Airdrop не работи? 7 корекции за разглеждане

Въпреки че Airdrop е удобна функция, която прави прехвърлянето между устройства супер лесно, много потребители съобщават за проблеми с Airdrop. Някои успяха да изпращат данни само на ограничени контакти. Други обаче не можаха да изпратят или получат нищо изобщо чрез Airdrop.

Освен това за някои потребители с iOS / iPadOS и Mac OS X El Capitan-macOS High Sierra Airdrop изглежда не работи. Броят пъти, в които Airdrop не работи, е просто смайващ. AirDrop е една от функциите, които се нуждаят от още работа от страна на Apple, за да я направят по-гладка и безпроблемна, преди да може да бъде широко използвана.

Ако не сте използвали функцията Airdrop, предлагаме ви да разгледате нашето удобно ръководство за Airdrop.

Следвайте тези бързи съвети, за да помогнете, когато AirDrop не работи

 • Актуализирайте своите iOS, iPadOS и macOS (или Mac OS X) до най-новата версия на вашето устройство или компютър
 • Изключете Personal Hotspot на вашето iOS устройство
 • Променете настройките на AirDrop от „Само контакти“ на „Всички“
 • Уверете се, че режимът „Не безпокойте“ е изключен
 • Включете Bluetooth и WiFi както на Mac, така и на iDevice
 • Превключете AirDrop и го включете отново
 • Рестартирайте или принудително рестартирайте iDevice
 • Изключете и включете WiFi
 • Проверете защитната стена на вашия Mac за блокирани входящи връзки
 • Свържете вашия Mac с интернет чрез WiFi, а не Ethernet

Използвате iOS 11+ или iPadOS и не можете да намерите AirDrop?

Достъпът до Airdrop се промени донякъде с iOS 11. Ако сте актуализирали своя iPad или iPhone до последното надстройване, моля, кликнете по-долу, за да видите как можете да намерите и използвате Airdrop с iOS 11+ и iPadOS.

СВЪРЗАНИ: Къде е Airdrop в iOS 11+ и iPadOS

Ръководство за отстраняване на неизправности на AirDrop

Ето няколко предложения и съвети, които нашите читатели ни казват, че AirDrop работи на техните устройства и Mac.

 • Моля, уверете се, че устройствата, които използвате, са включени Airdrop и на поне 20 фута едно от друго. Устройството с iOS трябва да има изключена „Лична точка за достъп“. Моля, проверете вашите Настройки> Клетъчни, за да се уверите, че тази настройка е обгрижена
 • Ако AirDrop на приемащото устройство е настроено да получава елементи само от контакти , уверете се, че сте влезли и на двете устройства с вашия Apple ID и iCloud. Също така се уверете, че имейл адресът или телефонният номер, свързани с вашия Apple ID, са в приложението Контакти на приемащото устройство
 • Ако имате проблеми с Airdrop с вашите устройства с iOS, предлагаме да проверите настройката „Не безпокойте“ на вашето устройство. С активиран DND на вашите устройства, Airdrop не изглежда да си сътрудничи. Изключете настройката „Не ме безпокойте“ и след това опитайте функцията Airdrop

Надстройте до най-новите macOS или Mac OS X

Функциите на Airdrop са доста чувствителни към различните актуализации на операционната система на устройствата. Ако използвате iOS 11+ на вашия iDevice, моля, не забравяйте да надстроите своя Mac до El Capitan или най-новата версия на macOS.

Софтуерните актуализации на поне OS X El Capitan 10.11.1 (15B42) разрешиха проблемите за много потребители, работещи с iOS 9.1 и по-нови версии (13B143). Ако вече използвате El Capitan без значителни проблеми, предлагаме да го актуализирате до най-новата версия и да се уверите, че вашият iPhone или iPad работи с iOS 9.2 или по-нова версия.

Накарайте AirDrop да работи чрез някои основни настройки

 1. Bluetooth: Уверете се, че Bluetooth на вашия iPhone е включен и работи правилно на вашия iPhone. Отидете в Настройки и щракнете върху Можете също да включите Bluetooth от контролния център. Плъзнете (отдолу или отгоре на екрана, в зависимост от модела) вашия iPhone, за да разкриете контролния център.
  1. Някои от нашите читатели откриха, че дори с активиран Bluetooth на двете устройства; те трябваше да отворят Bluetooth предпочитанията на Mac ( Системни предпочитания> Bluetooth  или чрез иконата на Bluetooth в горната лента на менюто), за да ги видят техните iPhone и iPad. Затова опитайте този съвет, ако имате проблеми със свързването с AirDrop!
 2. Wi-Fi: AirDrop също се нуждае от Wi-Fi, въпреки че не е необходимо да се свързвате с Wi-Fi мрежа. Трябва обаче да включите Wi-Fi на вашия iPhone. Отидете в Настройки и кликнете върху Wi-Fi. Подобно на Bluetooth, Wi-Fi настройките също могат да се превключват от контролния център

 1. AirDrop: AirDrop се намира в контролния център на вашия iPhone. От началния екран на вашия iPhone плъзнете отдолу нагоре и той ви показва AirDrop. За iOS 11 и по-нови версии или iPadOS,  AirDrop е малко по-скрит. Дълбоко натискане или 3D докосване върху мрежовата плочка, показваща самолетен режим, за да се разкрие допълнително меню с AirDrop като опция.  

Когато докоснете AirDrop, ще видите три опции; единият е изключен, вторият е контактите, а третият - всички. Опцията  Контакти ще ви позволи да изпратите данните на близки приятели, които имат Apple ID. Предлагаме ви да изберете опцията за всички .

Включване / изключване на въздушната капка

Soft Нулирайте вашия iPhone

Ако методът за просто включване и изключване не е работил за вас, трябва да опитате меко нулиране на вашия iPhone. Натиснете бутона за захранване за известно време и плъзнете. Изчакайте 10-20 секунди и включете отново.

Или опитайте хардуерно нулиране (принудително рестартиране)

Ако софтуерното нулиране не работи, време е да опитате по-драстичното принудително рестартиране. Опциите за това се различават в зависимост от модела iPhone. Но за iPad и iPod Touch натискате едновременно Home и Power, докато не видите логото на Apple, след което пуснете.

Как да извършите принудително рестартиране на модели iPhone

 • На iPhone 6S или по-долу плюс всички iPad с бутони за дома и iPod Touches 6-то поколение и по-долу, натиснете едновременно Home и Power, докато не видите логото на Apple
 • За iPhone 7 или iPhone 7 Plus и iPod touch 7-мо поколение: Натиснете и задръжте бутоните Side и Volume Down за поне 10 секунди, докато не видите логото на Apple
 • На iPhone 8 или по-нова версия или iPad без бутон за начало: Натиснете и бързо освободете бутона за увеличаване на звука. След това натиснете и незабавно отпуснете бутона за намаляване на звука. Накрая натиснете и задръжте бутона Side / Top, докато не видите логото на Apple

Временно изключете WiFi на вашия MacBook

Другият трик, който работи добре, когато вашият Airdrop не си сътрудничи между вашия MacBook и iDevice, е около Wi-Fi връзката на вашия MacBook.

Временно прекъснете връзката си с Wi-Fi. Не го изключвайте.

За целта натиснете клавиша Option на клавиатурата на MacBook и кликнете върху иконата Wi-Fi в горния десен ъгъл и изберете прекъсване на връзката.

Изчакайте няколко минути и след това се свържете обратно към вашия Wi-Fi. Тествайте функцията си Airdrop.

Разгледайте настройките на защитната стена на Mac

Някои потребители използват вградената защитна стена на Mac. Ако използвате защитната стена, моля, отидете на

Горно ляво меню на Apple> Системни предпочитания> Сигурност и поверителност> Защитна стена . Ако вашата защитна стена е включена, моля, кликнете върху опциите на защитната стена ... и се уверете, че не блокирате входящите връзки.

Оставете Ethernet изключен

Ако свържете вашия Mac с интернет чрез Ethernet, опитайте да го изключите и оставете вашия Mac да използва стриктно WiFi. Някои от нашите читатели съобщават, че когато свързват своите Mac компютри чрез Ethernet, те не могат да AirDrop файлове от своя Mac към iPhone или iPad. Въпреки това, те все още могат да изпращат файлове от iPhone към Mac - просто не обратното!

Airdrop между New Mac към по-стария iMac

Първият бизнес ред е да се уверите, че въпросните Mac-ове са разположени достатъчно близо един до друг. Също така, не забравяйте да проверите за „По-стария Mac“, като щракнете върху „Не виждам това, което търсите“ в екрана Airdrop.

Опитайте се да деактивирате вашето iCloud устройство и след това да го активирате отново на вашия Mac. Тази опция изглежда работи за някои потребители.

Ако нито един от тези методи не работи за вас, това може да е свързано с проблеми с вашия файл с предпочитания за Bluetooth на вашия Mac. Първо изключете Bluetooth на вашия Mac. Изтрийте файла  /Library/Preferences/com.apple.Bluetooth.plist и след това върнете обратно вашия Bluetooth.

Липсва AirDrop на MacBook?

Един от другите проблеми, с които някои читатели са се сблъскали след надграждане на macOS, е, че функцията Airdrop изчезва.

Ако имате проблеми с Airdrop на вашия MacBook, отворете помощната програма Terminal в папката Applications.  

 1. Първо деактивирайте Airdrop, като въведете този ред след подкана на терминала
  1. по подразбиране пише com.apple.NetworkBrowser DisableAirDrop -bool ДА
 2. След това го активирайте отново
  1. по подразбиране пише com.apple.NetworkBrowser DisableAirDrop -bool NO
 3. Рестартирайте своя MacBook и проверете дали можете да осъществите достъп и да използвате AirDrop

Няма време? Погледнете нашето видео!

Кратко видео ръководство, открояващо различните съвети, е предоставено по-долу за вас. Моля, разгледайте и ни уведомете за вашите коментари.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found