Spotlight или Search не работи на вашия iPhone или iPad?

Много хора са открили, че Spotlight или Search не работи на техния iPhone или iPad. Този проблем често започва след надстройка до ново устройство или актуализиране на операционния софтуер. Без Spotlight или Search е по-трудно да намерите това, което търсите на вашето устройство.

Функцията Spotlight или Search на вашия iPhone или iPad е мощен инструмент. Използвайте го за бързо намиране на контакти, съобщения, приложения и друго съдържание от вашето устройство. Плъзнете надолу от началния екран или плъзнете надясно от центъра за известия, за да получите достъп до него. Можете дори да го използвате за търсене в мрежата!

Ако Spotlight или Search спря да работи на вашия iPhone или iPad, използвайте съветите в тази публикация, за да го поправите.

  • Затворете всички приложения и рестартирайте
  • Актуализирайте вашия iOS или iPadOS
  • Временно променете езика на вашето устройство
  • Превключете предложенията за Siri и ученето
  • Опитайте да премахнете приспособлението за пряк път от началния екран

Защо Spotlight или Search не работи на моя iPhone?

Има две възможни причини за проблеми с Spotlight или Search: хардуер и софтуер.

Ако имате по-старо устройство, процесорът може да се бори да бъде в крак с новите версии на софтуера. Обикновено Apple спира да лицензира софтуерни актуализации за по-стари устройства. Но все пак може да откриете, че вашият iPhone става бавен, дори ако все още можете да го актуализирате.

Spotlight или Search може да не работят поради проблеми със софтуера или хардуера.

По-често функцията Spotlight или Search спира да работи поради проблем със софтуера. Това може да е грешка в iOS или iPadOS, която Apple трябва да поправи. Или може да е проблем със софтуера на вашето устройство, по-специално.

Каквато и да е причината, можете да поправите проблемите с Spotlight или Search, като използвате решенията за отстраняване на неизправности в тази публикация.

Може да се наложи Spotlight или Search да преиндексират съдържанието ви след надстройка

Когато надстроите своя iPhone или iPad, новото устройство трябва да индексира цялото ви съдържание, преди да се появи в резултатите от търсенето. Понякога това отнема няколко дни. През този период трябва да оставите iPhone или iPad включени възможно най-много.

Прожекторите или търсенето може да отнеме известно време, за да работят след надстройка до нов iPhone.

Може също да откриете, че вашето устройство трябва да индексира вашите данни след актуализиране на софтуера. Уверете се, че сте позволили няколко дни, преди да използвате стъпките по-долу, за да отстраните всички основни проблеми.

Как да поправя Spotlight или Search, които не работят на моя iPhone?

Използвайте стъпките, описани по-долу, за отстраняване на проблеми с Spotlight или Search в iOS или iPadOS. Тествайте отново устройството си след всяка стъпка, за да видите дали функцията Spotlight или Search работи. И ни уведомете в коментарите какво го поправя за вас!

1. Затворете всяко приложение и рестартирайте устройството си

Това е първото нещо, което трябва да опитате, ако нещо спре да работи на вашия iPhone или iPad. Плъзнете нагоре от долната част на екрана или щракнете двукратно върху бутона Начало, след което плъзнете всяко приложение от горната част на екрана, за да го затворите.

Плъзнете, за да се изключи, когато бъдете подканени от екранното съобщение.

След като затворите всички приложения, натиснете и задръжте бутона Sleep / Wake с двата бутона за сила на звука. Плъзнете, за да изключите вашия iPhone или iPad, след което изчакайте поне 30 секунди, преди да го рестартирате.

2. Актуализирайте до най-новата версия на iOS или iPadOS

Голяма част от проблемите като Spotlight или Search not working са резултат от софтуерни грешки на вашия iPhone или iPad. Когато това се случи, Apple в крайна сметка пуска нови актуализации, за да коригира грешките. Трябва само да изчакате тази актуализация.

Инсталирайте най-новия софтуер, за да се възползвате от поправките на грешки.

Уверете се, че актуализирате устройството си до последната версия на iOS или iPadOS, така че да получите всички най-нови корекции. Свържете вашия iPhone или iPad към работеща интернет връзка, след което отидете в Настройки> Общи> Актуализация на софтуера .

3. Временно променете езика на вашето устройство

Това изглежда странно, но се оказа ефективно решение за много хора с този проблем. Временно променете езика на вашия iPhone или iPad, след което го променете отново.

За да направите това, отидете в Настройки> Общи> Език и регион . Ако вашият език е настроен на английски, променете го на друг англоговорящ регион като Австралия, Канада или Великобритания.

Временно променете на друг език на iPhone или iPad.

След като промените езика, плъзнете нагоре от долната част на екрана или щракнете двукратно върху бутона Начало и затворете приложението Настройки. След това променете езика обратно на нормален.

4. Изключете Spotlight или Търсене на отделни приложения

Възможно е да можете да стартирате Spotlight или Search, като ги изключите и включите отново. Направете това за всяко отделно приложение на вашето устройство, като отворите Настройки> Siri & Търсене . Докоснете имената на приложенията си в долната част на екрана и изключете всички следните бутони:

  • Учете се от това приложение
  • Показване в Търсене
  • Предложете преки пътища
  • Показване на приложението
  • Показване на предложения за Siri

След като изключите всичко, опитайте отново функцията Spotlight или Search. След това се върнете към настройките на Siri & Search и включете горните опции за няколко приложения. Тествайте Spotlight, след това включете още приложения и повторете.

Ако имате по-старо устройство, може да искате да ограничите Spotlight или Search само до важните приложения.

5. Премахнете приспособленията за пряк път от началния екран

Плъзнете приспособлението за преки пътища, за да се покаже бутон за премахване

Бързите команди са чудесен инструмент за добавяне на нова функционалност към вашия iPhone или iPad. Особено ако използвате тези преки пътища с приспособлението за начален екран.

За съжаление, някои потребители установиха, че тази джаджа накара Spotlight или Search да спрат да работят. Трябва да го изключите, за да видите дали помага. Отидете на началния екран и плъзнете надясно, за да видите джаджите. Превъртете до дъното и докоснете Редактиране , след което премахнете преките пътища .

6. Изтрийте и възстановете вашето устройство с помощта на компютър

Вашият iPhone ви казва да го свържете с компютър, когато е в режим на възстановяване.

В противен случай можете да отстраните повечето проблеми на вашия iPhone или iPad, като преинсталирате софтуера и го възстановите от резервно копие. Препоръчваме ви да направите това с помощта на компютър. В противен случай вашият iPhone или iPad няма да преинсталира правилно софтуера.

Направете резервно копие на вашия iPhone или iPad, преди да започнете. Свържете го с компютър и изберете Архивиране сега в iTunes или Finder. След това следвайте тези инструкции, за да поставите устройството си в режим на възстановяване.

Изберете Restore Backup във Finder или iTunes и изберете архива, който току-що сте направили. Може да отнеме малко време, за да възстановите всичко на вашия iPhone или iPad, но Spotlight или Search трябва да работят отново, след като го направите.

Смятахте ли тези съвети за полезни?

Използваме вашите отзиви и коментари, за да продължаваме да актуализираме публикациите си, правейки ги още по-добри за бъдещите читатели. Spotlight или Search все още не работи на вашия iPhone или iPad? Или едно от нашите предложения ви помогна да го поправите?

Моля, споделете своя опит в коментарите!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found