Safari не реагира и замръзва на Macbook, инструкции

Когато отворите Safari на вашия Macbook или Mac, той отваря желаната уеб страница, но след това почти не реагира. Не можете да кликнете върху нищо или да навигирате през страницата. Няколко потребители са видели този проблем. Това може да бъде наистина досадно. В тази публикация ще подчертаем някои стъпки, които могат да ви помогнат с неподходящ Safari на вашия Macbook.

Този проблем може да се случи, когато на вашия Safari стартирате програми на трети страни, като програми, свързани със зловреден софтуер. Mac обикновено са здрави и не са податливи на атаки на зловреден софтуер.

  • Първата стъпка е да излезете от сесията на Safari чрез насилствено излизане от приложението. За да принудите да напуснете приложението; натиснете клавишите cmnd + option + esc заедно. Можете да рестартирате Safari, докато държите клавиша Shift.
  • След като рестартирате Safari, докато натискате клавиша Shift, щракнете върху Safari> Предпочитания. Отидете в раздела Защита и се уверете, че 3-те опции са маркирани, както е показано по-долу:

Препоръчваме ви да синхронизирате вашите списъци за четене и отметки, преди да започнете да отстранявате този проблем.

  • След това кликнете върху раздела Разширени и превъртете надолу до дъното, за да намерите опцията Разработване. Активирайте го. Когато активирате опцията за разработка, сега трябва да видите Разработване в горното меню на Safari. Кликнете върху Разработване> Щракнете върху празен кеш. Следващата стъпка е да изчистите историята на браузъра, като кликнете върху Safari> Clear History> Select All History. След това Safari> Предпочитания> Поверителност> Премахване на всички данни на уебсайта.
  • Ако имате проблеми с изтриването на кеша, като използвате стъпката по-горе, отворете Finder и намерете Library./Caches/com.apple.Safari/Caches.db и го преместете в кошчето.
  • След като изчистихте историята и кеша на браузъра, моля, изключете вашия Macbook и рестартирайте. След рестартиране стартирайте Safari и опитайте.

При рестартиране на вашия Mac, ако все още забележите неподходящия проблем с Safari, има вероятност да имате разширение за Safari , което причинява тези проблеми. За да разрешите този проблем, щракнете върху Safari> Предпочитания на Safari> раздел Разширения. Веднъж тук ще видите списък с разширения на трети страни, които сте инсталирали на вашия Safari. Можете да изключите разширението, като премахнете отметката от квадратчето до него.

Според нашия опит това отнема време, ако имате голям брой разширения, тъй като ще трябва да го направите едно по едно, за да разберете кое разширение на браузъра причинява проблема. По-добрият начин да се обърнете към това е да деактивирате всички разширения на браузъра и да тествате вашето сафари. Ако работи, опитайте да активирате едно разширение на браузъра и тествайте, за да намерите проблемното, така че да можете да го премахнете завинаги.

За да го премахнете завинаги, можете да използвате бутона Деинсталиране до разширението на браузъра.

Другият проблем, за който е докладвано заедно с това, е около интелигентното търсене на Safari. Safari Smartsearch не работи. Когато въведете нещо в полето за интелигентно търсене, то също не реагира. За да разрешите проблема, предлагаме да деактивирате предложенията за Safari и да рестартирате Safari.

Надяваме се, че горните стъпки помогнаха за отстраняването на проблема ви с Safari. Ако все още имате проблеми, разгледайте нашите подробни ръководства за отстраняване на неизправности в Safari на сайта.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found