Най-добрите начини да изпратите на Apple вашите отзиви и доклади за грешки

Никой не е перфектен. Дори Apple се нуждае от малко помощ, за да накара всичко да работи така, както трябва. Ако попаднете на софтуерна грешка или липсваща функция, разделяте ли се, за да помогнете, като изпратите обратна връзка или доклад за грешка направо на Apple.

Без обратна връзка и отчети за грешки Apple не би научил какво прави и какво не работи. Колкото повече хора изпращат отзиви за даден проблем, толкова по-вероятно е Apple да се съсредоточи върху отстраняването му.

Посетете уебсайта на Apple, за да изпратите отзиви и доклади за грешки

Най-лесният начин да изпратите отзиви или доклади за грешки на Apple е да отидете на apple.com/feedback. Изберете своя продукт, попълнете данните си за контакт и въведете вашите коментари в Apple. Обяснете как точно да се възпроизвеждат всички грешки, така че разработчиците да могат да работят по отстраняването им веднага.

Как да изпратите отзиви на уебсайта на Apple

Изберете своя продукт от уебсайта за обратна връзка.

Когато посетите уебсайта за обратна връзка на Apple, първо трябва да изберете устройството, приложението или услугата, за които се отнасят вашите отзиви или съобщения за грешки.

Можете да използвате уебсайта за обратна връзка на Apple за всякакви продукти или услуги на Apple: iPhone, Mac, iPad, Apple Watch, Apple TV, App Store, Apple Music, iCloud и др.

Ако проблемът включва множество продукти - като синхронизиране на данни от iPhone към MacBook - просто изберете един от тях.

След като изберете вашия продукт, въведете вашето име и имейл адрес, за да може Apple да се свърже с вас за повече информация. Обикновено това не се случва, така че не задържайте дъха си, но все пак трябва да въведете данните си за всеки случай.

Изберете вашия предмет и тип обратна връзка

Изберете вашия тип обратна връзка от падащото поле.

Въведете заглавие на тема за вашите отзиви. Опитайте се да запазите това възможно най-кратко, като „Грешка в камерата в iOS“ или „Предаване за Apple Music“. Apple вероятно го използва, за да групира подобни отчети заедно.

Сега отворете падащото меню и изберете вашия тип обратна връзка :

 • Заявка за функция: Споделете вашите идеи за продуктите на Apple, като функции, които искате да видите в следващата актуализация на софтуера или iPhone версия.
 • Отчет за грешки: Кажете на Apple за конкретни софтуерни грешки, които сте срещали в неговия софтуер.
 • Производителност: Кажете на Apple за неочаквани проблеми с производителността, които изпитвате, като дълги стартови времена.
 • Съвместимост на софтуера / хардуера: Кажете на Apple за възникнали проблеми със съвместимостта, които не би трябвало да съществуват. Например, ако вашият iPhone не може да стартира най-новата версия на iOS.
 • Други: Кажете на Apple за нещо друго, което може да включва комплименти и положителни отзиви или специфични оплаквания от услуги.

Какво да напиша в раздела за коментари

Опишете подробностите за вашия проблем в полето за коментари.

След като създадете заглавие на тема и изберете типа на обратната връзка , обяснете подробностите за вашата обратна връзка или доклад за грешка в раздела за коментари .

Прекарайте малко време, за да сте сигурни, че обяснявате ясно своите мисли и преживявания. Разделът „Коментари“ ви ограничава до 800 знака, така че се опитайте вашите отзиви да бъдат кратки и сладки.

Важно е да включите следните подробности във вашите коментари:

 • Преглед на ситуацията: „Направих няколко снимки от заключения екран на моя iPhone, но никога не запази снимките в библиотеката ми.“
 • Вашите очаквания спрямо реалността: „Очаквах Камерата да запази моите снимки в приложението Снимки, но не можах да ги намеря никъде.“
 • Подробни инструкции за възпроизвеждане на проблема: „Натиснете страничния бутон, за да отключите iPhone, след което задръжте иконата на камерата на заключения екран. Заснемете снимка, като докоснете бутона на затвора. Заключете iPhone, като натиснете отново страничния бутон, след това отключете и отворете приложението Снимки. "

Понякога е предизвикателство да се предостави цялата тази информация с 800 знака или по-малко. Често помага да напишете коментарите си първо в текстов процесор, което ви позволява да ги редактирате и поставите в полето за коментари .

Изберете вашия софтуер или версия на приложението

Изберете версията на вашия софтуер, преди да изпратите отзиви.

Преди да изпратите отзивите си или доклад за грешка на Apple, изберете софтуера, приложението или версията на устройството, с които сте имали проблема.

Конкретната информация, която Apple изисква, зависи от обратната връзка, която давате.

Много е важно да изберете правилните версии, така че Apple да знае как да възпроизведе вашите проблеми, докато работи за отстраняването им. Следвайте стъпките по-долу, за да намерите конкретния номер на модела или версията на софтуера.

Как да намерите номера на модела и версията на софтуера на iPhone, iPad или iPod touch:

 1. Отидете в Настройки> Общи> Информация .
 2. Намерете версията на софтуера и номера на модела на устройството, изброени в горната част на страницата.
Отидете на страницата About за настройките.

Как да намерите номера на модела и версията на софтуера на Apple Watch:

 1. Натиснете Digital Crown, за да отидете на екрана на приложението.
 2. Докоснете Настройки> Общи> Информация .
 3. Намерете версията на вашия софтуер, посочена частично надолу по екрана, с номера на вашия модел под него.

  Докоснете About за повече информация.

Как да намерите вашия модел и версия на софтуера на Mac:

 1. От лентата с менюта отидете на Apple> About This Mac .
 2. Намерете версията на вашия софтуер, посочена в горната част на прозореца над вашия модел на Mac.
 3. За конкретни приложения изберете [App Name]> About [App Name] от лентата с менюта, за да отворите подобен прозорец с версията на приложението.
Намерете информацията за вашия софтуер и модел от прозореца About This Mac.

Как да намерите номера на модела си и версията на софтуера на Apple TV:

 1. Отидете в Настройки> Общи> Информация .
 2. Намерете версията на вашия софтуер, посочена като tvOS, по средата на екрана, под номера на вашия модел .
Намерете вашия Apple TV софтуер и информация за модела в настройките.

Използвайте помощника за обратна връзка за бета софтуер

Намерете помощник за обратна връзка на началния екран в бета софтуер.

Ако участвате в бета софтуерната програма на Apple - за да тествате софтуера и приложенията преди публичното им пускане - трябва да изпращате отзиви или отчети за грешки с помощта на Feedback Assistant.

Помощникът за обратна връзка е приложение, което се появява на вашето устройство, когато се регистрирате в бета програмата. Можете да го намерите на началния екран на вашия iPhone или iPad или в докинг станцията на вашия Mac.

Можете също да посетите уебсайта на Apple Feedback Assistant, ако не искате да използвате приложението. Това е удобно, ако трябва да изпратите отзиви на Apple за watchOS, tvOS или друг софтуер и услуги, които нямат приложение за помощник за обратна връзка.

Как да изпращам доклади за грешки с асистент за обратна връзка

Асистентът за обратна връзка иска подробна информация.

За да използвате Асистент за обратна връзка, трябва да влезете с вашия Apple ID акаунт. Това позволява на Apple да събира данни за вашето устройство, софтуер, приложения, отчети за сривове и други, което улеснява възпроизвеждането на грешката, която сте открили.

След като влезете, натиснете иконата на писалка и хартия, за да създадете ново изпращане на обратна връзка или доклад за грешка, който да изпратите на Apple.

Използвайте падащите менюта, за да изберете софтуера и подробностите за грешките, след което напишете кратко описателно заглавие .

След като създадете заглавие, напишете пълно описание на проблема в полето за описание . Не забравяйте да дадете ясни инструкции как да възпроизведете проблема, заедно с това, което сте очаквали да се случи и какво всъщност се е случило.

В долната част на страницата за обратна връзка можете да прикачите екранни снимки или запис на екрана, за да демонстрирате проблема. Ако е възможно да направите това, обикновено улеснява много работата на Apple по създаването на решение.

Накрая натиснете Submit, за да изпратите отзивите си или доклад за грешка до Apple.

Често задавани въпроси относно изпращането на обратна връзка до Apple

Получете отговори на всичките си въпроси за обратна връзка с Apple.

Събрахме заедно няколко често срещани въпроса относно изпращането на обратна връзка и доклади за грешки до Apple. Ако не можете да намерите отговора на въпроса си тук, публикувайте коментар и ние ще се свържем с вас възможно най-скоро.

Отговаря ли Apple на обратна връзка?

Обикновено не. Apple получава много отзиви и обикновено не реагира на отделни хора. Въпреки това, някой ще прочете вашите отзиви и ще ги използва, за да определи кои грешки да адресира, дори ако никога не получите отговор.

Къде мога да изпратя оплаквания до Apple?

Ако не сте доволни от някой от продуктите или услугите на Apple, трябва да използвате уебсайта за обратна връзка на Apple, за да изпратите жалба. Може да изберете „Изпълнение“ или „Друго“ като тип отзиви за изпращане.

Плаща ли Apple ако откриете грешка?

Това зависи. Най-общо казано, Apple не плаща на клиентите, че ги предупреждава за нормални софтуерни грешки. Съществува обаче програма „Bug Bounty“, която плаща на хората, които открият уязвимости в сигурността и поверителността на Apple.

Тези награди достигат до 1 милион долара в зависимост от защитната функция, която можете да компрометирате. За повече информация разгледайте страницата на Apple за уязвимости в сигурността.

Как да изпращам отзиви и отчети за грешки за приложения на трети страни?

Ако сте открили грешка в приложение на трета страна (всичко, което не е разработено от Apple), трябва да изпратите обратна връзка директно до действителния разработчик. Apple не може да поправи грешки на трети страни, така че няма причина да изпращате обратна връзка до Apple.

Отворете App Store и потърсете приложението на трета страна, за което имате обратна връзка. Под описанието на приложението намерете връзка към уебсайта за програмисти . Оттук трябва да можете да се свържете с разработчика с вашите коментари.

Намерете връзка към уебсайта на разработчика от информацията в App Store.

Свържете се директно с Apple за индивидуална поддръжка

Изпращането на отзиви и отчети за грешки е чудесен начин да помогнете на Apple да подобри своите продукти, софтуер и услуги. Но тъй като Apple обикновено не реагира на обратна връзка, това няма да помогне, ако не можете да използвате устройството си поради проблем.

При тези обстоятелства трябва да говорите директно с Apple Support. Вместо да работи за подобряване на продуктите на Apple, екипът за поддръжка е посветен да помага на потребителите да решават специфични проблеми. Те трябва да могат да ви помогнат.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found