Как да деактивирам My Photo Stream, iCloud Photo Library, без да губя медия

Apple има няколко метода, чрез които потребителите могат да споделят или съхраняват изображения чрез облака. Това, разбира се, е полезен начин да запазите постоянни копия на медиите си някъде, различно от вашето устройство.

Но какво се случва, ако случайно изключите или деактивирате една от тези функции - вашите снимки ли се изтриват? Краткият отговор е: вероятно не, но има няколко неща, които трябва да имате предвид.

Ето какво трябва да знаете за деактивирането на iCloud Photo Sharing, My Photo Stream и iCloud Photo Library, без нито една ваша снимка или видеоклип да изчезне в забвение.

iCloud споделяне на снимки

iCloud Photo Sharing е удобен начин за лесно споделяне на снимки и видеоклипове с конкретни други хора.

Можете да създадете споделен фотоалбум и да поканите други хора, които могат да преглеждат и потенциално редактират този албум. Технически не е услуга за съхранение, базирана на облак, но работи по подобен начин.

СВЪРЗАНИ:

  • Как да направите резервно копие на вашия iCloud във външно устройство
  • Как да изтеглите снимки от iCloud в Thumb Drive
  • Всичко за новите функции за синхронизиране на съобщения iCloud

Но има някои притеснения относно деактивирането на функцията или изтриването на споделен фотоалбум.

Как да го деактивирам, без да губя нищо

Като цяло снимките или видеоклиповете, които добавяте към споделен фотоалбум, все още ще останат на вашето устройство. Поради това можете лесно да деактивирате функция, без да губите собственото си съдържание.

Но снимките ще бъдат изтрити от устройствата на други потребители, които имат достъп до споделен албум, ако го изтриете.

Отново никой не губи нищо на основното си устройство. Но трябва да имате предвид, ако приятел изтрие снимка, която искате да запазите, или обратно.

Моят фотопоток

My Photo Stream на Apple е платформа, базирана на облак, която позволява на потребителите да прехвърлят снимки, направени от едно устройство, на други в своята екосистема.

Това обаче има своите ограничения. Например My Photo Stream синхронизира само снимки - не и видеоклипове или дори Live Photos.

По същия начин My ​​Photo Stream също ще пренасочи най-новите 1000 изображения към други устройства.

Тъй като изтегля снимки от различни продукти на потребителя на Apple, има известна свобода на действие, доколкото деактивира функцията, без да изтрива снимки.

Как да го деактивирам, без да губя нищо

Ако деактивирате My Photo Stream, той ще премахне синхронизираните снимки на устройството, което използвате в момента.

Платформата обаче няма автоматично да изтрие тези изображения. Те все още ще бъдат на устройствата, които са ги качили в My Photo Stream.

Ако използвате macOS, има дори опция за запазване на копие от изображенията в My Photo Stream на вашето локално устройство. Просто отидете на Снимки -> Предпочитания -> iCloud  и поставете отметка в квадратчето Моят фотопоток , за да запазите всичките си изображения локално.

iCloud Photo Library

И накрая, iCloud Photo Library е може би най-пълноценната платформа за съхранение на снимки в облака.

Когато е активирана, функцията автоматично ще съхранява всяка снимка и видеоклип, които направите, в iCloud.

Това улеснява достъпа до вашето различно медийно съдържание чрез цялата ви екосистема на Apple. Но създава някои проблеми, ако някога искате да деактивирате iCloud Photo Library по пътя.

Как да го деактивирам, без да губя нищо

От тези опции потребителите могат да срещнат проблеми с медиите, които се изтриват най-много в iCloud Photo Library.

Това се дължи на начина, по който работи оптимизацията на iCloud Photo Library. Когато опционалната опция за съхранение на iPhone е включена, Apple ще изтрие изображения и видеоклипове с пълна разделителна способност от вашия iPhone, които се синхронизират в облака.

След това ще замени тези изображения и видеоклипове с миниатюри, които ви предлагат предварителен преглед на - но не и на самото съдържание.

Освен това, когато отидете да деактивирате iCloud Photo Library на продукт на Apple, ще получите едно от двете подкани: Премахване от iPhone или Изтегляне на снимки и видео .

Избирането на първата опция ще изтрие всички неоптимизирани снимки и видеоклипове от вашето устройство.

Разбира се, те може да не бъдат загубени завинаги. Можете да ги възстановите от облака, като включите iCloud Photo Library с активирани две незадължителни настройки: Изтегляне и Съхраняване на оригинали .

В зависимост от това колко съдържание имате в облака, това може да отнеме много място за съхранение на вашето устройство. Уверете се, че на вашия iPhone, iPad или Mac има достатъчно място, преди да го направите.

Допълнително съображение

Невероятно е, че Apple просто ще загуби снимка или видеоклип, които се съхраняват в iCloud. По същия начин е доста невероятно, че iCloud някога ще се повдигне.

И все пак е умно да имате повече от едно копие на изображение или видео, което е особено сантиментално или важно за вас.

Можете да следвате нашето ръководство за създаване на архивирани архиви на вашите iCloud файлове, за да се защитите тройно. Никога не можете да бъдете твърде внимателни за неща, които са незаменими.

скорошни публикации