Как да се регистрирате за iCloud (актуализиран 2020) - iPhone, Mac или PC с Windows

iCloud кара устройствата на Apple да работят безпроблемно заедно. Той автоматично синхронизира снимки, файлове и данни от приложения. Редовно създава криптирани архиви. Предпазва от загуба или кражба. И ще ви отнеме по-малко от пет минути, за да завършите регистрацията си в iCloud с това ръководство с инструкции.

Да се ​​научиш как да се регистрираш за iCloud е лесно; позволяването му да се синхронизира между вашите устройства е без усилие. Всеки потребител получава 5 GB безплатно хранилище iCloud, когато се регистрира. Това се използва за бележки, снимки, документи и др. Когато е включен, iCloud актуализира тези данни автоматично на всяко устройство. Както казах: без усилие.

Работата с толкова много данни от iCloud прави обичайно използването на вашите 5 GB. Ето защо имаме няколко съвета за освобождаване на хранилището iCloud, ако е необходимо или можете да закупите повече място за съхранение от Apple. Междувременно да започнем.

Подобни публикации:

  Какво да направите, преди да се регистрирате за iCloud

  За да използвате iCloud, ви е необходим акаунт на Apple ID. Снимка: С любезното съдействие на Apple

  Можете да се регистрирате за iCloud, използвайки почти всяко устройство: iPhone, iPad, Mac или дори компютър с Windows. Регистрирането използва вашите данни за Apple ID, така че ако все още нямате Apple ID, създайте нов акаунт в Apple ID сега или следвайте указанията за създаване на такъв, докато преминавате през регистрацията в iCloud.

  По този начин Apple може да направи най-добрите препоръки за вас и винаги ще имате достъп до покупките си.

  Трябва да използвате един и същ Apple ID за всички услуги на Apple, от изтеглянето на App Store до ангажиментите в магазина. И най-добре е да не споделяте Apple ID с друг човек. Вместо това споделете семеен план на Apple, който позволява споделяне на приложения, музика и други, без да споделяте един Apple ID.

  Научете какво да правите, ако вече имате Apple ID, но нямате достъп до него.

  Проверете за актуализации на софтуера, преди да се регистрирате в iCloud. Снимка: С любезното съдействие на Apple

  Преди да се регистрирате за iCloud, трябва също така да се уверите, че използвате най-новата операционна система (iOS, iPadOS и macOS) на всичките си устройства. С всяка актуализация Apple подобрява и разширява услугите на iCloud. Това означава, че някои услуги може да не работят, ако сте на остаряла операционна система.

  Отидете в настройките на вашето устройство, за да проверите за актуализации на софтуера. За iDevices отидете в  Settings> General> Software Updates . За Mac отворете  System Preferences> Software Updates.

  Как да получите имейл адрес на iCloud Mail

  Наред с всичко останало споменато, iCloud може също да синхронизира имейли между устройства - при условие, че използвате имейл адрес на iCloud. По-старите имейл акаунти на Apple, като @ mac.com или @ me.com, също ще могат да се синхронизират чрез iCloud.

  Ако вече имате акаунт в Apple ID, можете да получите безплатен имейл адрес в iCloud, след като влезете в iCloud и се регистрирате. Просто отидете в настройките на iCloud на всяко от вашите устройства и включете бутона Mail .

  Включете Mail в настройките на iCloud, за да настроите имейл адрес на iCloud.

  Ако все още нямате акаунт в Apple ID, можете да създадете безплатен имейл адрес в iCloud едновременно с вашия акаунт в Apple ID. Единственото предупреждение тук е, че трябва да създадете акаунт на Apple ID с помощта на устройство на Apple по време на регистрацията в iCloud, описана по-долу.

  Как да се регистрирате за iCloud на iPhone, iPad или iPod

  Устройствата iPhone, iPad и iPod Touch използват iOS. Докато устройството ви работи с iOS 5 или по-нова версия (което вероятно е след пускането на iOS 5 през 2011 г.), ще имате достъп до поне някаква форма на iCloud.

  Отворете приложението Настройки.

  За да се регистрирате за iCloud на устройство с iOS, първо трябва да отворите приложението Настройки .  

  Или докоснете името си, или докоснете, за да влезете.

  Ако вече сте влезли в Apple ID на вашето устройство, докоснете [Вашето име] в горната част на настройките. В противен случай докоснете Вход във вашето [устройство] и въведете подробности за вашия Apple ID акаунт или създайте нов.

  Ако изберете да създадете акаунт на Apple ID на този етап, ще ви бъде дадена възможност да получите безплатен имейл адрес в iCloud, ако искате такъв.

  Докоснете iCloud и изберете какви приложения искате да синхронизирате в облака.

  iCloud се включва автоматично, когато влезете с вашия Apple ID. Докоснете бутона iCloud, за да изберете кои данни искате да синхронизирате през iCloud и да управлявате хранилището си.

  Как да се регистрирате за iCloud на Mac

  За да работи с iCloud, вашият Mac трябва да работи поне с OS X Lion (отново, много вероятно, тъй като излезе през 2011 г.). За най-добро iCloud изживяване трябва да актуализирате до най-новия macOS, ако е възможно.

  За да се регистрирате за iCloud на Mac, започнете, като отворите системните предпочитания . Можете да направите това, като отворите приложението, както бихте отворили всяко друго приложение за Mac, или като щракнете върху иконата на Apple в лентата с менюта.

  Щракнете върху iCloud и влезте или създайте Apple ID.

  За macOS Catalina щракнете върху  Apple ID в System Preferences.

  Ако използвате macOS Mojave или по-стара версия, щракнете върху бутона iCloud в Системни предпочитания и въведете данните за вашия Apple ID, ако бъдете помолени да го направите.

  За тези от вас без Apple ID акаунт, следвайте подканите за създаване на такъв и Вземете безплатен имейл адрес в iCloud в процеса, ако искате.

  Поставете отметки в квадратчетата, за да изберете какво искате да синхронизирате през iCloud.

  След като влезете в iCloud System Preferences, можете да изберете какви данни да синхронизирате през iCloud и да управлявате своето хранилище.

  Как да се регистрирате за iCloud на компютър с Windows

  Потребителите на Windows ще трябва да изтеглят iCloud за Windows. За да използвате това приложение, трябва да се уверите, че компютърът ви работи с Windows 7 или по-нова версия.

  За да използвате iCloud, имате нужда от Windows 7 или по-нова версия. Снимка: С любезното съдействие на Microsoft

  iCloud за Windows ви позволява да синхронизирате данни - снимки, контакти, бележки и всичко останало - между вашите устройства на Apple и компютър с Windows. Първо ще трябва да направите акаунт на Apple ID и да се регистрирате за iCloud на вашите устройства на Apple.

  Влезте с вашия Apple ID, след като сте изтеглили iCloud за Windows. Снимка: С любезното съдействие на Apple

  За да започнете, изтеглете и инсталирайте iCloud за Windows от уебсайта на Apple. След това въведете данните за Apple ID, за да влезете в приложението.

  Поставете отметки в квадратчетата, за да изберете какво искате да синхронизирате през iCloud. Снимка: С любезното съдействие на Apple

  След като влезете в системата, можете да управлявате хранилището си и да изберете кои приложения искате да синхронизирате през iCloud.

  Както можете да видите, регистрирането за iCloud е почти толкова лесно, колкото използването на неговите функции. Вижте тези съвети, ако откриете, че изчерпването на хранилището на iCloud свършва . И не забравяйте да ни уведомите какво правите и не обичате да използвате iCloud за в коментарите!

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found