Как да използвате приложението Apple TV Remote на iPhone

Въпреки че вероятно вече имате дистанционно управление за вашия Apple TV, като дистанционното управление Siri, има още една страхотна опция. Приложението Apple TV Remote ви позволява да правите всякакви неща на вашия Apple TV направо от вашия iPhone.

Така че, отпуснете се, отпуснете се и не се притеснявайте да преминете през стаята, за да вземете вашето Siri Remote. Това ръководство ви показва всичко, което трябва да знаете за това как да използвате приложението Apple TV Remote на вашия iPhone.

Направете повече на вашия Apple TV :

  • Как да работите с папки на Apple TV за организиран изглед
  • Как да преглеждате вашите iPhone Memories филми на Apple TV
  • Apple TV не отваря приложения на трети страни, как да поправя
  • Как да активирам или деактивирам VoiceOver на Apple TV

Изтеглете и свържете приложението Apple TV Remote

Можете да изтеглите приложението Apple TV Remote за вашия iPhone безплатно от App Store. Описанието на App Store има дълъг списък с изисквания за устройство и операционна система за използване на приложението. Моля, не забравяйте да проверите за вашите устройства и системи.

След като изтеглите и инсталирате приложението, отворете го, за да го свържете с вашия Apple TV. Уверете се, че телевизорът ви е включен и приложението ще го намери. Когато вашият Apple TV се покаже на екрана на приложението, изберете го.

Свържете приложението Apple TV Remote.

Ако не виждате телевизора си, уверете се, че Apple TV и iPhone са в една и съща Wi-Fi мрежа.

Основи на приложението Apple TV Remote

Подобно на вашето Siri Remote, в центъра имате голям квадрат за вашите жестове с плъзгане. Плъзнете наляво, надясно, нагоре и надолу, за да навигирате в Apple TV. Можете да докоснете, за да отворите приложение, да докоснете и задържите приложение, за да го преместите, или да докоснете, задръжте и след това да изберете бутона за възпроизвеждане / пауза, за да отворите действията на приложението като изтриване или преместване в папка.

Приложение за дистанционно Apple TV

Разполагате и с бутони за менюто, възпроизвеждане / пауза, приложението Apple TV и микрофона. И можете да използвате същите жестове, които сте свикнали да харесвате двойно докосване на бутона на Apple TV, за да отворите превключвателя на приложения, или да го докоснете и задържите, за да заспите телевизора си.

Характеристики на приложението Apple TV Remote

Заедно с основите, от които се нуждаете, за да контролирате Apple TV, приложението Apple TV Remote има допълнителни функции, които ви помагат да направите повече.

Въвеждане на текст : Ако кацнете на място, където трябва да въведете текст, като парола или поле за търсене, приложението ще отвори клавиатура. Въведете това, от което се нуждаете, или докоснете микрофона до текстовото поле, за да го диктувате.

Клавиатура за дистанционно приложение на Apple TV

Попитайте Siri за помощ : Siri е на ваше разположение с това приложение, точно както с Siri Remote. Докоснете и задръжте бутона на микрофона и задайте въпроса си или дайте командата си.

Контролирайте възпроизвеждането : Когато гледате шоу или слушате песен, можете да използвате приложението за възпроизвеждане, пауза, движение напред или назад.

Разбъркване или повторение : Докато възпроизвеждате песен или плейлист, можете да разбърквате мелодиите или да повтаряте песента. Докоснете Детайли в горната част по време на песента, за да се покажат тези бутони.

Възпроизвеждане в приложението Apple TV Remote

Вижте текстовете на песните : Искате ли да пеете заедно? Докато се изпълнява мелодия, докоснете Детайли горе вдясно. След това плъзнете нагоре на този екран и докоснете Покажи до Текст.

Вижте какво следва по-нататък : Ако се наслаждавате на плейлист, можете да видите коя песен е следващата. За пореден път докоснете Подробности и плъзнете нагоре на този екран. Ще видите песните следващата на опашка.

Опашка за плейлисти на приложението Apple TV Remote и текстове

Избор на глави за филми : Когато гледате филм, можете да използвате приложението, за да преминете към конкретна глава за филм.

Включете субтитрите : Ако искате субтитри за шоуто, което гледате, просто докоснете Детайли в горната част на приложението, докато гледате, и след това докоснете бутона Аудио и субтитри, за да изберете опция.

Опции за отдалечено приложение на Apple TV и опции за субтитри

Играйте игра : Можете да използвате акселерометъра и жироскопа, за да играете игри с приложението, точно както бихте направили с Siri Remote.

Използвайте контролер за игри : Можете също да превърнете приложението в контролер за игри. Просто отворете играта си и след това докоснете иконата на контролер в горната част на екрана на приложението.

Apple TV Remote App превключва към контролер за игри

Контролирайте силата на звука на телевизора : За телевизионни приемници, които предлагат поддръжка на HDMI-CEC, можете да използвате бутоните за сила на звука отстрани на вашия iPhone, докато използвате приложението за управление на силата на звука на Apple TV.

За пореден път можете да вземете приложението Apple TV Remote в App Store безплатно.

Добавете дистанционното управление на Apple TV към вашия Център за управление

Заедно с това удобно приложение, което можете да изтеглите от App Store, има и функция за дистанционно управление на Apple TV, достъпна от Apple за Центъра за управление на вашия iPhone.

Последната актуализация на iOS може да го е добавила автоматично, но ако не, следвайте тези стъпки, за да го добавите ръчно към вашия Контролен център.

Apple TV Remote се предлага в Центъра за управление.

Отворете настройките си и следвайте тези стъпки, за да добавите приложението.

  1. Докоснете Център за управление > Персонализиране на контролите .
  2. Превъртете надолу през списъка с допълнителни контроли, докато видите дистанционното на Apple TV .
  3. Докоснете знака плюс в зелено, за да го добавите в горната част под Включване .
  4. По желание можете да плъзнете приложението до определено място в списъка ви с контролния център, ако искате.
  5. Когато приключите, затворете настройките си.
Добавете Apple TV Remote към Центъра за управление.

Използвайте Apple TV Remote от вашия Център за управление

Достъп до вашия Център за управление, като плъзнете нагоре на вашия iPhone. След това докоснете иконата на Apple TV Remote.

Когато се отвори приложението Control Center, докоснете Apple TV в горната част. Ще видите всички основи, от които се нуждаете, за да навигирате в Apple TV. Големият квадрат в центъра ви позволява да плъзгате наляво, надясно, нагоре и надолу, за да маневрирате около телевизора си и да контролирате приложенията си.

Разполагате също с бутоните за микрофон, пускане / пауза, приложение за Apple TV, търсене и меню. Когато възпроизвеждате филм или шоу, бутоните за прескачане напред и назад също ще се покажат.

Използвайте Apple TV Remote от Центъра за управление.

Така че, макар че можете да направите малко повече с приложението Apple TV Remote от App Store, отколкото с версията на Control Center, все пак е хубаво да имате това удобно място.

Дистанционното управление на Apple TV в Центъра за управление изисква Apple TV 4K или Apple TV 4-то поколение.

Начини за управление на вашия Apple TV без значение какво

Независимо дали имате Apple TV Remote, Siri Remote или изберете да използвате приложението, имате различни начини за управление на вашия Apple TV. Така че, ако дистанционното ви се нуждае от зареждане или сте го загубили, приложението за дистанционно управление на Apple TV, заедно с това в Центъра за управление, са там, за да сте сигурни, че все още можете да се наслаждавате на вашия Apple TV.

Ще изтеглите ли приложението Apple TV Remote като резервно копие или просто за удобство? Така или иначе, уведомете ни какво мислите за него в коментарите по-долу!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found