iOS: Опцията iCloud Backup now е сива, коригирайте

Подобно на добър гражданин на Apple iOS, вие правите редовно архивиране на вашия iPhone или друг iDevice с помощта на iCloud. Но един ден, когато изпълнявате своите граждански задължения за iDevice, осъзнавате, че вашият iCloud е архивиран вече в сиво. И вече не можете ръчно да създадете резервно копие на всичките си важни данни от iDevice.

Може би сте опитали всичко, за което можете да се сетите, но всичко за нищо, архивирането на вашия iCloud сега остава сиво. Чувства се като последната капка - тази, която разби камилите обратно, може би е време да преминете към тази друга операционна система за телефон, която няма да бъде наречена?

Не се страхувайте, вие сте сред приятели и колеги iFolks със сходни проблеми. И днес имаме няколко събрани съвета, за да решите всички тези iCloud архивиране сега сиви проблеми! Сега поемете глътка въздух и се потопете - нека върнем нещата в работно състояние.

Задният фон

Когато архивирате вашия iPhone, iPad или iPod touch на iCloud, имате копие на цялата си информация, само в случай че вашият iDevice някога бъде заменен, загубен или повреден.

Ето защо архивирането е толкова важно. В някои случаи опцията iCloud „Архивиране сега“ (Настройки> iCloud> Архивиране) на вашия iPhone, iPad или iPod touch изглежда „сива“ или неясна.

Ако това се случи, не можете да направите резервно копие на устройството си ръчно.

Ако опцията Архивиране сега е сива, това може да се дължи на това, че не сте свързани с WiFi, така че първо проверете това. Виждането на вашия iCloud Back Up Now в сиво също е симптом на мрежовите ограничения.

Като цяло обществените интернет мрежи имат настройки за ограничение, които правят iCloud Backup недостъпен. Такъв е случаят с много училища, търговски, бизнес и дори хотелски мрежи.

Ако смятате, че това е вашата ситуация, свържете се със системния администратор или с ИТ отдела за съдействие.

Друга възможна причина за iCloud Backup в сиво е собствените сървъри на Apple

Затова преди отстраняване на неизправности проверете дали iCloud Backup е наличен на страницата за поддръжка на Apple System. 

Проверете за жълт знак за добив до услугите на iCloud. Ако видите такава, щракнете или докоснете всяка услуга, за да получите повече подробности, например кога за първи път са докладвани проблеми и текущото състояние.

За съжаление, ако видите проблеми на сървърите на Apple, единственото решение е времето. Така че упражнявайте търпение и изчакайте малко време (някъде от часове до дни) и след това проверете по-късно дали услугите са нормални (изброени в зелено - както е налично) и след това опитайте отново да архивирате iCloud.

Поправки за iCloud Back Back Now Greyed Out

Ако имате този проблем, опитайте тези стъпки една по една, за да разрешите проблема си. Обърнете внимание, че след извършване на всяка стъпка проверете дали проблемът е разрешен.

 1. Превключете iCloud Backup Off и отново On On. Отидете в  Настройки> Профил на Apple ID> iCloud> Резервно копие на iCloud> Изключено  (кажете ОК, за да спрете предупреждението за съобщение на iCloud Backup, след това изчакайте 20-30 секунди и го включете отново)
 2. Свържете се с iTunes, ако е налице. Изберете вашето устройство и проверете настройките, изброени за Архиви. Ако сте избрали бутона за този компютър, променете този избор на iCloud. След това изключете устройството си, рестартирайте го и вижте дали iCloud BackUp вече не е в сиво
  1. За това не е нужно да използвате компютъра си. Докато има инсталиран iTunes, можете да правите тези промени
 3. Проверете дали самолетният режим е ИЗКЛЮЧЕН ( Настройки> Самолетен режим ) не забравяйте, че трябва да имате WiFi връзка, за да стартирате архивирането си 
 4. Уверете се, че вашият iDevice е свързан със силен и стабилен WiFi
 5. Проверете дали Ограниченията са включени
  1. За iOS 12 отворете  Настройки> Време на екрана> Ограничения за съдържание и поверителност  и временно изключете всички ограничения 
  2. За iOS 11 и по-долу, в Настройки> Общи> Ограничения  и го изключете
  3. Също така докоснете   Настройки> Общи> Ограничения> Акаунти и задайте това на Разрешаване на промени
 6. Нулирайте мрежовите настройки ( Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на мрежовите настройки )
 7. Актуализирайте вашето iOS устройство до най-новата версия на iOS
 8. Уверете се, че имате достатъчно памет на вашия iDevice. Докоснете  Настройки> Общи> Съхранение на iPhone  или Настройки> Общи> Информация> Налично  и се уверете, че имате на разположение поне 500 MB

Проверете iCloud Devices

Може да имате няколко iPhones или други iDevices, свързани с вашия акаунт в iCloud.

Проверете колко по-стари устройства все още са изброени като свързани с вашия акаунт в iCloud. Премахнете всички тези стари устройства от вашия iCloud акаунт. Вижте дали това променя проблема със сивото iCloud.

Допълнителни съвети за архивиране на iCloud вече са сиви

 1. Опитайте Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на всички настройки
  1. Няма да загубите текстове, имейли, снимки, приложения или други данни. Но трябва да въведете отново няколко настройки, като мелодия на звънене, тапет, WiFi вход и пароли 
 2. Проверете дали всичко на вашия iPhone е вписано в същия акаунт в iCloud, включително iTunes & App Store, FaceTime, съобщения, център за игри (настройки само сега) и други
 3. И накрая, ако все още, нищо не се опитайте да излезете от магазина за приложения
  1. Отворете App Store
  2. Докоснете иконата на профила или снимката в горния десен ъгъл
  3. Докоснете вашия Apple ID или превъртете надолу и изберете Изход
  4. Рестартирайте и след това влезте отново
  5. За по-стари версии на iOS
   1. Потърсете страницата с функции
   2. Превъртете до долу и натиснете бутона с вашия Apple ID
   3. Докоснете Изход
   4. Рестартирайте устройството си. ТОВА Е СУПЕР ВАЖНО. Това не работи без тази част
   5. След като рестартирате, влезте отново в акаунта си

Обобщение

Когато iCloud не работи на нашите iDevices както обикновено, това смущава и е неудобно. Така че, надяваме се, един от тези съвети работи за вас. Ако вие или вашите приятели / семейство сте открили различни методи с резултати, уведомете ни. Обичаме да споделяме информация и да се учим един от друг - за това е всичко това в интернет.

След като iCloud се върне в работно състояние, включете автоматичните архиви. По този начин знаете, че дори в редките случаи, когато нещата се объркат, iCloud ви е покрил.

Задайте iCloud на Автоматично архивиране

 • Проверете дали имате достатъчно свободно място в iCloud за архивиране
 • Включете iCloud Backup в Settings> iCloud> Backup
 • Свържете вашия iDevice към източник на захранване
 • Уверете се, че вашият iDevice е свързан с Wi-Fi мрежа
 • Заключете екрана на iDevice

Съвети за читателите 

 • Много потребители използват едно и също устройство както за работа, така и за лична употреба. Ако използвате работен iPhone, шансовете са, че вашата компания е добавила в профил към устройството. Това може да е причина за конфликт. Работните места често добавят частна VPN / профил към фирмените устройства на своите служители
 • Докоснете   Настройки-> Общи-> Управление на профила . Премахнете профила, който блокира функцията за архивиране на iCloud. Това беше поставено на устройството ми като част от получаването на работен имейл, установен на устройството. Архивирането работи веднага след премахването на профила.
 • Ако опцията Архивиране сега е сива, това може да се дължи на мрежово ограничение. Училищата или бизнес мрежите често имат настройки на профили или ограничения, които правят iCloud Backup недостъпен. Опитайте се да премахнете свързания профил, който се инсталира, докато настройвате служебен или училищен имейл. Отидете в Настройки> Общи> Профил и изтрийте профила. След това опитайте и активирайте iCloud Backup и докоснете Back Up Now, ако е налично. Ако това не помогне, свържете се с вашето училище или ИТ отдел на компанията
 • Свързах телефона си към iTunes, за да направя жично архивиране и осъзнах, че когато щракнах върху телефона си в секцията Архивиране, вместо iCloud е избран бутонът за Този компютър. Смених превключвателя на iCloud и когато изключих iPhone от компютъра си, бутонът за архивиране вече не беше в сиво на телефона ми
 • Ако участвате в публичната бета версия и я оставите, не забравяйте да възстановите архива на данните си ПРЕДИ да сте въвели публичната бета версия

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found