност, те също така връщат различни други настройки към състоянието им по подразбиране.

Това включва вашите предпочитания за услуги за местоположение, както и достъп до микрофон, камера и Bluetooth, предоставен на различни приложения. Всяко приложение ви подканва за достъп отново при следващото му използване.

Възстановяването на настройките за местоположение и поверителност на вашия iPhone или iPad не трябва да изтрива никакво съдържание от вашето устройство. Въпреки това препоръчваме първо да направите резервно копие, за всеки случай.

За да нулирате настройките си за местоположение и поверителност:

  1. Отидете в Настройки> Общи> Нулиране .
  2. Докоснете Нулиране на местоположението и поверителността .
  3. Ако бъдете подканени, въведете паролата на устройството си.
  4. Потвърдете, че искате да нулирате настройките .
Докоснете Нулиране на настройките, за да нулирате надеждните си компютри.

Какво ще стане, ако не мога да нулирам настройките на Trust This Computer?

Ако вашият iPhone или iPad все още се свързва с компютри, без да ви помоли първо да им се доверите, може да се наложи да предприемете по-екстремни стъпки, за да нулирате настройките си.

Понякога това се случва, когато има грешка в операционния софтуер на вашето устройство. Но това може да се случи и когато използвате особено стара версия на iOS.

Следвайте стъпките по-долу, за да го поправите.

Стъпка 1. Нулирайте мрежовите настройки на вашето устройство

Това изтрива всички пароли за Wi-Fi, запазени на вашия iPhone, iPad или iPod touch. Той също така трябва да нулира настройките на вашия надежден компютър.

  1. Отидете в Настройки> Общи> Нулиране .
  2. Докоснете Нулиране на мрежовите настройки .
  3. Ако бъдете подканени, въведете паролата на устройството си.
  4. Потвърдете, че искате да нулирате мрежовите настройки .
Не нулирайте мрежовите настройки, освен ако не можете да се свържете отново с Wi-Fi.

Стъпка 2. Актуализирайте до последната версия на iOS или iPadOS

Apple често пуска нови актуализации на софтуера, за да коригира съществуващите проблеми. Актуализирайте софтуера си, за да сте сигурни, че имате най-новите корекции.

  1. Свържете вашия iPhone, iPad или iPod touch с работеща Wi-Fi мрежа.
  2. Отидете в Настройки> Общи> Актуализация на софтуера .
  3. Изтеглете и инсталирайте всички налични актуализации за вашето устройство.
Актуализирайте устройството си до най-новия софтуер.

Стъпка 3. Изтрийте цялото съдържание и възстановете вашето устройство

В екстремни случаи може да се наложи да изтриете напълно устройството си и да го възстановите от резервно копие. Тази стъпка със сигурност ще нулира надеждните компютри, но може и да отнеме много време.

Не забравяйте първо да направите нов архив на вашия iPhone, iPad или iPod touch. След това следвайте стъпките по-долу, за да го изтриете.

  1. Отидете в Настройки> Общи> Нулиране .
  2. Докоснете Изтриване на цялото съдържание и настройки .
  3. Изберете да направите резервно копие, след което изтрийте устройството си.
  4. Ако бъдете подканени, въведете вашата парола и парола за Apple ID.
  5. Потвърдете, че искате да изтриете [Вашето устройство] .
  6. След като устройството ви се рестартира, следвайте подканите за настройка, за да възстановите резервно копие.
Архивирайте устройството си, преди да го изтриете.

Ами ако iPhone продължава да иска да се доверя на този компютър?

Някои от вас може да изпитват обратното на този проблем. Вместо да се притеснявате, че вашият iPhone или iPad се доверяват на обществени компютри, той ви кара да се доверите на едни и същи компютри всеки път, когато се опитате да ги използвате.

След като кажете на устройството си да се довери на компютър веднъж, то не трябва да ви пита отново, освен ако не нулирате настройките.

Но ако това продължава да се случва - или ако устройството ви изобщо не се е съгласило да се довери на компютъра ви - може да успеете да го поправите със съветите по-долу.

Тези съвети работят и ако вашето устройство продължава да пита: „Искате ли да разрешите на този компютър достъп до информация на iPhone?“

Стъпка 1. Използвайте автентичен кабел, за да свържете вашето устройство

Евтините кабели Lightning-to-USB не работят много добре, когато свържете устройството си с компютър. Можете също да изпитате проблеми, ако кабелът, който използвате, е повреден.

Уверете се, че използвате официален кабел за мълния към USB на Apple MFi. И се уверете, че не е изтъркан, прегънат или повреден по някакъв друг начин.

Уверете се, че аксесоарите, които използвате, са сертифицирани MFi.

Стъпка 2. Опитайте различен USB порт на вашия компютър

Ако в USB порта на вашия компютър има отломки, това може да попречи на трансфера на данни от вашето устройство. Осветете фенерче там и използвайте сгъстен въздух, за да се отървете от всичко, което не принадлежи.

Трябва също да тествате различен USB порт на вашия компютър. Ако това работи, има вероятност първият порт, който сте опитали, да бъде повреден.

Тествайте различен USB порт на вашия компютър.

Стъпка 3. Използвайте терминална команда, за да заобиколите подканите за доверие

Ако нищо друго не работи, можете да деактивирате известието Trust This Computer изцяло за вашия Mac. Не препоръчвам това, тъй като прави данните ви по-малко защитени, но можете да опитате, ако нищо друго не работи.

Внимавайте да въвеждате команди на терминала, които намирате онлайн. Ако грешно напишете команда - или въведете лоша команда правилно - може да причини непоправими щети на вашата операционна система.

Преди да продължите, направете резервно копие на вашия Mac и вашия iPhone, iPad или iPod touch. След това продължете на свой риск.

Използвайте тези команди, за да деактивирате подкана Trust This Computer:

  1. Отворете терминала на вашия Mac.
  2. Въведете следната команда, за да деактивирате подкана Trust This Computer:

    
sudo killall -STOP -c usbd

  3. Въведете вашата администраторска парола за Mac и натиснете Enter .
  4. За да активирате повторно подканите Trust This Computer, въведете:

    
sudo killall -CONT -c usbd

  5. Въведете вашата администраторска парола за Mac и натиснете Enter .
Използвайте терминала, за да активирате заявките за доверие отново, когато приключите.

Уверете се, че знаете как да синхронизирате устройства с Catalina

След като нулирате настройките Trust This Computer на вашия iPhone или iPad, трябва да се доверите на личния си компютър, преди да можете да синхронизирате или архивирате отново.

Тъй като Apple прекрати iTunes, трябва да използвате Finder за синхронизиране и архивиране на вашите устройства сега. Кажете ни как се справяте в коментарите!

скорошни публикации