Не можете да възстановите от архивиране на iOS 12.3.2? Ето какъв е проблемът

Ако в момента имате iPhone 8 Plus с iOS 12.3.2, може да е умно да избегнете закупуването на нов iPhone. Това е така, защото няма да можете да възстановите архива си на нов iPhone.

Този проблем изглежда е резултат от пропуск от страна на Apple. Но това може да доведе до някои проблеми, ако надстройвате от iPhone 8 Plus на по-ново устройство. Ето какво трябва да знаете (както и възможно решение, ако вече сте закупили ново устройство).

Проблемът

Може да срещнете това съобщение за грешка или подобно, ако възстановявате от резервно копие на iOS 12.3.2.

По принцип компанията пусна iOS 12.3.2, за да поправи конкретна грешка в iPhone 8 Plus. Тази актуализация беше пусната само за конкретния модел iPhone - това означава, че най-новият софтуер, наличен за iPhone XS или iPhone 7, е iOS 12.3.1.

Това причинява проблеми, ако в момента имате iPhone 8 Plus с iOS 12.3.2 и искате да възстановите от това архивиране. (Можете да проверите каква версия използвате в Настройки -> Общи -> Информация.)

Ако сте архивирали устройството си, когато работите с iOS 12.3.2, няма да можете да възстановите от това архивиране на ново устройство.

Това е така, защото iOS 12.3.2 технически е „по-нова“ версия на iOS от последната версия за всички устройства на Apple, която е iOS 12.3.1.

Проблемът засяга както архивирането на iTunes на Mac или PC, така и архивите, направени и съхранени в iCloud.

Вече видяхме шепа доклади за предишни собственици на iPhone 8 Plus, които се опитват да надстроят до iPhone XS, iPhone XS Max или iPhone XR и не могат да възстановят от последното си архивиране. Очевидно това е проблем за всеки, който току-що е разделил доста пари за лъскав нов iPhone.

Решения, когато не можете да възстановите от архивиране на iOS 12.3.2

Когато се регистрирате за публичната бета версия, трябва да изтеглите iOS 12.4, а не iOS 13.

Може би най-лесното нещо е да се избегне надстройването на вашия iPhone

 • Ако имате iPhone 8 Plus, работещ с най-новия софтуер и сте обмисляли да получите нов iPhone, просто го избягвайте, докато има актуализация след iOS 12.3.2 (като iOS 12.4), които са пуснати за по-широк спектър от устройства

Това няма да е най-удобно за много потребители. И ако вече сте закупили ново устройство, до което да надстроите, този съвет няма да ви помогне.

За щастие може да има няколко решения, ако сте готови да положите малко усилия за разрешаването на проблема

 • Актуализиране до iOS 12.4 Beta
 • Най-лесният начин да заобиколите този проблем е да инсталирате най-новата публична бета версия на iOS 12.4 на вашето „целево устройство“ (новият iPhone, на който искате да възстановите резервно копие)
 • Регистрирайте се за публичната бета програма на Apple на тази връзка. Ще трябва да влезете с вашия Apple ID и да се съгласите с правилата и условията
 • След като стигнете до страницата Ръководство за публични бета версии, докоснете регистрирайте вашето iOS устройство в менюто Първи стъпки
 • Превъртете надолу, за да инсталирате профила. Уверете се, че сте избрали конфигурационния профил на iOS 12, а не този на iOS 13 . Ще има малък абзац, започващ с „Не сте готови за iOS 13?“
 • Докоснете връзката („... изтегляне на конфигурационния профил на iOS 12 тук“)
 • Докоснете Инсталиране в горния десен ъгъл
 • Ще трябва да въведете паролата си и да натиснете Инсталиране отново
 • Рестартирайте iPhone, за да запазите промените
 • След като вашият iPhone се рестартира, процесът на актуализация по същество е същият както обикновено. Просто отидете в Настройки -> Общи -> Актуализация на софтуера и натиснете Изтегляне и инсталиране под iOS 12 Public Beta.

Вече трябва да можете да възстановите резервното копие на iOS 12.3.2 на новото си устройство с iOS 12.4.

Обикновено никога не препоръчваме да инсталирате бета софтуер върху ежедневния си драйвер.

Но iOS 12.4 бета е сравнително стабилна версия. И освен ако Apple не пусне нова версия на iOS 12.3.X, това изглежда е най-лесният и безопасен начин да получите резервно копие на iOS 12.3.2 на вашето устройство. Имайте предвид, че говорим за iOS 12.4 бета, а не за iOS 13 бета .

Последният софтуер (iOS13 бета) ще бъде доста по-бъги от iOS 12.4 - така че освен ако не разбирате и не искате да приемете рисковете, силно препоръчваме да го избягвате.

Други опции, ако устройството ви не може да възстанови от архивиране на iOS 12.3.2

Има няколко различни опции, когато става въпрос за разрешаване на този проблем, но дали те ще ви бъдат полезни или не, зависи от вашите обстоятелства

 • Читателят Benji използва това креативно решение: направете резервно копие на iTunes на компютър, намерете папката за архивиране и отворете файла info.plist в добър текстов редактор (Benji препоръчва Sublime.) Намерете ключа на версията на продукта, който трябва да има стойност „ 12.3. 2 ”и просто го модифицирайте до„ 12.3.1 ”и запазете файла (с оригиналното му име.) Този хак измамва iTunes, мислейки, че архивирането на 12.3.2 е по-старата версия 12.31.1. Benji направи това без проблеми и го използва в продължение на седмици, откакто направи тази промяна
 • Ако имате търпение, можете просто да го изчакате, докато Apple пусне iOS 12.4 или точкова актуализация до iOS 12.3. Актуализирайте своя iPhone 8 Plus, направете резервно копие и би трябвало да сте готови, когато дойде време за надстройка
 • Можете също да опитате да понижите вашия iPhone 8 Plus до iOS 12.3.1. Имайте предвид, че този метод не е одобрен от Apple и изисква малко ноу-хау и допълнителни усилия

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found