Как да променя отговорите на въпросите за сигурност за Apple ID?

Има много причини да променяме отговорите си на въпросите за сигурност на Apple ID. Може би отговорите ви се нуждаят от освежаване, обстоятелствата ви са се променили, подозирате, че самоличността ви е компрометирана или просто искате нов набор от въпроси и отговори. Но дори и с тези добри намерения, понякога забравяме отговорите си ... особено ако за последно трябваше да знаем тези отговори за сигурност!

Нека си спомним защо ни трябват тези въпроси за сигурност на Apple ID на първо място. Тези въпроси И вашите правилни отговори помагат на Apple да потвърди, че вие ​​наистина сте човекът, който иска достъп до вашия акаунт. Тези въпроси са там, за да защитят вашата самоличност, вашия акаунт в Apple и всички ваши свързани устройства, от iPhone до Mac, дори Apple TV.

Нулирайте вашите въпроси за сигурност от iforgot.apple.com

Така че, ако сте от нас по-забравящите iFolk, имаме няколко съвета и трикове само за вас. Ако сте забравили отговорите на въпросите си за сигурност на Apple ID, нулирането на въпросите ви за сигурност е доста безболезнено, като използвате сайта на Apple iforgot.apple.com. Така че, ако (или кога) сте забравили отговорите си, първо трябва да потвърдите самоличността си и след това да нулирате въпросите си за сигурност.

За да нулирате вашите въпроси за сигурност на Apple ID

 1. Отидете на iforgot.apple.com
 2. Въведете вашия Apple ID, след което изберете Напред
 3. Изберете опцията за нулиране на вашите въпроси за сигурност, след което изберете Напред
 4. Въведете паролата си за Apple ID, след което изберете Напред
 5. Следвайте екранните стъпки, за да потвърдите самоличността си
  1. Изберете новите си въпроси за сигурност и отговори и докоснете Продължи
  2. Има и опция за нулиране на информацията за вашата защита
   1. Изберете „Изпращане на имейл с информация за нулиране на защитата до (вашия имейл).“
    1. Apple ви изпраща имейл с обяснение как да нулирате вашите въпроси за Apple ID и отговори; просто следвайте инструкциите.

Проблем при запомнянето на въпросите за сигурност на Apple ID? Или просто обикновен болен и уморен от всички тези въпроси?

Ако имате проблеми със запомнянето на вашите въпроси за сигурност, опитайте да настроите двуфакторно удостоверяване. При двуфакторното удостоверяване не са ви необходими въпроси за сигурност, за да защитите акаунта си или да потвърдите самоличността си. Двуфакторното удостоверяване е вградено точно в iOS 10 и 9 и macOS и OS X El Capitan. Така че помислете дали да направите тест и вижте дали ви харесва!

И така, какво, по дяволите, е двуфакторното удостоверяване?

Двуфакторното удостоверяване е допълнителен слой за защита на вашия Apple ID, предназначен да гарантира, че вие ​​сте единственият човек, който има достъп до вашия акаунт, дори ако някой знае паролата ви.

Кой може да включи двуфакторно удостоверяване?

Двуфакторното удостоверяване е достъпно за потребители на iCloud с поне едно устройство, което използва iOS 10 или 9 или macOS или OS X El Capitan или по-нова версия. Apple препоръчва да имате поне една валидна кредитна карта в акаунта си. Тази информация помага да потвърдите самоличността си, ако забравите паролата си.

Включване на двуфакторно удостоверяване за вашия Apple ID

Има два начина за включване на двуфакторно удостоверяване.

Настройте от ново устройство

Ако настройвате ново устройство и двуфакторно удостоверяване, докоснете Продължи и въведете телефонен номер, който се използва за получаване на кодове за потвърждение при влизане в ново устройство. След като потвърдите този телефонен номер, двуфакторното удостоверяване ще се включи автоматично.

Настройте от устройство, което вече използвате

 1. На вашия Mac
  1. Отидете в менюто на Apple ()> Системни предпочитания> iCloud> Данни за акаунта
  2. Щракнете върху Сигурност
  3. В долната част на екрана потърсете бутон с надпис Включване на двуфакторно удостоверяване
 2. На вашия iPhone, iPad или iPod touch
  1. Отидете в Настройки> iCloud> докоснете вашия Apple ID
  2. Докоснете Сигурност
  3. В долната част на екрана потърсете бутон с надпис Включване на двуфакторно удостоверяване

Ако не отговаряте на препоръчаните системни изисквания на всички устройства, които използвате с вашия Apple ID, или ако нямате валидна кредитна карта, ще видите свързано предупредително съобщение. Прочетете съобщението, преди да продължите, и помислете за актуализиране на вашите устройства или добавяне на информация за кредитна карта към вашия акаунт, така че достъпът и потвърждаването на акаунта е лесно.

Проверка в две стъпки за Apple ID

Ако искате да подобрите сигурността на акаунта си, но нямате устройства, които са актуализирани до iOS 10/9 или macOS / OS X El Capitan, настройте двуетапна проверка за вашия Apple ID. Проверката в две стъпки е функция за защита за Apple ID, която е предназначена да предотврати достъпа или използването на вашия акаунт на някой друг, дори ако знае паролата ви!

Но това не е същото като двуфакторна проверка. Две стъпки е по-старият метод за защита, използван от хора, които нямат устройства на Apple, не могат или не желаят да актуализират устройствата си или не отговарят на условията за двуфакторно удостоверяване.

И така, какво е потвърждаването в две стъпки?

Вие потвърждавате самоличността си с Apple, като използвате едно от вашите устройства или друг одобрен метод. Когато настроите потвърждаване в две стъпки, регистрирате едно или повече надеждни устройства. Надеждно устройство е устройство, което контролирате, което получава 4-цифрени кодове за потвърждение чрез SMS или Find My iPhone. Когато влезете, за да управлявате своя Apple ID, влезете в iCloud или направите покупка на iTunes, iBooks или App Store от ново устройство, първо трябва да потвърдите самоличността си, като въведете както паролата си, така и 4-цифрения код за потвърждение, който Apple изпраща до едно от тези доверени устройства.

Звучи сложно, но не е така. За да настроите, просто влезте в страницата на вашия акаунт на Apple ID и следвайте инструкциите на страницата на вашия акаунт. Използването на този процес в две стъпки означава, че вече няма нужда да създавате или запомняте каквито и да било въпроси за сигурност. Apple потвърждава вашата самоличност с помощта на вашата парола И кодовете за проверка, изпратени до вашите надеждни устройства.

Получавате и 14-символен ключ за възстановяване, който можете да отпечатате и съхранявате. Този ключ за възстановяване възстановява достъп до вашия акаунт Само в случай, че загубите достъп до надеждните си устройства или случайно забравите паролата си.

Затова продължете и настройте потвърждаване в две стъпки сега.  

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found